Skip to main content

Beste Verkenners en Ouders,

Over twee weken is het al weer zo ver, het herfstkamp van de verkenners (scouts). Vrijdagavond 19 november om 19:30 zullen we verzamelen op ons eigen terrein om daarna gezamelijk per auto naar de (geheime) kamplocatie te gaan. Hier zullen we tussen de hoge dennebomen twee nachten slapen in tenten. Het kamp staat in het thema van de handel en alles wat daar maar mee te maken heeft. Zo kan er geld worden verdiend door goed in- en verkopen van goederen, voorspellingen te maken op de beurs en misschien wel te handelen met voorkennis… Zondagmiddag 21 november zullen we omstreeks 15:00 uur weer terug zijn in Enschede. Het kamp kost 20,- euro en kan contant betaalt worden bij het begin van het kamp.

Installatie
Aan het eind van het kamp zullen we de nieuwe verkenners (Simon, Dominique, Teun) installeren. Als voorbereiding hierop moet je de scoutswet(1) leren en een blauw scoutsblouse aanschaffen. Tijdens de eindvlag zul je de belofte afleggen waarna je officeel verkenner bent. De ouders van de nieuwe verkenners zijn uiteraard welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Aanmelden en vervoer
Wij willen graag weten of uw zoon meegaat op kamp en of u zou kunnen rijden naar het kampterrein. Door te carpoulen hoeft elke ouder maar een keer te rijden. U kunt hierbij aangeven of u voorkeur heeft voor het brengen op vrijdagavond of het ophalen zondagmiddag en hoeveel personen er mee kunnen rijden. (De ouders van de nieuwe verkenners hebben voorkeur bij het ophalen.)
Daarnaast zijn we op zoek naar een ouder met een auto+aanhangwagen (of busje) die ons zou willen helpen met het vervoer van de grote spullen (tenten, bankjes, gasfles).

Graag ontvangen we van de ouders voor 13 november een email met daarin een bevestiging dat uw zoon wel of niet meegaat en of u kunt helpen bij het vervoer. Emailen kan naar: verkennerleiding@volbert.nl

Met viendelijke groet,

Menno, Douwe, Tim en Jeroen
de Verkennersleiding
sc. ’t Volbert

p.s. Het handelen met voorkennis kan al beginnen voor het kamp. Binnenkort zal er op deze site een puzzel komen waarmee je de geheime kamplocatie al te weten kan komen!(1) Scoutswet

Een Scout trekt er samen
met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
een scout is eerlijk, trouw, en houdt vol.
een scout is spaarzaam en sober
en heeft zorg voor de natuur.
Hij respecteert zichzelf en anderen.

(2) Paklijst

Kampgeld (20 euro)
Slaapzak
Matje
Regenkleding
Scoutsblouse en volbertdas
pen en papier
Stevige (wandel)schoenen
Bord, mok en bestek
Theedoek
Handdoek
Voldoende kleding
Warme trui (kan eind november al flink koud worden ’s avonds)
Rugzakje
Zaklamp
wc-rol
Wat lekkers om uit te delen bij het kampvuur
Leesvoer, wat je zelf leuk vindt!

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?