Over scouting ’t Volbert

Scouting ’t Volbert uit Enschede is een relatief jonge scoutinggroep met nu al een rijke historie. Opgericht in 1977 maar sinds het begin al een bijzonder levendige scoutinggroep. Een jong team verzorgt wekelijks uitdagende outdoor activiteiten voor jongeren vanaf zeven t/m achttien jaar. Hierna houdt het natuurlijk niet op. De jongeren van achttien jaar en ouder maken hun eigen programma en helpen de groep op geheel eigen wijze. Voor een totaal overzicht van onze speltakken kun je eens kijken bij ons speltakoverzicht.

De scoutinggroep is vernoemd naar de boerderij waar onze schuur bij hoort. De Boerderij van ’t Volbert wordt gebruikt door verschillende verenigingen die het weer huren van de stichting wijkvoorzieningen het Stockhorst. De grote schuur waarvan wij gebruik maken huren wij van diezelfde stichting.

Wat wij belangrijk vinden

Scouting draait om mogelijkheden creëren mensen te laten ontwikkelen. Dit gaat allemaal volgens de spelvisie van scouting Nederland genaamd SCOUTS. We proberen jongeren op een actieve en uitdagende manier te leren samen werken en respect te creëren voor elkaar en hun omgeving. We zijn er van overtuigd dat als we dit doen in een zo veel mogelijk natuurlijke omgeving, jongeren de ruimte krijgen te ontdekken, te leren en plezier te hebben.

Wij maken hierbij gebruik van 8 verschillende activiteitengebieden. Het werken met activiteiten gebieden brengt variatie in het programma aan. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Er zijn acht activiteitengebieden en deze indeling is in iedere speltak gelijk. Per speltak wordt invulling gegeven aan deze activiteiten, passend bij de leeftijd van de jeugdleden. Niet elke activiteit zal in elke speltak evenveel aandacht krijgen.