Skip to main content

Beste welpen en ouders,

In verband met de nieuwe hygiëne voorschriften vanuit scouting Nederland zullen alle jeugdleden onder de 12 jaar vanaf aanstaande Donderdag verplicht crocs moeten dragen naar scouting. 

Afgelopen Maandag (29 Maart) verschenen er nieuwe shockerende onderzoeken van het Hygiëne Centrum Nederland (HCN) en het sweat-Outbreak Management Team (s-OMT) over de gezondheid van onze voeten. 

Zoals we allemaal weten leveren zweetvoeten een uiterst onaangename kaaslucht op. Uit de recente onderzoeken is echter gebleken dat niet iedereen zweetvoeten vindt stinken.De geur die zweetvoeten verspreiden is die van Parmigiano Reggiano (De enige echte Parmezaanse kaas) en toevallig is dit het favoriete hapje van de Scharlaken Mier. Deze mier leefde vroeger alleen in warme landen zoals Spanje maar door de opwarming van de aarde komt hij nu ook in Nederland voor. Als de mier de geur van zweetvoeten ruikt gaat hij er op af en voor je het weet heb je een pijnlijke mierenbeet!

Dit is voor de welpen een extra groot probleem omdat die altijd actief zijn in het bos en heel hard rondjes rennen met dikke schoenen daarom dus extra snel zweetvoeten krijgen. Daarom heeft de Hygiëne Commissie van ‘t Volbert moeten besluiten dik schoeisel zoals laarzen en bergschoenen te verbieden en over te schakelen op luchtige Crocs. 

Speciaal hiervoor hebben we super lijpe Volbert crocs laten maken die jullie deze Donderdag speciaal gratis kunnen bestellen via de link onderaan dit bericht. Het aanbod loopt tot donderdagnacht 23.59u en geen seconde later dus wees er snel bij! Aanstaande Zaterdag krijgt iedereen die zich op tijd heeft aangemeld hun super lijp paar Volbert crocs. 

Even concreet: 

Vanaf aanstaande Donderdag zijn crocs voor alle scoutingactiviteiten verplicht om mierenbeten van de Scharlaken mier tegen te gaan. Via de link hieronder kun je gratis super coole Volbert crocs bestellen. Let op! Deze link werkt alleen aanstaande Donderdag tussen 00.00u en 23.59u! 

Met vriendelijke scoutinggroet,

De hygiëne commissie en de Leiding

 

Link voor de crocs: https://forms.gle/2rzGBSNUHMUSNLF97

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?