Skip to main content

Rood, geel, oranje, fel gekleurde bossen. Van ochtenddauw bevochtigde paden en weiden. Mooie uitzichten en schattige dorpjes onderweg. Op zijn tijd een kopje koffie maken op je brander. Of een gebakken ei. Lekkere avondmaaltijden uit je eigen keuken. Avondje zitten bij een
lekker warm vuur.

We volgen vrijdag 28 – zaterdag 29 en zondag 30 oktober het Monnikenspoor. De monniken van het klooster in Clarholz (bij Münster) volgden dit spoor bij het innen van belastingen in Vollenhove. Wij doen drie dagen in het Münsterland: van Horstmar via Welbergen en Bad Bentheim naar Oldenzaal, totaal ca. 67 km. Het bijzondere van deze route is wel, dat hij nog niet gepubliceerd is. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we ‘m toch al kunnen gebruiken. Het deel in Nederland is overigens wel gepubliceerd.

Het startpunt is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Enschede.

De herfsthike is een driedaagse wandeltocht voor leden en ouders van Scouting ’t Volbert. Je moet zo zelfstandig zijn dat je zelf een route kunt volgen, je eigen spullen kunt dragen en voor je eigen eten en drinken kunt zorgen. Wij zorgen voor een mooie route en twee overnachtingsplaatsen.

Hoe geef je je op

Geef je op via een mail aan herfsthike@volbert.nl.

Kosten en overige info

De kosten zijn Euro 12,50. Je betaalt alleen voor de overnachtingen. Eten en drinken moet je zelf verzorgen. De route en andere informatie mailen we je een paar dagen tevoren. Geef bij je mail even aan of je carpoolplaatsen beschikbaar hebt (en hoeveel). Of dat je carpoolplaats wilt gebruiken. Het is mogelijk om vrijdagavond te komen. Laat dat ook in je mail even weten.

Wim, Roel, Peter


Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?