Skip to main content

Beste ouders en kinderen,

Tijdens de afgelopen groepsraad is er uitgebreid gediscusieerd over het nieuwe uniform: Houden we de blouse? Gaan we voor een eigen kledinglijn? In de notulen kun je lezen over hoe de groepsraad heeft gestemd over de verschillende opties.

Hieronder kun je de presentatie zien die Simon heeft gegeven tijdens de groepsraad.

Link om te printen: print presentatie

Voor onze groep hebben we de volgende keuzes gemaakt:

  • We gaan de nieuwe blouse dragen
  • Op deze blouse komen vooralsnog geen(!) insignes
  • Bij de blouse draag je een volbert-das
  • De blouse mag je over de broek gaan dragen, hij hoeft er dus niet meer bij in – houdt hier rekening mee bij de aankoop)
  • Baretten, petten en hoeden worden niet meer gedragen
  • Het ScoutFit t-shirt en de ScoutFit trui mag je dragen, maar is bij onze groep geen officiële scoutingkleding
  • Bij de blouse hoort een blauwe broek. Wij adviseren hierbij de nieuwe ScoutFit Outdoorbroek, maar deze is niet verplicht! Een blouwe spijkerbroek is natuurlijk ook goed.
  • De das wordt over de kraag gedragen, met een vriendschapsknoop onder in de das (dus geen dasring!)

Deze keuze heeft als gevolg dat er tijdens toekomstige installaties geen installatie- en speltaktekens meer worden verstrekt. Naar een alternatief bewijs van installatie zijn we nog op zoek.

De kleuren zijn grotendeels hetzelfde gebleven, maar voor de scouts en leiding hebben we gekozen voor andere kleuren.

Scouts blouse
De scouts gaan over van een beige naar een blouwe blouse. Tijdens de groepsraad vonden zowel de ouders en leiding dat de kleur van de nieuwe beige blouse niet meer van deze tijd is. De blauwe blouse, die eigenlijk bedoeld is voor de waterscouts, mag ook door landscouts gedragen worden en heeft een modernere uitstraling.
Leiding blouse
Op dit moment draagt de leiding nog de oude beige scouts blousen. Zij gaan echter de brique explorer blouse dragen. Dit is een modernere kleur en heeft als gevolg dat er na de R&S geen nieuw uniform meer aangeschaft hoeft te worden.
Implementatie
Tijdens de groepsraad is er zowel door ouders en leiding de wens uitgesproken om leden niet te verplichten direct een nieuwe blouse aan te schaffen. Zeker voor families met meerdere kinderen is dit een kostbare aangelegenheid. Daarom is er besloten om per 1 september 2011 iedereen te verplichten een nieuwe blouse te dragen. Met deze regeling hebben alle jeugdleden de mogelijkheid om pas wanneer ze overvliegen een nieuwe blouse te kopen. Alle jeugdleden die dit seizoen zijn overgevlogen hebben nog geen blousen gekocht, en kunnen dat nu gaan doen.

Het is niet de bedoeling dat oude blousen nog worden doorverkocht.

Kleding per speltak
Klik op de link onder het product om direct naar de ScoutShop Online te gaan
Bevers

WEK

Scouts

Kleur: rood Kleur: groen Kleur: blauw
R&S

Leiding

Stam

De stam ontwerpt hun eigen shirt of trui, zij dragen alleen een Brique kleurige blouse (R&S/Leiding kleur) tijdens officiële gelegenheden.

Kleur: brique Kleur: brique
Niet officiële kleding
ScoutFit Outdoorbroek

ScoutFit T-Shirt

ScoutFit Trui

kleur: donkerblauw kleur: blauw kleur: blauw
Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?