Roverscouts

Roverscouts zijn alle jeugdleden van Scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt.

Roverscouts vormen een speltak, omdat Scouting jongeren de ruimte wil bieden hun eigen programma vorm te geven als belangrijke laatste fase in hun ontwikkeling. Hier passen geen ouderen bij. Wel is het zo dat het onderling contact zeer op prijs wordt gesteld.

Nieuws

23 + 24 juni Familieweekend

Geplaatst op 12 May 2018 , in Algemeen / Groep, door Teun

Beste Volbert-families en vrienden,

Graag nodigen wij jullie uit voor het familieweekend 2018 op kampeerterrein Beundersveld te Hengelo in het weekend van 23+24 juni. Op zaterdagmiddag is er een opkomstprogramma, na afloop is er een BBQ en een avondprogramma en er kan gekampeerd worden!

Familieweekend; wat is dat?

Een Familieweekend is een uniek “Ouder-Kind-weekend” waarbij jeugdleden van ’t Volbert samen met hun ouders kunnen proeven van het fijne scoutingleven! Dit is het moment om aan je ouders te laten zien welke geweldige activiteiten wij doen bij scouting. Uiteraard kunnen ouders meedoen met de aangeboden activiteiten tijdens het Familieweekend. Overige familieleden zijn ook welkom!

Tijdens het Familieweekend wordt een programma met activiteiten verzorgd, maar je mag ook zelf je eigen plan trekken. Niets moet, alles mag. De reguliere opkomst op zaterdagmiddag vervalt en wordt vervangen door een opkomst op locatie van het Familieweekend. Het wordt dus lekker gezellig druk en er is een hoop te zien en te doen.

Locatie

Familieweekend 2018 is op het scoutingterrein Beunderveld te Hengelo (http://beundersveld.nl/). Dit is een mooie locatie met kampvuurkuil, veel bos en een groot grasveld waar tenten kunnen staan.

Adres: Torendijk 21, 7554 SX Hengelo.
ParkerenOp/bij het terrein.

Programma

Zaterdag 23 juni:

 • 1400-1700 Opkomst voor iedereen (leden, familie, vrienden, etc.). We doen spellen en workshops met typische scoutingdingen!
 • 1700-1900 BBQ
 • 1900-2100 Avondprogramma met kampvuur
 • 2100-2200 Nachtspel

Zondag 24 juni:

 • 0830-0930     Ontbijt (ook op eigen gelegenheid, maar de commissie regelt de koffie)
 • 0930-1100     Extra activiteit voor overnachtende deelnemers
 • 1100-1200     Sluiting + afbraak (om 1200h moet terrein leeg zijn)

Je kunt zelf kiezen aan welke onderdelen je deelneemt. Uiteraard verwachten we onze jeugdleden bij de opkomst (welpen, scouts, explo’s)!

Ouders dienen ervoor te zorgen dat hun kind op de locatie (Beundersveld) wordt gebracht en afgehaald. Binnen de tijden van de opkomst (zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur) zijn de leidingteams voor de kinderen verantwoordelijk. Hierbuiten kan een kind enkel verblijven onder de begeleiding van een ouder dan wel andere volwassene. Welpen en Scouts kunnen zich dus niet voor het gehele weekend inschrijven zonder een ouder of andere volwassene. Iedere familie is buiten de opkomsttijden verantwoordelijk voor de eigen kinderen.

Kamperen!

Het allerleukst is het natuurlijk om te blijven slapen! Op zaterdag kun je dan meedoen met het programma, en je kunt blijven slapen tot zondag. Zondagochtend is er een extra activiteit voor de overnachtende deelnemers.

Op Beundersveld is geen gebouw. We slapen dus in tenten. Hiervoor dient iedereen zelf de eigen kampeerspullen te verzorgen. Mocht je nou geen kampeerspullen hebben maar wel graag willen kamperen, neem dan contact op met de organisatie. Misschien valt er wel wat te regelen.

Kampeerders kunnen zaterdag vanaf 12.00 uur het terrein van het Beundersveld betreden om tenten op te zetten en/of slaapplaatsen in te richten. Om 14.00 uur begint de opkomst met de activiteiten. Zondag om 12.00 uur dient het Beundersveld leeg te worden opgeleverd.

BBQ

Zaterdagavond gaan wij, na afloop van de opkomst, gezellig met z’n allen BBQen. Let op: Iedereen verzorgt zijn eigen BBQ, vlees, drinken en hapjes. Wel gaan meestal deelnemers tijdens de BBQ bij elkaar te buurten om lekkernijen uit te wisselen.

Mocht je zelf geen BBQ hebben, dan is er een centrale BBQ beschikbaar waar jij je vlees op kunt leggen.

Kosten

 • Gratis voor iedereen die niet blijft slapen
 • Gratis voor leiding
 • Gratis voor explo’s
 • Kosten 5 euro pppn voor alle overigen die blijven slapen. Aub ter plaatse op het Familieweekend contant en gepast betalen aan de commissie.

Inschrijven

Inschrijven is alleen nodig voor:

 • Leiding
 • Iedereen die blijft slapen
 • Niet leden (familie, ouders, vriendjes, broers/zussen etc), ongeacht programma
 • Leden van ’t Volbert (welpen, scouts, explo’s, stam, SOS) die aanwezig zijn na afloop van de opkomst, dus na zaterdag 1700h.

Voor de duidelijkheid: Leden die alleen meedoen met de opkomst en niet aan de latere onderdelen na 1700h hoeven zich dus niet in te schrijven. Inschrijven is mogelijk via: https://goo.gl/forms/93hKN1ckJut6GZJB3.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met
Christopher Kole (van de scoutsleiding): christopher@volbert.nl.

Commissie Familieweekend 2018,

Teun Pompert;

Christopher Kole;

Martijn Hendrikx.


Jambovo – Volberteers: Reis mee door de tijd!

Geplaatst op 15 December 2015 , in Algemeen / Groep, door Leanne van der Weij [Twitter: @lannevanneweij]

Beste Volberteers,

Ben jij klaar voor een reis door de tijd met de Volbert-tele-tijdmachine? Zet dan de Jambovo 2016 alvast in je agenda!

Via dit bericht roepen wij alle Volberteers op; welpen, scouts, explorers, stam, leiding, en SOS, om met de hele groep op avontuur te gaan dwars door de geschiedenis en de toekomst!

Wanneer?

De scouts, explorers, stam, en SOS beginnen deze bijzondere Volbert reis op zaterdag 16 juli 2016. De welpen reizen vanaf dinsdag 19 juli 2016 mee. We sluiten onze reis op zaterdag 23 juli 2016 gezamenlijk af.

Waar?

Ons avontuur start en eindigt in Ommen op het scoutingterrein Gilwell Ada’s Hoeve.

Wie?

Alle Volberteers zijn natuurlijk uitgenodigd! Leden, oud-leden, SOS, iedereen wordt via dit bericht van harte uitgenodigd om tijdens de Jambovo te komen scout-wousen en kamperen.

Help!

Ben je enthousiast en wil je meehelpen in de organisatie? Meld je dan bij één van de leden van de commissie.

Tot slot

Zet de Jambovo in je agenda, we hopen jullie allemaal mee te kunnen nemen op reis in 2016! Wij hebben er al onwijs veel zin in!!!

 

Groetjes van de commissie:

Gerard, Marjolein, Carlien, Tim, Esther, Noortje, Sanne en Leanne

 

 

 

 

 


e-mail instellingen voor nieuwsberichten

Geplaatst op 13 October 2015 , in Algemeen / Groep, door Johannes de Boer [Twitter: @hannesnl]

Ben jij dit jaar overgevlogen, onlangs lid geworden, of heb je een nieuw e-mailadres?

De kans is groot dat je nu de verkeerde mailtjes, of helemaal geen mailtjes ontvangt van onze website. Gelukkig kun je de instellingen van onze mailinglist zelf heel makkelijk aanpassen.

Wijzigen e-mailadres

Klik op de link onderaan een mailtje (het onderwerp begint met [volbert.nl] ), om je mailadres of speltak te veranderen.

Aanmelden voor mailinglist?

Klik dan op deze link  (http://www.volbert.nl/ledenservice/notificatie).

Wijzigingen persoonsgegevens, verzekering, bankrekening, etc.

Alle andere informatie over lid worden en lid zijn vind je op onze ledenservice pagina (http://www.volbert.nl/ledenservice). Of ga direct naar Scouts Online om je wijzigingen door te geven: http://sol.scouting.nl

Bang dat je iets gemist hebt? Check dan de laatste nieuwsberichten op de www.volbert.nl !


Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst op 27 May 2015 , in Algemeen / Groep, door Tim Bachmayer

Beste leden, ouders/verzorgers,

 

Neem alstublieft even de tijd om dit aandachtig door te lezen. Met behulp van de Rabobank clubkas campagne kunnen wij namelijk onze groepskas mooi spekken voor nieuw spelmateriaal!

En het enige wat u ervoor moet doen, is dit even doorlezen en vervolgens op onze vereniging stemmen! as easy as 1- 2-3       https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/enschede-haaksbergen/clubkas_campagne/

 

Rabobank Clubkas Campagne

Wat is de Rabo Clubkas Campagne?

Veel verenigingen en stichtingen kunnen een extra steun in de rug goed gebruiken. Om een handje te helpen, heeft Rabobank Enschede-Haaksbergen de Rabo Clubkas Campagne opgericht. De Clubkas Campagne is een prachtige kans om jaarlijks in het voorjaar de kas van uw vereniging te spekken! En het mooie is dat niet de Rabobank, maar de leden van onze bank bepalen door te stemmen welke verenigingen vanuit de Clubkas Campagne ondersteund worden. Daarmee geven wij ook invulling aan onze coöperatieve gedachte: een bank van en voor leden.

Wie kunnen deelnemen?

De verenigingen en stichtingen die klant zijn bij Rabobank Enschede-Haaksbergen en voldoen aan de voorwaarden, kunnen deelnemen aan de Clubkas Campagne. Om een extra ondersteuning te ontvangen dient een vereniging/stichting zich zelf aan te melden. Na aanmelding ontvangt zij een bevestiging. Vanaf dan kan de vereniging zichzelf profileren onder haar leden en de gemeenschap.

Wie mogen er stemmen?

Klanten die lid zijn van Rabobank Enschede-Haaksbergen kunnen hun stem(men) uitbrengen. De leden van Rabobank Enschede-Haaksbergen krijgen twee stemmen om te verdelen. Zij stemmen op de vereniging(en) die zij een warm hart toedragen. Elke stem is naar verwachting rond de € 5 waard. De Clubkas Campagne komt één keer in de eerste helft van het kalenderjaar tot uitkering. Hoe meer stemmen er op een vereniging uitgebracht wordt, des te meer geld krijgt deze vereniging.

Wat kun jij als clublid doen om jouw vereniging te steunen?

Als clublid kun je in je eigen omgeving, bijvoorbeeld bij familie, vrienden en kennissen informeren of zij lid zijn van Rabobank Enschede-Haaksbergen en zo ja, vragen of zij op jouw vereniging willen stemmen.

 

Voor meer informatie:

Stem hier -> https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/enschede-haaksbergen/clubkas_campagne/

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur ‘t Volbert

 

 

 


Let op:Opkomsten 14+15 juni op Buitencentrum De Voshaar!

Geplaatst op 10 June 2013 , in Algemeen / Groep, door Martijn Hendrikx

Beste allemaal !

Let op de bijzondere locatie voor opkomsten voor alle speltakken in het weekend van 14+15 juni.
De opkomsten zijn op buitencentrum de Voshaar, gelegen aan de Oude Boekelerdijk 40 te Enschede.
Voor meer info zie http://www.buitencentrumdevoshaar.nl/ (via de knop ‘contact’ en dan ‘routebeschrijving’).
Bij het halen/brengen mag de auto niet het terrein op, die kan prima in de berm langs de weg staan.
De opkomsten zijn de op de normale tijden:

 • Vrijdagavond 14 juni: explorers
 • Zaterdagmiddag 15 juni 1400-1630h: welpen j+m & scouts j+m

Kom dus niet naar ‘t Volbert clubhuis; want iedereen is op de Voshaar!

Op deze locatie wordt overigens het gehele weekend het Volbert-familieweekend gehouden.
Dat betekent kamperen met het hele gezin/familie in scouting-stijl!
Voor meer info over deelname, zie:
http://www.volbert.nl/2013/04/aankondiging-familieweekend

Voor meer info over het familieweekend, vraag Martijn (martijn@volbert.nl, tel. 0626945839)


Sinterklaas opkomst 3 december

Geplaatst op 24 November 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste Bevers, Welpen & Welpen-Haveli Groep,

Ook dit jaar verblijdt de sint en zijn pieten ons weer met een bezoek, en wel op zaterdag 3 december.
Echter dit jaar kwamen de zwartepieten bij ons met een speciaal verzoek. De kinderen van scouting ‘t Volbert zijn altijd enorm enthousiast en daarom willen ze graag dit jaar wat extra’s met jullie gaan doen.
Voor deze activiteit is het wel handig als jullie gymspullen meenemen naar de opkomst.

Voor de speciale activiteit beginnen en eindigen we deze zaterdag op een afwijkende locatie, namelijk de hogeboekelerweg 139. We verzamelen bij de gymzaal van de OBS het Stokhorst.

Nog even in het kort:
Wat: Sinterklaas opkomst
Waar: Hogeboekelerweg 139
Wanneer: zaterdag 3 december
Hoelaat: 14.00 tot 16.30 uur. LET OP: voor de Bevers duurt de opkomst deze dag dus 30 minuten langer.

We hopen dat jullie er zaterdag allemaal bij zijn. Net als jullie is de leiding ook erg nieuwsgierig wat de zwarte pieten voor jullie in petto hebben.

Met veel vriendelijke pieten groeten,

De leiding


Opkomst 17-09-2011

Geplaatst op 15 September 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste Bevers,

aanstaande zaterdag is er geen opkomst in verband met de afwezigheid van de leiding.

Groetjes

Thijs Bouwhuis


Zomerkamp Bevers 2011

Geplaatst op 9 July 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste Bevers,

Eindelijk is het zover: Op 23 en 24 juli gaan de Bevers op zomerkamp.

Dit jaar zijn we te gast bij Scouting Weerselo aan de Alofssteeg 1 in Weerselo.

We slapen in één van de  grote scoutingtent of in het gebouw.  Het kamp wordt gedraaid  samen met de kabouters/ welpen van de haveli horde.

Jullie worden op zaterdag verwacht om 11:00 uur in Weerselo. Het kamp eindigt op zondag om 15:00 uur.

Wat mag mee:

Boek en spel

Muziek

Zaklantaarn

Knuffel

De kosten voor het kamp zijn 12.50 euro per kind. Dit bedrag graag overmaken vóór 15 juli op rekening 337355479 t.av. T.E. Bouwhuis of contant bij aanvang van het kamp.

Wat moet je meenemen:

Een luchtbed/matje

Slaapzak

Pyjama

Toiletartikelen

Warme trui of trainingspak

Badkleding

Extra  sokken/ondergoed

Eventueel  regenkleding en laarzen

Zakmes, snoep en dure apparaten mogen niet mee

U kunt uw kind aanmelden via beverleiding@volbert.nl, ook het KIF kan hier naartoe gemaild worden.

Tot ziens in Weerselo,

De Beverleiding


Opkomst 16 Juli

Geplaatst op 9 July 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste Bevers,

zaterdag 16-juli is er geen opkomst in verband met doe-dag.

Groetjes,

de Beverleiding.


Opkomst 9 Juli

Geplaatst op 6 July 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste Bevers,

zaterdag 9 juli gaan we met zijn allen naar speeltuin het Hoge Boekel aan de hoge boekelerweg 410 te Enschede. De opkomst begint om 1300 en eindigt om 16.00. Het is de bedoeling jullie hier gehaald en gebracht worden.

Groetjes,

de Beverleiding.


Zaterdag 25 juni

Geplaatst op 23 June 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste ouders en/of verzorgers,

De opkomst van zaterdag 25 juni is een bijzondere! Deze vindt namelijk plaats op locatie. Zoals iedereen wel weet is er dit weekend een familieweekend voor alle leden van scouting ‘t Volbert. Aangezien alle leiding en een groot aantal jeugdleden al op 1 locatie is vindt de opkomst ook daar plaats. De opkomstijden zijn hetzelfde als normaal.

Voor de locatie kunt u kijken bij het nieuwsbericht Familieweekend 2011 vragen over de opkomst of afmeldingen kunnen gewoon gericht worden aan de speltakleiding.

Na de opkomst vindt er een BBQ plaats waaraan iedereen mee mag doen. Lijkt je dit leuk? kijk dan bij het nieuwsbericht familie BBQ voor meer informatie

Tot zaterdag allemaal!


Opkomst Bevers 2 Juli

Geplaatst op 22 June 2011 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

Beste ouders,

aanstaande zaterdag is er een regiospeldag bij scouting het Nanne Zwiep. De kinderen worden rond 09.45 verwacht bij de parkeerplaats van het

Bevers 10.00 – 12.00 uur
Tijdschema
10.00 – 10.30 Ontvangst,
introductie, uitleg spel, groepsindeling
10.30 – 11.45 Spelen van het
spel
11.45 – 12.00 Afsluiting

Verzamel de kinderen op de grote
parkeerplaats bij Mediant-Helmerzijde! (Broekheurnering 1050). Daar zijn ook
mogelijkheden om te keren. De Nanne Zwiep zorgt voor een duidelijke looproute
naar het clubgebouw (zo’n 5 minuten vanaf de eerste (= verste) parkeerplaats).

Er is leiding bij de parkeerplaats; de kinderen kunnen gezamenlijk naar het
clubgebouw lopen.

De ouders kunnen de kinderen ophalen bij het clubgebouw
van de Nanne Zwiep: wel lopend via route vanaf de parkeerplaats of op de fiets!
Gezamenlijk teruglopen naar de parspekeerplaats kan ook.Sinterklaas opkomst

Geplaatst op 28 November 2010 , in Bevers, door Johannes de Boer [Twitter: @hannesnl]

Beste welpen en Bevers,

Ook dit jaar verblijdt de Sint ons met een bezoek, en wel op 4 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur. De opkomst is daarom voor de welpen 30 minuten eerder afgelopen dan normaal.

Mocht jij nog een stukje willen zingen, spelen, fluiten, rappen, voorlezen, enz… voor de Sint en zijn pieten? Stuur dan even een mailtje naar Johannes (apestaartje volbert punt nl)

Tot zaterdag,
Bever en welpenleiding


Opkomst 20 maart bevers

Geplaatst op 9 March 2010 , in Bevers, door Gearchiveerde gebruiker

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar.
In Enschede vieren we dat samen! En wie jarig is trakteert!

Op zaterdag 20 maart organiseren de scoutinggroepen in Enschede een activiteit om het jubileum van Scouting in Nederland te vieren. Om met elkaar en met iedereen in Enschede het jubileum te vieren wordt er 100 meter taart aangeboden op de Oude Markt.

Scouts van alle leeftijdsgroepen zetten zich gezamenlijk in om de 100 meter taart klaar te maken. Dit gebeurt midden op de Oude Markt, voor de Grote Kerk.

Verzamelen
Let op: de begin- en/of eindtijden wijken af per leeftijdsgroep!
De Bevers verzamelen om 12:30 uur op de Oude Markt voor de Jacobuskerk. Dat is de kerk met de bogen. Daar beginnen ze met een leuke activiteit in het centrum. Na deze activiteit helpen ze met het versieren en uitdelen van de taart. Natuurlijk is bij alle activiteiten de eigen leiding aanwezig!

Aansnijden en uitdelen
Rond 13:45 uur hopen we dat de taart helemaal klaar is. Alle kinderen verzamelen zich dan rond de taart voor een foto. Dan wordt de taart officieel aangesneden. Vanaf 14:00 uur delen de kinderen de taart uit aan de voorbijgangers op de Oude Markt.

Jullie zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om vanaf 13:45 uur bij het aansnijden en uitdelen van de taart aanwezig te zijn!

Einde activiteit
Voor de Bevers duren de activiteiten tot ongeveer 14:30 uur. De kinderen kunnen dan bij de Grote Kerk worden opgehaald. Wacht wel even op de gezamenlijke afsluiting, zodat de leiding weet welke kinderen weggaan!

Tot slot
Houd rekening met het weer: alle activiteiten zijn buiten. Heb je nog vragen over deze activiteit? Neem dan contact op met de eigen leiding.

Wij hopen jullie op 20 maart terug te zien op de Oude Markt!

Met vriendelijke groet,
de gezamenlijke leiding van de scoutinggroepen in Enschede


Foto’s Sinterklaas opkomst

Geplaatst op 11 November 2009 , in Bevers, door Johannes de Boer [Twitter: @hannesnl]

Beste bevers, welpen, kabouters en ouders.

Zaterdag 5 december komt Sinterklaas naar scouting ‘t Volbert. Hij heeft gelukkig een plekje vrij kunnen maken in zijn drukke schema. Sinterklaas heeft ons verklapt dat hij ‘s avonds ook bij velen van jullie thuis langskomt. Daarom wil hij graag wat eerder bij ‘t Volbert zijn.

Natuurlijk vonden wij dit geen probleem, en hebben daarom in overleg met Sinterklaas de opkomst verplaatst naar 12:00 uur (tot 14:30 uur). Meer informatie krijgen jullie binnenkort via deze website.

groet,
de kabouter, welpen, en beverleiding
 
 
De Foto’s zijn inmiddels hier te vinden