Stam Op Stap

De Stam op Stap is een speltak die bestaat uit (oud)-leden, stam en leiding met een actief verleden bij onze groep. Wil je na jaren van plezier lid blijven van onze groep? Dat kan, ook als je  maar heel sporadisch betrokken wil of kan zijn. (doordat je aan de andere kant van het land woont en werkt, of omdat je gezinssituatie het niet toelaat).

Wat wij Stam op Stap (SOS) noemen, heet bij Scouting Nederland plusscouts. Wij vinden het belangrijk dat je als (oud) lid zelf kan kiezen hoe je betrokken wil zijn bij onze groep en Scouting Nederland. Daarom onderscheiden wij drie soorten SOS lidmaatschap: SOS Actief, SOS Betrokken en SOS Passief. In deze post vind je informatie over deze drie soorten.

SOS Actief

Actieve SOS leden willen graag nog betrokken blijven bij activiteiten van Scouting ’t Volbert en Scouting Nederland. De afdracht per lid aan Scouting Nederland is 30 euro. Dit geld wordt gebruikt voor landelijke activiteiten, trainingen, steunpunten en onze regio Essnlaand. Het lidmaatschap bij scouting ’t Volbert voor SOS Actief leden kost 20 euro per jaar. Jaarlijks betaal je dus 50 euro contributie.

Actieve SOS leden kunnen gebruik maken van de voorzieningen van onze groep. Hierbij kun je denken aan gebruik van materiaal, ons clubhuis of de Volbert aanhangwagen. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een lekker kopje koffie met leiding en groepsbegeleiding te drinken. De jaarlijkse contributie van 50 euro wordt in januari of februari automatisch geïncasseerd van je bankrekening.

SOS Betrokken

Betrokken SOS leden willen graag nog betrokken blijven bij onze groep. Maar het lidmaatschap van Scouting Nederland heeft voor hen geen meerwaarde. Zij kunnen actief deelnemen aan groepsactiviteiten van Scouting’t Volbert en betrokken zijn bij de organisatie hiervan. Jaarlijks betaal je 20 euro contributie.

Betrokken SOS leden betalen alleen contributie aan Scouting ’t Volbert. Dit gebruiken we voor het dekken van de kosten waaraan ook SOS leden kunnen deelnemen. Betrokken SOS leden kunnen gebruik maken van de voorzieningen van onze groep. Hierbij kun je denken aan gebruik van materiaal, ons clubhuis of de Volbert aanhangwagen. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een lekker kopje koffie met leiding en groepsbegeleiding te drinken. De jaarlijkse contributie van 20 euro wordt in januari of februari automatisch geïncasseerd van je bankrekening.

SOS Passief

Passieve SOS leden zijn onze reünisten. Na jarenlange inzet is hun passie getemperd. Als passief SOS lid vind je het geweldig om deel te nemen aan/betrokken te zijn bij de Jambovo of Herfsthike. We willen graag contact houden en deze mensen op de hoogte houden van dit soort evenementen. Aan dit “lidmaatschap” zijn geen kosten verbonden.

SOS lidmaatschap overzicht

Donateurschap

In sommige gevallen is het zo dat geen van bovenstaande optie’s datgene is wat je als oud Lid wil. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je qua betrokkenheid bij de groep je zelf inschaalt als SOS passief lid maar toch wel een leuk bedrag aan de groep wil doneren. De stichting scouting ’t Volbert kan altijd een gift gebruiken. Dit wordt dan geïnvesteerd in huisvesting en kampmateriaal. Dit zijn bedragen die we niet kunnen innen middels automatische incasso. Ook zijn we niet in de gelegenheid om acceptgiro’s op te sturen.

Inschrijven of uitschrijven als SOS lid

Met onderstaand formulier kun je je inschrijven of uitschrijven als SOS lid bij Scouting ’t Volbert. Je verzoek wordt verwerkt door onze secretaris. Je ontvangt via email bevestiging van de verwerken.

  Lidmaatschap type
  SOS ActefSOS BetrokkenSOS Passief

  Lidmaatschap actie
  InschrijvenUitschrijven

  Agenda

  De laatste berichten:

  Algemeen / Groep

  Infobrief Jambovo IX

  Beste Volberteers, Over grofweg één maand is het weer zover. We gaan met zijn allen op Jambovo IX! Maar wat moet ik meenemen op dit…
  Algemeen / Groep

  Ouderkinddag 2024

  Beste leden en ouders/verzorgers, De jaarlijkse ouderkinddag staat weer voor de deur! Ook dit keer zijn er weer allerlei activiteiten georganiseerd op en rondom het…
  Algemeen / Groep

  Jambovo IX verlengde inschrijfperiode

  Beste Volberteers, Er is besloten om de landrotten onder ons nog een kans te geven om Jambovo IX niet te missen. Om deze reden is…
  Algemeen / Groep

  Jambovo IX – Inschrijving geopend! Meld je nu aan

  Beste Volberteers, De inschrijving voor Jambovo IX is geopend! In dit bericht vind je alle informatie voor je aanmelding voor het Jambovo. (meer…)
  Algemeen / Groep
  Jantje Beton 2024
  Algemeen / Groep
  Uitnodiging iScout 2024
  Algemeen / Groep
  Nieuwjaarsborrel 2024
  Algemeen / Groep
  Reminder Kersthike
  Algemeen / Groep
  Kersthike 2023
  Algemeen / Groep
  Jambovo IX
  Connecting the dots
  Algemeen / Groep
  Herinnering: JOTI 2023 – Connecting the dots!
  Algemeen / Groep
  Kersthike Post(h)ouders gezocht!
  Algemeen / Groep
  Save-the-date Kersthike 2023
  Connecting the dots
  Algemeen / Groep
  JOTI 2023 – Connecting the dots!
  Algemeen / Groep
  Vandaag: Volbert shirts afhalen & soep op de Braderie
  Algemeen / Groep
  Herfsthike 2023