Skip to main content

Let op! Deze informatie kan nog worden bijgewerkt. Check daarom vlak voor het zomerkamp nog een keer deze website!

Beste ouders,

Binnenkort ontvangen jullie dochters een brief van de Volbert Spionnenacademie. Daarin worden zij uitgenodigd voor het zomerkamp. In deze post staan wat praktische zaken over dit zomerkamp.

Aanvang
Zaterdag 23 juli verzamelen we om 14:00 uur bij het Clubhuis van Scouting ’t Volbert. We vertrekken kort daarna op de fiets naar Weerselo.

Einde van het kamp
Het kamp is woensdag 27 juli om 14:00 uur afgelopen. De meiden kunnen dan opgehaald worden bij Scouting Weerselo, Alofssteeg 1 te Weerselo. We fietsen niet terug naar Enschede!

NB. Mocht je als ouders ook een welp in Lunteren moeten ophalen, laat het dan even weten. Het is geen probleem als je in dat geval wat eerder komt.

Kampgeld
Het kamp kost E65,- per kind. Graag ontvangen wij het kampgeld voor 20 juli op bankrekening 5123414 t.n.v. J. de Boer. Vermeld bij de overschrijving de voor- en achternaam.

Contact met de leiding
Tijdens het kamp is Johannes bereikbaar voor noodgevallen. Zijn telefoonnummer is: 06 14 66 49 39. Wij verzoeken jullie met klem om de meiden zelf geen telefoon mee te geven. Mocht er behoefte zijn om contact te hebben met het thuisfront, dan verloopt dit via de leiding. Voor niet dringende vragen zijn wij via mail bereikbaar.

Paklijst
Natuurlijk geef je je dochter kleding mee zodat ze voorbereid zijn op zonnig, regenachtig, warm en koud weer. We gaan in ieder geval zwemmen, maar ook ’s avonds tot laat bij een kampvuur zitten. Om een goed idee te krijgen van alle zaken die je in zou moeten pakken: http://nl.scoutwiki.org/Paklijst . Daarnaast hebben spionnen natuurlijk nog een aantal speciale attributen nodig: een avond- of galajurk, grote zonnebril, draagbare zaklamp, donkere spionagekleding, korte rok, nachtkijker of verrekijker. Vergeet ook vooral niet de brief die je thuis hebt ontvangen, want hier zit een geheime boodschap in! Aangezien we in het bos zitten zijn anti-muggen maatregelen zeker geen slecht idee!

Overnachten
Ondanks dat we de beschikking hebben over een clubgebouw met douches overnachten we, net zoals vorig jaar, in kleine (koepel) tenten. Wij verwachten dat jullie zelf een tent meegeven aan de meiden, en onderling afspreken wie met wie in een tent slaapt. Via de mail ontvangen jullie van ons een bijgewerkte ledenlijst. Natuurlijk helpen wij bij het opzetten van de tenten.

Wat wij nog nodig hebben…

 • Omdat we de meiden niet met hun bagage laten fietsen, hebben wij 2 ouders met grote auto’s nodig om de bagage van de meiden, de koepeltenten en wat klein materiaal (knutsel spullen, enz.) te vervoeren naar Weerselo. In Weerselo is zaterdag al beverleiding aanwezig als wij onderweg zijn met de fiets. Je staat zeker niet voor een dicht hek!
 • Het is mogelijk dat de fietstocht voor sommige meiden net wat te lang is. Daarom gaan we een lange pauze houden in Oldenzaal (ongeveer halverwege). Wij zijn op zoek naar ouders die het drinken & snacks daar willen verzorgen, en die de mogelijkheid hebben om daarna eventueel enkele meiden (+ fiets) naar Weerselo te brengen.
 • Mocht het weer ons ernstig in de steek laten, dan gaan we niet fietsen. Echter, hebben we dan wel ouders nodig die willen carpoolen. We verzamelen in dat geval alsnog om 14:00 uur bij het clubhuis.
 • Kun je ons helpen met een van bovenstaande zaken? stuur dan voor 20 juli een mail! Wij geven aan jullie na 20 juli zo snel mogelijk door of we gebruik maken van jullie services.

  Wij hebben er erg veel zin in en kunnen niet wachten tot volgende week!

  Groetjes,
  Johannes, Mark, Iris, Hannah

  Open WhatsApp
  1
  Hulp nodig?
  Hi!

  Waar kan ik je mee helpen?