Tradities

Net als bij elke vereniging heeft Scouting ’t Volbert vele tradities. Alle gave tradities zijn hier kort samengevat:

Gezamelijke opening

Alle speltakken (behalve de Explorers en Stam) openen de opkomst elke zaterdagmiddag gezamenlijk om 14.00 voor het clubhuis.

Nieuwjaarsborrel

Het nieuwe jaar wordt feestelijk geopend. Bestuur, SOS, ouders, leiding, stam en Explorers zijn welkom in het clubhuis.

Leidingweekend

Een te gek gaaf info-tainment weekend van en voor alle leiding.

Familieweekend

Een heerlijk lui weekend voor alle families van ’t Volbert. Niets moet, alles mag. Net voor de zomervakantie is dit natuurlijk dé gelegenheid om de tent uit te proberen.

Herfsthike

Een driedaagse hike in de herfstvakantie. Hier kan iedereen vanaf de Padvindsters en Verkenners aan meedoen. Heel vaak is dit een reunie van de SOS.

JOTA – JOTI (Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet)

In de herfst zetten scouts van over de hele wereld zendmasten neer. Zo kunnen ze met elkaar contact maken. Het internet helpt ook een handje met de communicatie.

Kersthike

De laatste opkomst van het jaar gaan we met de hele groep een hike lopen. Iedereen doet mee. Als gezelligste hoogtepunt eten we met z’n allen boerenkool in een warm clubhuis.

Jambovo (Jamboree ’t Volbert)

Eens in de vier jaar gaan we met alle speltakken samen op kamp, tijdens de Jambovo. In 2004 hadden we een Jambovo-lustrum op St. Walrick te Overasselt.

Totem

Dit is de gaafste leiding van het jaar. De totem bedanken we dat jaar voor ALLES wat goed gegaan is. Dus tijdens bijvoorbeeld een kamp krijgt hij van vele speltakken een kaartje toegestuurd. Tijdens een leidingweekend wordt de totem door de andere leiding gekozen. De totem van het vorige jaar belt van elke speltak twee kinderen op, die ook mogen stemmen.

Jantje Beton Collecte

Aan het einde van februari gaan we met een collectebus de deuren van onze wijk af. De jongere speltakken lopen in de stad. Met deze collecte halen we geld op voor Jantje en voor onze scoutinggroep.

Doedag

Zowel net voor als na de zomervakantie gaan we met alle leiding en de oudste speltakken het hele clubhuis weer ontsmetten.

KAST (Kaarten, Atlassen, Spelideeën, Te veel om op te noemen)

In de Explorer-ruimte staat een grote metalen kast met erg veel handige papieren. Iedereen kan hier dingen uit lenen, maar vraag het wel even aan de leiding.

SOS (Stam Op Stap)

Dit zijn de oud-leden van de groep. Zij verschijnen af en toe tijdens groepsactiviteiten.