Skip to main content

Beste ouders,

vrijdag 4 september van 20:00 – 21:15 is de ouderavond geweest van de padvindsters, hieronder leest u een kort verslag.

Alle ouders krijgen per e-mail het uitgebreide verslag gestuurd.

Er waren deze avond ouders van 11 padvindsters, ouders van 4 padvindsters waren verhinderd.

1. Eerst maar even voorstellen.

2. Algemeen

  • Elke opkomst wordt geopend in scoutfit ( blousse en das) , met het hijsen van de vlag en met het opzeggen van de padvindsters wet. Wijn vinden het als groep belangrijk dat dit op een nette manier gebeurd, daarom vragen wij aan de padvindsters dat zij hun scoutfit aan hebben, weten hoe de vlag gehesen moet worden en hoe de padvindster wet gaat.
  • Houdt er rekening mee dat je 5 minuten eerder op scouting bent om je voor te bereiden op de openen/opkomst en dat je evt. 5 minuten later weggaat ( corfeeeeest).
  • De padvindsters draaien elke zaterdag mits aangegeven op de website www.volbert.nl opkomst van 14:00- 16:30 uur. 2 á 3 keer per halfjaar wordt er een avondopkomst georganiseerd, deze zal plaatsvinden van 20:00 – 22:00 uur mits anders vermeld.
  • Afmelden het liefst zo snel mogelijk omdat dit belangrijk is voor het organiseren van de opkomst(en). Dit kan per e-mail en telefoon of via de contactformulier bij Jorieke. Wij wensen geen afmeldingen te krijgen via vriendinnetjes, broertjes/zusjes etc.
  • Scoutfit/ uniform: dit wordt op http://www.volbert.nl/2009/09/overgang-naar-de-nieuwe-scoutfit verder toegelicht. De padvindsters woden geacht hun scoutfit elke opkomst te dragen.

In de padvindster ruimte hangt een krabbelbox, hier kunnen padvindsters, leiding en ouders ideeën/ vragen/ suggesties/ opmerkingen/ evaluatiepunten dumpen., natuurlijk kunnen deze personen met deze onderwerpen ook direct terecht bij de leiding.

 

3.  Halfjaarplanning en jaarplanning

Deze kunt u op de site lezen onder het kopje padvindsters.

4.Ouderdelegatie

Eus korsman de vader van Sjarlot is tijdens de ouderavond gekozen als oudervertegenwoordiger van de padvindsters. Hiermee vertegenwoordigd hij de kinderen tijdens de ALV en is hij net als Jorieke aanspreekpunt voor de ouders. U kunt Eus bereiken via ons contactformulier via het kopje contact.

5. Ronde indeling

De padvindsters groep is in 3  ronde’s gedeeld van 5 á 6 padvindsters van verschillende leeftijden en met verschillende talenten/ eigenschappen.

Dit doen we om hen te leren omgaan met andere leeftijdsgenootjes/ kinderen dan waar ze normaal mee omgaan en om samenwerking met elkaar te stimuleren.

Tijdens de DSW ( en evt. LSW) wordt dit samen met andere scoutingtechnieken getest hoe goed dit gaat.

Elke ronde heeft een Ronde Leidster, zij is het aanspreekpunt van de ronde, ook is er een Assistent Ronde Leidster zij is verantwoordelijk voor het materiaal ( kampkist en rondetas).

 

De ronde’s zien er als volgt uit:

RL Myrthe Noortje Rosa
ARL Eva Donnee Fiep
3. Minke Roline Janneke
4. Sjarlot Frederque Inge
5. Lisa Julia Carlien
6. Noortje S Famke  
Naam ronde:      

 

8.Sluiting van de ouderavond

 

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?