Skip to main content

Lieve meiden en ouders,

Enkele weken geleden hadden we het er al over : Zomerkamp! Nog precies een maand, en dan gaan we op pad! We hadden veel verschillende ideeën in ons hoofd, zijn druk aan het bellen en mailen geweest, en we zijn er uit! Het zomerkamp 2013 gaat naar ….

BERLIJN

Niet heel erg onverwachts natuurlijk, want jullie wouden het zelf heel graag. Berlijn is stiekem best wel wat verder weg dan normaal, en dat heeft een aantal gevolgen voor het kamp. In deze post/mail proberen we jullie goed te informeren. Nog niet alles staat helemaal vast, dus er kunnen nog dingen veranderen. Lees de post alvast goed door. Onderaan de post staat een samenvatting met wat je moet doen.

Vertrek, reis & aankomst

We verzamelen zaterdag 6 juli om 08:00 op station Enschede. We nemen vanaf het station de trein naar Münster, en dan verder Duitsland in. Aan het einde van de middag zijn we in Berlijn.

Op zaterdag 13 juli zijn we naar verwachting rond 18:00 uur weer op het station. We laten het exacte tijdstip op de dag zelf op de website zetten.

Overnachten

We slapen een aantal nachten in een clubhuis, en een aantal nachten in tenten.

Bagage

Omdat we met de trein reizen, kun je alleen meenemen dat wat je zelf kunt dragen. Voor jullie dus de moeilijke opgave om meer thuis te laten dan normaal 😉 We zullen niet heel veel lopen met alle spullen, maar van station naar clubhuis is natuurlijk wel snel een paar kilometer. Een hike-rugzak heb je dus echt nodig!

Naast je eigen spullen, zullen we ook nog een aantal spullen moeten verdelen. Zoals branders, pannen en tenten. We proberen deze zoveel mogelijk mee te nemen in een bolderkar. Maar het kan dus zijn dat er een zakje haringen, of een aluminium pan bij je tas in moet.

Zorg dat je over een ID-kaart of paspoort beschikt, en stuur een digitale kopie naar Johannes. Check ook of je KIF-formulier nog up2date is, en stuur hiervan eventueel ook een digitale versie naar Johannes.

Kosten

De kampkosten voor dit jaar zijn E 120,-, (net zoals bij de scouts jongens). Voor het vervoer in Duitsland vragen wij E 20,- extra. Anders kan het financieel helaas niet uit. In totaal dus E 140,- voor de hele week, plus zakgeld.

Het totale bedrag graag uiterlijk 28 juni overschrijven naar rekening 5123414 t.n.v. J. de Boer. Zet je naam in de omschrijving.

We zoeken nog

Omdat we voor deze reis licht moeten reizen, kunnen we geen gebruik maken van onze kampkist. We zoeken daarom nog:

  • (bolder)kar; om de tenten te kunnen vervoeren in de trein
  • koepeltentjes;
  • lichte (aluminium) pannen
  • gasbrandertjes (kleine 1 pits)
  • SIM-lock vrije telefoon; we kopen een aantal Duitse simkaarten, zodat we voor noodgevallen elkaar altijd kunnen bereiken. Heb je thuis nog een (oude) telefoon, zonder SIM-lock, vraag dan of je die mee mag nemen.

Ga je mee?

Dat willen we graag snel weten, zodat we alvast de treinkaarten kunnen kopen. Eigenlijk gaan we ervan uit dat jullie allemaal mee gaan, maar toch… Geef het zo snel mogelijk door, maar uiterlijk vrijdag 14 juni!

Zet dan ook gelijk in de mail of jij en je ouders nog een korte info-avond willen op 21 juni voor vragen over het kamp, inpak-tips, enz. Bij genoeg belangstelling organiseren we die.

Samengevat

  • Mail zo snel mogelijk of je meegaat
  • Geef aan of je op 21 juni (samen met je ouders) een info-avond wilt
  • Controleer of je een ID-kaart of paspoort hebt
  • Controleer je KIF-formulier
  • Kijk of je een van de dingen onder ‘we zoeken nog’ mee kunt nemen

Wij hebben er heel veel zin in, het wordt vast een reis om nooit te vergeten!

Johannes, Douwe, Bob, Hannah, Emma

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?