Skip to main content

Risk Factory

Beste welpen en scouts,

Vanuit de brandweer Twente en veiligheidsregio Twente hebben wij het aanbod gekregen om een bezoek te brengen aan de Risk Factory Twente. De Risk Factory is een veiligheidseducatiecentrum waar (basisschool)leerlingen en groepen met een verhoogd risico veiligheidsbewuster worden gemaakt. Door realistische scenario’s te ervaren, leer je gevaren te herkennen. Door te leren hoe je veilig kunt handelen, kun je zelf voor je eigen veiligheid zorgen, in je thuissituatie, op school en in de openbare ruimte. Je leert op een leuke en vooral veilige manier met onveilige situaties omgaan.

De Risk Factory is speciaal ontwikkeld voor kinderen van ongeveer 11 jaar oud. In de Risk Factory kun je zelf de veiligheid van een huis onderzoeken, en leer je bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer een fietser door een bus wordt aangereden.

Filmpje uit Engeland: youtube
Meer informatie : Website Troned

Op woensdag 30 april van 09:30 tot 12:00 uur komen minister Kamp en zijn Duitse collega een bezoek brengen aan dit centrum. De brandweer wil dan graag dat 15 kinderen (van 10, 11 of 12 jaar) dan een bezoekje brengen aan de Risk Factory. Omdat dit midden in de meivakantie valt was het lastig om scholen te benaderen, dus dachten ze aan ons!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je da nu op! Het is een zeer leuk en spannend uitje, en je leert er echt heel veel van! Je kunt dus alleen meedoen als je 10, 11 of 12 jaar oud bent. Er is plek voor 15 kinderen. Als er meer gegadigden zijn zullen we gaan loten. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Als leiding gaan mee 1 welpenleiding, 1 scoutsleiding en Johannes.

In het kort

Wie : welpen & scouts van 10, 11 of 12 jaar
Waar : Noordkamp, Vliegveld Twente
Wanneer : 30 april 2014, van ongeveer 09:30 t/m 12:30
Verzamelen : 08:30 uur, op de fiets bij ons clubhuis

Aanmelden kan via het aanmeldformulier . Als er geloot moet worden hoor je uiterlijk 23 april of je mee kunt. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn is er ruimte over om vriendjes/vriendinnetjes mee te nemen.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?