Skip to main content

Afgelopen zaterdag hebben de verkenners en een paar welpen die na de zomer overvliegen een nieuw spel gespeeld gebruik makend van het Wereldwijde Positionering Systeem (GPS). De verkenners werden verdeeld in groepjes van twee en kregen een gps mee. Elk koppel behoorde tot het team van Spongebob of van Bender. Dit zijn twee bekende tekenfilm figuren. Bender en Spongebob hadden ruzie en plaatsten bommen in elkaars achtertuin. Voor de verkenners was het doel om zo min mogelijk bommen van de andere partij te laten ontploffen en juist zo veel mogelijk bommen bij de tegenpartij te laten ploffen. Dit kon je bereiken door bommen die tegen jouw team waren geplaatst te ontmantelen en juist nieuwe bommen te plaatsen bij de tegenpartij.

Op de centrale post (CP) werd bijgehouden waar de bommen lagen, hoe laat ze waren geplaatst en over hoeveel minuten ze af gingen. Al je een bom wilde ontmantelen ging je naar de CP en kreeg je daar draadloos de locatie van de bom doorgestuurd naar je gps. Vervolgens rende je als een gek naar die locatie en haalde daar het lintje (bom) van de lantaarnpaal.
Als je een bom wilde plaatsen ging het precies andersom. Je kreeg van de leiding een lintje, liep naar een plek waar jij vond dat de bom goed lag en vervolgens sloeg je die bomloctie op in je gps. Hierna ging je weer terug naar de CP om de bom in de lijst te laten zetten en de locatie door te sturen naar de gps van de leiding.

Hieronder kun je precies zien waar de verkenners tijdens het spel hebben gelopen en waar ze de bommen hebben geplaatst. Als je op het plaatje klikt kan je ook in en uitzoomen op de kaart!

Meer foto’s van deze opkomst zijn te vinden in het online fotoalbum van het Volbert.

de Verkennerleiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?