Scouting in Enschede

De scouting groepen van Enschede werken samen onder de naam “scouting in Enschede”. Het doel is behalve gezamenlijk mooie en uitdagende outdoor activiteiten te organiseren voor onze jeugdleden. Ook een blok te vormen richting lokale overheid en media. Scouting Enschede is er van overtuigd dat we ons op deze wijze beter kunnen profileren.

Scouting activiteiten in Enschede

Gezamenlijk worden dus de jaarlijks activiteiten bever doe dag, kwestadag, en District scouting wedstrijden georganiseerd. De leiding van die speltakken neemt het initiatief in deze.

Maar ook worden er incidenteel leuke dingen georganiseerd. Zo hebben we in het verleden wel eens een grote regionale JOTA (jamboree on the air) gehad. Maar ook met het 100 jarig bestaan van scouting Nederland werden de handen ineen geslagen voor een mooi evenement.

Niet alleen de organisatie van uitdagende outdoor activiteiten word onder de noemer scouting in Enschede gedaan. Maar er worden ook gezamenlijke persberichten geplaatst voor als er iets bijzonders binnen scouting gebeurt. Of we benaderen de gemeente Enschede als 1 geheel als het gaat om de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Op deze manier ontstaat er ook één aanspreekpunt voor de pers en de gemeente. Bovendien heeft het voordelen om de kennis te bundelen.

Belangrijk is het wel om te zeggen dat ‘Scouting in Enschede’ een informele organisatie is. En meer te vergelijken is als een werkgroep waar de actieve leden uit Enschede mee bezig zijn. Ze zijn dus geen laag tussen de groepen en de regio Essnlaand.