Najaarskamp

Geplaatst op 6 november 2018 , in Welpen: Haveli Horde, door Lisa Meems

Beste ouders/verzorgers van de welpen-meiden,

Vanwege omstandigheden leek het voor ons eerder geen mogelijkheid om op najaarskamp te gaan dit jaar, maar gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden door met de welpen-jongens mee te gaan. Onze excuses dat het kamp zo kort van tevoren kenbaar is gemaakt, maar wij willen op deze manier toch alle kinderen de kans te geven om op najaarskamp te gaan. Onderstaand alle belangrijke informatie over dit leuke kamp:

De welpen gaan op weekendkamp! Op zaterdag 17 november om 11:00 uur verwachten we de welpen in uniform op de kamplocatie: Buitencentrum Stichting De Voshaar in Enschede, Oude Boekelerdijk 40 7546 PZ Enschede. Op zondag 18 november begint om 14:30 uur de installatie van de nieuwe welpen; ouders zijn hierbij van harte welkom. Het kamp is daarna om 15:00 uur afgelopen.

Tijdens het kamp is de leiding voor dringende gevallen bereikbaar op het noodtelefoonnummer 0657870900, van teamleider Lisa.

De kampbijdrage per welp is €27,–. Gelieve dit over te maken naar:
NL60RABO0103267115
T.N.V. Scouting ‘t Volbert
De naam van de welp graag in de omschrijving zetten.

In verband met de voorbereidingen willen we de aan- en afmeldingen uiterlijk voor woensdag 14 november ontvangen hebben. Inschrijven kan met deze link: https://goo.gl/K7be2t

Installatie

Op zondag 15 april om 14:30 uur worden de welpen die zijn overgevlogen en/of die nieuw zijn bij de welpen jongens officieel geïnstalleerd. Alle ouders zijn van harte welkom om hier bij te zijn. Het is voor de installatie belangrijk dat alle welpen hun uniform en hun Volbertdas dragen. De welpen die geïnstalleerd worden hoeven alleen een uniform aan, en dus nog geen das; zij ontvangen apart een bericht over de installatie.

KIF

Van iedere welp dient de welpenleiding in het bezit te zijn van een volledig ingevuld “Kamp Informatie Formulier” (hierna: KIF). Het document BLANCO_KIF kun je hier downloaden. Als de leiding al in bezit is van een recente KIF hoef je deze niet nog een keer in te vullen.

Paklijst:

 • Een slaapzak en een zachte ondergrond (bijvoorbeeld een matje);
 • Een jas & regenkleding;
 • Kleren voor bij het kampvuur;
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bv laarzen);
 • Pyjama;
 • Uniform en das;
 • Tandenborstel met geschikte pasta & zeep & handdoek.
 • Medicijnen (geeft u dit even aan op het Kampinformatie-formulier s.v.p.? Deze wordt op aanvraag verstrekt door de leiding);
 • Zaklamp;
 • Zakmes met naamlabel;
 • Themakleding: aliens!
 • Iets lekkers voor de leiding wordt altijd gewaardeerd

Bord/mok/bestek wordt bij dit kamp centraal verzorgd. U hoeft dit niet mee te geven.

Dit kamp wordt gedraaid door de bekende leiding: Karlijn en Lisa, hiernaast loopt nu ook Sanne met ons mee als LIO. Ook zijn vanzelfsprekend de leiding van de welpen-jongens aanwezig: Martijn, Dominique, Joppe, Pim en Machiel.

Denkt u bij de ontvangst op zaterdag aan het volgende:

 1. Zakmessen dienen bij aankomst ingeleverd te worden. Uit veiligheidsoverwegingen mogen de welpen alleen met toestemming onder toezicht in de kampvuurkuil met messen ‘spelen’.
 2. Snoepgoed mag worden thuisgelaten. Onze ervaring is dat privé-snoepvoorraden van kinderen leiden tot oneerlijkheid (het ene kind heeft veel snoep, het andere weinig) en snoepen vlak voor de maaltijden, en dat is niet wenselijk. Daarom zal de leiding zorgen voor voldoende snoep/tussendoortjes/eten op geschikte momenten voor iedereen.
 3. Met een KIF-formulier kunt u contactinformatie, diëten, allergieën, medicijngebruik of andere bijzonderheden aan ons doorgeven. Deze informatie wordt met de aanwezige leiding besproken en vertrouwelijk behandeld. Let op:
  1. U bent als ouder/verzorger zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een KIF met volledige en actuele informatie. Indien de informatie verouderd is, dan kunt u een blanco formulier hier vinden en de ingevulde versie bij de leiding inleveren.
  2. Voor onjuistheden of onvolledigheden van het KIF aanvaardt de leiding geen aansprakelijkheid.
  3. Het KIF is het enige medium om dergelijke informatie officieel aan ons door te geven. Eventuele aanvullingen moeten daarom op het KIF-formulier te worden genoteerd (geen losse briefjes e.d. inleveren).
  4. Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u deze in te leveren bij de leiding en het gebruik op het KIF te vermelden. De leiding bewaart de medicijnen en dient ze toe precies zoals op het KIF is aangegeven. Het is niet de bedoeling dat kinderen zelf medicijnen bewaren.

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact met de leiding op.

We hebben er zin in!

Met vriendelijke groeten,

De welpenleiding.

Tags

 
Scouting 't Volbert is zoveel meer dan opkomsten alleen! Kijk ook eens bij over scouting 't Volbert.