Skip to main content

Beste welpen en ouders/verzorgers,

De welpen jongens en meisjes gaan op Zomerkamp!

Locatie + datum

Dit kamp wordt gehouden op het Ada’s Hoeve in Ommen: http://www.adashoeve.nl/. Routebeschrijving en plattegrond vindt u hier onderaan. Op zaterdag 6 juli kunt u uw welp in uniform brengen op de kamplocatie om 11:30h. Op woensdag 10 juli is het kamp om 11:00 uur afgelopen en kunt u uw welp ophalen. Op woensdag 10 juli begint de installatie van de nieuwe welpen om 10.30h; hierbij zijn alle ouders welkom.

Noodtelefoon

Tijdens het kamp is de leiding voor dringende gevallen bereikbaar op het noodtelefoonnummer van Bram Neervoort: 06-16497349.

Carpoolen

Gezien de grote afstand naar de kamplocatie wordt carpoolen aanbevolen. Het carpoolen kunt u zelf onderling met andere ouders regelen.

Fiets meenemen

Net zoals bij het zomerkamp van vorig jaar, heeft iedereen dit jaar een fiets nodig. Verschillende excursies, zoals naar het zwembad gaan, zullen wij met de fiets doen. Zorg er dus voor dat uw welp een goedwerkende fiets heeft.

De fiets dient u zelf naar de kamplocatie te vervoeren. Houdt u bij het maken van afspraken voor carpooling er rekening mee dat de fiets ook meegenomen moet worden.

Mocht u echt geen mogelijkheid vinden om de fiets naar de kamplocatie te vervoeren, geef dit dan even aan bij de leiding. Indien meerdere ouders dit probleem hebben, zullen wij naar een alternatieve oplossing moeten zoeken om de fiets naar Ommen te vervoeren.

Aan-/afmelden

In verband met de voorbereidingen willen we van alle ouders uiterlijk dinsdag 25 juni per e-mail een aan/afmelding hebben ontvangen voor dit kamp. Echter zou het prettig zijn om dit zo snel mogelijk te laten weten. Stuurt u de aan/afmelding per e-mail naar Tijs Weustenraad: tijs@volbert.nl.

Kosten

De kampbijdrage kan worden overgemaakt op ING rekeningnummer 6882990 t.n.v. M.W. Hendrikx, Den Haag, o.v.v. “Zomerkamp welpen 2013, naam welp”. De kampbijdrage is €75,- per welp. 

U krijgt echter €5,- korting per welp als de kampbijdrage uiterlijk zondag 30 juni op de bankrekening staats; deze korting kunt u zelf van de kampbijdrage afhalen.

Kamp Informatie Formulier

De leiding gebruikt het meest recentste Kamp Informatie Formulier (KIF) van uw welp die u heeft ingeleverd. Bent u van mening dat de KIF van uw welp verouderd is en aangepast moet worden, dan kunt u een nieuwe aanvragen bij de leiding. Voor onjuistheden als gevolg van veroudering van het KIF aanvaardt de leiding geen aansprakelijkheid.

Verzekering

Uw kind is door het lidmaatschap bij Scouting Nederland verzekerd. Dit betreft dan de ongevallen- en de aansprakelijkheidsverzekering. Geadviseerd wordt dat uw kind zelf ook verzekerd is; de scoutingverzekering is namelijk slechts een aanvullende verzekering. Verder sluiten wij met de groep geen gezamenlijke reis- en bagageverzekering e.d. af. Indien u deze verzekering wenst, dient u deze zelf af te sluiten.

Noch de leiding, noch scouting ’t Volbert kan aansprakelijk gesteld worden voor beschadigde en/of zoekgeraakte eigendommen.

Paklijst

 • Een slaapzak en een zachte isolerende ondergrond (bijvoorbeeld een matje)
 • Een warme jas & regenkleding
 • Warme kleren voor bij het kampvuur
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bv laarzen)
 • Pyjama
 • Zwemkleding met handdoek
 • Uniform
 • Tandenborstel met geschikte pasta & Zeep & Handdoek
 • Theedoek
 • Evt. Medicijnen (geeft U dit even aan op het Kampinformatie-formulier s.v.p.? Deze wordt op aanvraag verstrekt door de leiding)
 • Zaklamp
 • Zonnebrandcrème
 • Antimuggen spray
 • Zakmes met naamlabel (wordt aan het begin van het kamp door de leiding ingezameld).
 • Bord, Mok, Bestek voorzien van naamlabel.
 • Fiets
 • Evt. Themakleding
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd J

Tot het slot

Wij blijven slapen in een tent. Denk dus zelf aan slaapspullen: goede bodemisolatie (matje/luchtbed), een slaapzak, en een deken.

Het kamp wordt gedraaid door de bekende leiding van de welpen jongens en meisjes: Machiel, Benjamin, Donnee, Kirsten, Sanne, Luc, Bram, Noortje, Martijn en Tijs.

 

Denkt u bij ontvangst op zaterdag aan het volgende:

 1. Zakmessen dienen te worden ingeleverd. Uit veiligheidsoverwegingen mogen welpen alleen met toestemming onder toezicht in de kampvuurkuil met messen ‘spelen’.
 2. Het is niet toegestaan om zakgeld mee te nemen op kamp.
 3. Snoepgoed mag meegenomen worden. Wel geldt er een maximum van 1 zak snoep per welp welke aan een maximum van 300 gram gebonden is.

 

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, naam dan gerust contact met de leiding op.

 

We hebben er zin in!

Met vriendelijke groeten van de welpenleiding.

 

Routebeschrijving + plattegrond

Adres

Gilwell Ada’s Hoeve

Zwolseweg 17

7731 BC Ommen

 

Routebeschrijving

Rijdend vanaf de A35, neemt u de N36 richting Ommen/Hardenberg. Bij de rotonde gaat u linksaf de Ommerweg in richting Ommen. In Ommen slaat u linksaf de stationsweg in over de brug. Gelijk na de brug weer rechtsaf slaan de Zwolseweg in. Na ruim een kilometer ligt Gilwell Ada’s Hoeve aan je rechterhand.

Overzichtskaart Ommen

Overzichtskaart Ommen

 

Route Kampeerterrein het Ada’s Hoeve

Op het Ada’s Hoeve is het niet mogelijk om met de auto naar het kampeerveld te rijden. Gelukkig zijn er bij de receptie handkarren waarop u uw bagage kunt vervoeren naar het kampeerveld.

De welpen hebben de Gouden Pijl als kampeerterrein. Zie ook de plattegrond hieronder (linksboven). Vanaf de receptie is het ongeveer 5 à 10 minuten lopen. Vanaf de parkeerplaats loopt u het zandpad in in de richting van het Jamboreehuis, waar u links aanhoudt. Deze zandpad loopt u helemaal uit tot u op een groot grasveld komt; de Gouden Pijl.

Naamloos

 

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?