Skip to main content

Beste ouders,

14 september jl. was er een ouderavond van onze speltak. Tijdens deze ouderavond zijn de volgende onderwerpen aan de orde gekomen.

Nieuw Thema

De kabouters zijn overgegaan naar het nieuwe thema voor de welpen: Junglebook. Sinds deze maand heten wij dan ook welpen. Om verwarring te voorkomen tussen de jongens en de meiden hebben wij onze speltak alvast een naam gegeven: de Haveli Horde. Haveli is het mensendorp uit het Junglebook waar Shanti vandaan komt.

In de loop van dit jaar zullen wij steeds meer aandacht besteden aan dit nieuwe thema. Ook komen er nieuwe badges (insignes) die de meiden kunnen gaan halen.

Nesten

Wij hebben de meiden ingedeeld in 3 nesten (volkjes). Deze vaste groepjes gebruiken wij voor het doen van opdrachten en activiteiten.

De nesten zijn als volgt ingedeeld:

I II III
gids Maud Anne B Shania
hulpgids Anne E Sanne Linda
Danielle Inge Loes
Marleen Amy Pip
Kim Brechtje

Weekendkamp

Het eerste weekendkamp van dit seizoen is in het weekend van 20 november. De locatie is nog niet helemaal zeker, maar we verwachten naar Hengelo te gaan. Het kamp begint Zaterdag aan het eind van de ochtend. Zondagmiddag gaan we de nieuwe welpen installeren, daarna is het kamp afgelopen.

Afspraken

We hebben kort nog even de belangrijkste afspraken doorgelopen. Deze zijn:
1. Afmelden voor een opkomst gaat via de mail, uiterlijk vrijdagavond.
2. Alle meiden hebben tijdens de opkomst hun uniform/scoutift aan (blouse+das+blauwe broek).

Overvliegen

Dit jaar vliegen er geen meiden over naar de scouts, volgend jaar wel. In tegenstelling tot geruchten die rondgaan is de leeftijd niet verhoogd voor de welpen. Als een welp in het 3e weekend van september 11 jaar oud is, dan gaat zij over naar de scouts. Is ze jonger, dan blijft ze nog een jaar bij de welpen.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?