Restaurantopkomst

Geplaatst op 13 mei 2017 , in Welpen: Haveli Horde, door Lisa Meems

Beste ouders/verzorgers en welpen-jongens/welpen-meisjes,

Restaurant ‘De Welp’ opent jaarlijks eenmalig de deuren. Ook dit jaar wordt er weer een volledig diner verzorgd door de welpen jongens en meisjes. Dit diner wordt speciaal aangeboden aan de ouders/verzorgers en andere familieleden van de welpen.

Tijd en locatie

Op zaterdag 20 mei 2017 vangt de opkomst gewoon om 14.00 uur aan op het clubhuis; de welpen jongens en meisjes worden dan ook in uniform verwacht. De welpen zullen zich gedurende deze opkomst bezig houden met het, onder deskundig toezicht, voorbereiden en koken van culinaire hoogstandjes. De opkomst duurt langer dan gewoonlijk en gaat door tot 17.30 uur. Om 17.30 uur opent, aansluitend op de opkomst, vervolgens restaurant ‘De Welp’ de deuren; vanaf dat moment bent u als gast welkom en wordt u ontvangen met een eerste hapje en drankje. Binnenkomst in restaurant ‘De Welp’ is gewenst tussen 17.30 en 17.45 uur. U vindt restaurant ‘De Welp’ in de grote schuur van Scouting ’t Volbert. Naar verwachting zal u rond 19.30 uur alle gangen van het diner hebben genuttigd.

NB: vergeet niet uw welp een apart tasje met nette kleding mee te geven. De welpen zullen tijdens het diner u als een echte ober gaan bedienen. Vlak voor het restaurant de deuren opent, kunnen de welpen zich dan omkleden tot ober!

Aanmelden

Wilt u graag restaurant ‘De Welp’ bezoeken en genieten van de culinaire hoogstanden van de welpen? Meldt uw welp dan uiterlijk woensdag 17 mei voor 22.00 uur aan via de volgende linkhttps://goo.gl/forms/I9Qe7dzOpax1EF313

U kunt uw welp vanaf zaterdag 13 mei aanmelden.

Wegens de capaciteit van het restaurant is er slechts een zitplaats voor één gast per welp. Er is dus plek voor een welp en één ander persoon. Bij deze aanmelding kunt u aangeven of uw welp ook een gast meeneemt naar restaurant ‘De Welp’.

Bij het aanmelden kunt u aangeven welk menu kiest. Ook kunt u de dieetwensen en/of allergieën aangeven.

Financiële bijdrage

Om de kosten voor restaurant ‘De Welp’ te dekken, vragen wij u om een kleine financiële bijdrage. Hiervoor wordt de volgende prijslijst gehanteerd:

  • Maaltijd welpen: gratis.
  • Maaltijd gasten: 4 euro p.p.
  • Drankjes welpen/gasten: 50 cent per consumptie.
  • Alcoholische drankjes gasten: 1 euro per consumptie.

De financiële bijdrage, volgens de bovenstaande prijslijst, dient u contant af te rekenen na afloop van het diner. De welpen stellen voor u een echte rekening op, zodat de restaurantervaring nog groter wordt!

Helpende handjes

Het openen en sluiten van restaurant ‘De Welp’ kost de leiding erg veel organisatorische tijd en moeite. Daarom is het prettig als de leiding helpende handjes heeft om de jaarlijkse opening tot een groot succes te maken. Hoe meer helpende handjes, hoe beter!

Om die reden verzoeken wij u allemaal om uw eigen borden, bestek en glazen/bekers mee te nemen voor uzelf en uw welp; dit scheelt ons enorm in de afwas. Daarnaast zijn er deze dag natuurlijk vele potten, pannen, snijplanken en andere kookgerei gebruikt. Mocht u bereid zijn om van deze hele stapel één of misschien wel twee pannen o.i.d. mee te nemen naar huis en deze voor ons af te wassen, dan wordt de werkdruk voor de leiding al een stuk verminderd. De afgewassen pannen kunnen dan dezelfde avond of een week later bij de opkomst weer afgegeven worden op het clubhuis.

Als u hiertoe bereid bent (heel, heel erg fijn!), wilt u dit dan aangeven bij de inschrijving.

Tot slot

Wij hopen dat restaurant ‘De Welp’, net zoals vorig jaar, weer goed bezocht wordt. Graag zien wij jullie aanmeldingen tegemoet.

Voor vragen over deze restaurantopkomst kunt u contact opnemen met de teamleider van de speltak van uw welp.

Welpen jongens: Tijs Weustenraad (tijs@volbert.nl).

Welpen meisjes: Lisa Meems (lisa@volbert.nl).

Met culinaire groet,

De welpenleiding jongens en meisjes.

Tags

 
Scouting 't Volbert is zoveel meer dan opkomsten alleen! Kijk ook eens bij over scouting 't Volbert.