Skip to main content

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar.
In Enschede vieren we dat samen! En wie jarig is trakteert!

Op zaterdag 20 maart organiseren de scoutinggroepen in Enschede een activiteit om het jubileum van Scouting in Nederland te vieren. Om met elkaar en met iedereen in Enschede het jubileum te vieren wordt er 100 meter taart aangeboden op de Oude Markt.

Scouts van alle leeftijdsgroepen zetten zich gezamenlijk in om de 100 meter taart klaar te maken. Dit gebeurt midden op de Oude Markt, voor de Grote Kerk.

Verzamelen
Let op: de begin- en/of eindtijden wijken af per leeftijdsgroep!
De Scouts (11 tot 15 jaar) verzamelen om 11:30 uur op de Oude Markt voor de Jacobuskerk. Dat is de kerk met de bogen. Daar beginnen ze met een leuke activiteit in het centrum. Na deze activiteit helpen ze met het versieren en uitdelen van de taart. Natuurlijk is in de stad ook de eigen leiding aanwezig.

Aansnijden en uitdelen
Rond 13:45 uur hopen we dat de taart helemaal klaar is. Alle scouts van jong tot oud verzamelen zich dan rond de taart voor een foto. Dan wordt de taart officieel aangesneden. Vanaf 14:00 uur delen de scouts de taart uit aan de voorbijgangers op de Oude Markt.

Ouders zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om vanaf 13:45 uur bij het aansnijden en uitdelen van de taart aanwezig te zijn!

Einde activiteit
Voor de Scouts (11 tot 15 jaar) duren de activiteiten tot ongeveer 15:00 uur. Wacht wel even op de gezamenlijke afsluiting bij de Grote Kerk, zodat de leiding weet wie er weggaat!

Tot slot
Houd rekening met het weer: alle activiteiten zijn buiten. Heb je nog vragen over deze activiteit? Neem dan contact op met de eigen leiding.

Wij hopen jullie op 20 maart terug te zien op de Oude Markt!

Met vriendelijke groet,
de gezamenlijke leiding van de scoutinggroepen in Enschede

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?