Skip to main content

Beste ouders van de welpen jongens,

We hebben weer toestemming gekregen van Scouting Nederland om kampen te organiseren. Dus de leiding is hier direct mee aan de slag gegaan en er staat ons weer een mooi kamp te wachten!

Waar & Wanneer

Wij verwachten de welpen jongens in uniform op zaterdag 5 juni om 11.00 uur op de volgende locatie:

Scouting Bentelo

Hagmolenweg 16

7495 RB Ambt Delden

Op zondag 6 juni worden de nieuwe welpen jongens geïnstalleerd en kunnen alle welpen opgehaald worden om 15.00 uur.

Aanmelden

Uw kunt uw kind aanmelden via het volgende formulier:  inschrijfformulier  Aanmelden kan tot uiterlijk 23 mei.

Kampbijdrage

De kampbijdrage per persoon is 30 euro. Deze bijdrage moet vóór 30 mei op de volgende rekening staan: NL60 RABO 0103 2671 15 t.n.v. Scouting T Volbert o.v.v. NAAM KIND + weekendkamp 050621

Op kamp tijdens de coronapandemie (+SOL)

Het aantal besmettingen blijft in Nederland helaas hoog. Daarom gaan wij verantwoordelijk om met de mogelijkheden die er zijn. Scouting Nederland heeft een kampprotocol gemaakt waar wij ons dit kamp aan moeten houden. Zie: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/

Wij gaan verstandig om met deze regels en verwachten daarom dat u als ouder ook uw steentje bijdraagt. Wij verwachten dat u uw zoon niet op kamp stuurt met klachten of wanneer uw dochter in quarantaine zit. Het is de bedoeling dat voor kamp een speciale gezondheidscheck wordt ingevuld met dit soort vragen en wij verwachten dat deze naar waarheid wordt ingevuld.

Ook verwachten wij dat de gegevens van SOL (klik hier) https://sol.scouting.nl/ volledig up-to-date zijn. Dit betekent dat er minimaal 2 telefoonnummers in staan. Bij voorkeur 2 oudercontacten en/of een tweedelijnscontactpersoon. Ook moeten de aanvullende lidgegevens zijn ingevuld (dit moet altijd volledig). Als uw SOL niet is ingevuld kan uw zoon niet mee op kamp. Bij problemen of vragen kan gemaild worden naar welpenleiding@volbert.nl.

Ook hebben wij ervoor gekozen om ons als leiding kort vooraf te laten testen op een eventuele COVID-besmetting door middel van thuistests. Dit zodat we zo veilig mogelijk op kamp kunnen.

Installatie

Op zondag 6 juni rond 14:30 worden de leden die nieuw zijn bij de welpen jongens officieel geïnstalleerd. Helaas is het voor ouders nog steeds niet mogelijk om hierbij te zijn, in de plaats hiervoor krijgt u foto’s doorgestuurd. Het is voor de installatie belangrijk dat alle welpen jongens die al geïnstalleerd zijn hun uniform en hun Volbertdas dragen. De welpen jongens die nog niet geïnstalleerd zijn hoeven alleen een uniform aan, en dus nog geen das; zij ontvangen apart een bericht over de installatie.

Paklijst

 • Een slaapzak en een zachte ondergrond (bijvoorbeeld een matje)
 • Een theedoek
 • Een jas & regenkleding
 • (Warme) kleren voor bij het kampvuur
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bijvoorbeeld laarzen)
 • Pyjama
 • Uniform en das
 • Tandenborstel met de daarvoor geschikte pasta & zeep & handdoek
 • Medicijnen
 • Zaklamp
 • Indien zakmes, eentje dat voorzien is met naamlabel
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd
 • Themakleding

Regels

Denkt u bij de ontvangst op zaterdag aan het volgende:

 • Zakmessen dienen bij aanvang van het kamp te worden ingeleverd. Uit veiligheidsoverwegingen mogen de welpen alleen met toestemming onder toezicht van de leiding in de kampvuurkuil hun zakmes gebruiken. Ook stellen we het op prijs dat als uw zoon een zakmes meeneemt deze te voorzien van een naamlabel.
 • Snoepgoed thuislaten. Onze ervaring is dat privésnoepvoorraden van kinderen leiden tot oneerlijkheid (het ene kind heeft veel snoep, het andere weinig) en snoepen vlak voor de maaltijden, en dat is niet wenselijk. Daarom zal de leiding zorgen voor voldoende snoep/tussendoortjes/eten op geschikte momenten voor iedereen.
 • Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u deze in te leveren bij de leiding. De leiding bewaart deze en dient ze toe precies zoals op de gegevens in SOL zijn aangegeven. Het is niet de bedoeling dat kinderen zelf medicijnen bewaren. Zorg dat SOL up-to-date is, want als dit niet zo is kan uw kind NIET mee op kamp!

 

Tijdens het kamp is de leiding voor dringende gevallen bereikbaar op het noodtelefoonnummer:  06-36554578

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact met de leiding op.

We hebben er zin in!

 

Met vriendelijke groeten van de welpen jongens leiding,

 

Amber, Dominique, Evert-Jan, Joost, Mart, Wesley

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?