Skip to main content

Beste jeugdleden en ouders,

Waarschijnlijk hebben jullie via de leiding al vernomen dat er volgend jaar een bijzondere jamboree wordt georganiseerd in Nederland: de JubJam100. De JubJam100 is een jubileum jamboree van Scouting Nederland. Naast Nederlandse scouts worden er ook buitenlandse scout uitgenodigd. De groepsraad (leiding, bestuur, ouderdelegatie) heeft op 26 september voor deelname aan de JubJam100 gestemd. Echter wel met de voorwaarde dat ook minstens de helft van de leden voor deelname aan de JubJam100 moet zijn.

Wat is de JubJam100?

De JubJam100 is een 10-daags kampeerevenement voor land-, lucht en waterscouts en explorers/ astronauten/ wilde vaart. Ook de welpen, esta’s, kabouters en dolfijnen zijn van harte welkom op dit speciale kamp en voor hen zal het kamp 5 dagen duren.

Wat de JubJam100 zo bijzonder maakt is het feit dat er het beste van land-, lucht en waterscouting te vinden is en dat het voor de deelnemers letterlijk een “once in a lifetime experience” zal zijn. Op jubjam100.scouting.nl vind je uitgebreide informatie over het evenement.

Filmpje

Hieronder vind je een promotiefilm van de JubJam100.

Afwijkende data

De JubJam100 wordt niet gehouden in de eerste week van de zomervakantie van onze regio, maar van 26 juli tot en met 4 augustus 2010. Dit wijkt dus af van de normale zomerkampweek van de jongere speltakken (10 juli tot en met 17 juli). Dit kan een probleem zijn als ouders zijn gebonden aan de bouwvak. De JubJam100 valt namelijk in de 1e week van de Bouwvak regio Noord.

Financiering

Daarnaast zijn de kosten van de JubJam100 aanzienlijk hoger dan een normaal zomerkamp (WEK E 99,- i.p.v. E 60,-. Scouts E 199,- i.p.v. E 105,-). Wij kunnen ons voorstellen dat dit voornamelijk voor ouders met meerdere kinderen een probleem kan zijn. Dit is echter wel goed te bekostigen wanneer wij als groep een aantal extra financiële acties houden. Wij denken daarbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Scouting loterij (Een lot kost E 2,- waarvan E 1,20 direct naar de groep gaat)
  • Sponsor Zwerfhike
  • Spaarpotten maken tijdens de opkomsten waar kinderen zelf geld in kunnen sparen voor de jubjam100

Wanneer wij als groep deelnemen aan de JubJam100 is het de bedoeling dat iedereen op deze manier enkele tientjes goedkoper uit is.

beslissing

Om te beslissen of wij een eigen zomerkamp gaan organiseren, of dat we naar de jubjam100 gaan vragen wij aan alle (ouders van) jeugdleden om een stem uit te brengen in onze electronische poll. Je hebt 2 mogelijkheden. Wanneer je als jeugdled stemt dan doe je dit in overleg met je ouders.

KEUZE 1: JE STEMT VOOR DEELNAME AAN DE JUBJAM100

  • Het kamp vind plaats van 26 juli tot en met 4 augustus
  • De kosten zijn hoger dan het normale zomerkamp (mogelijk lager met financiële acties
  • Je krijgt er een ongelofelijke belevenis voor terug

KEUZE 2: JE STEMT TEGEN DEELNAME AAN DE JUBJAM100

  • Je wilt op een normaal zomerkamp
  • Deze vindt plaats in de eerste vaak van de basisschool zomervakantie
  • Het kamp is goedkoper dan de JubJam100

Wie mag stemmen?

Elk jeugdlid van de kabouters, welpen, verkenners en padvindsters (en hun leiding) kunnen eenmaal stemmen. Hiervoor maak je gebruik van de Scouting Nederland Lidnummer (staat op je scoutcard, op sol.scouting.nl, en op alle post van Scouting Nederland) en je geboortejaar. Mocht je problemen ondervinden met het stemmen, neem dan contact op met de secretaris (Johannes de Boer). Vermeld daarin je lidnummer en geboortejaar, hij controleert je gegevens in de administratie.

Let op! Je kunt stemmen tot en met 11 oktober as.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?