Skip to main content

Door Inge en Carlien
8 juli 2013 Maandag,  18:54

Vanochtend werden al onze gebeden gehoord, we mochten UITSLAPEN! Om half elf (toen Johannes onze kamer binnenkwam) lagen we allemaal nog lekker in ons nest. Een klein beetje mongolisch (stel je voor: kleren overal, schoenen voor de deur, geplet snoep everywhere, en een stelletje padvindsters in alle mogelijke genante posities. Kortom: een normale kampochtend.) Karlijn, Lisa en Carlien besloten om onder de douche te gaan staan. De anderen volgden hun trend.

Toen iedereen weer fris en fruitig was. Gingen we brunchen met lekkere broodjes. Met dank aan een paar kinderen die zich vrijwillig aanboden om tafel te dekken. Dat kwam door de leiding die zo slim was om de corvee-lijst in de trein te laten liggen. Na de brunch was het Emma gelukt om kinderen bij elkaar te scharrelen voor de afwas. Onder andere wij (Inge en Carlien) die eerder in het kamp, tijdens de afwas een grote pan water lieten vallen, een kopje hebben laten sneuvelen en uiteindelijk pas klaar waren om half twaalf. Slechte keuze dus, maar wonder boven wonder waren we snel klaar en was de keuken geen zwembad.

Na de chaos die nodig was om onze spullen te pakken, zaten we toch eindelijk in de metro. Johannes wou ons meenemen naar een moderne-kunst tentoonstelling, dus we verwachtten een herhaling van gister ochtend (slaapverwekkend) Toen we daar aankwamen bleek dat het museum al een andere tentoonstelling had. Maar omdat het gratis was en binnen koeler was dan 28°c besloten we om toch maar naar binnen te gaan. Het prikkelde je fantasie. Emma en wij liepen samen rond, en haalden iets uit de schilderijen waar niemand iets van begreep. En ook al waren het schilderijen van tien bij twintig centimeter, het was erg fascinerend, Zo vonden we: een blouse aan waslijn, een plaats delict en een menselijk hart.  Door de kunstenaar waren veel rode vlekken gemaakt, dit leken net bloed vlekken. Carlien grapte dat we nog een lijk zouden vinden. Uiteindelijk vonden we de moordkamer (overal zat BLOED) maar het lijk was verplaatst omdat het waarschijnlijk te erg stonk. Emma en Carlien wilden replica’s maken en bedachtten dat iemand van het Volbert wel geschikt zou zijn (we noemen geen namen… gnagnagnaa..)

Toen iedereen klaar was met kijken naar bloedvlekken, besloten we om te gaan shoppen voor ander half uur, maar beter iets dan niks. Nadat we de kaart hadden bestudeerd, spraken we af om vijf uur bij de Gucci winkel. (je las het goed ja, de Gucci.. recht tegenover de Armani) Nadat de H&M massaal werd overspoeld door Padvinders, gingen we snel naar de Ritter Sport winkel.

Voor het geval dat je niet weet wat dat is, Ritter Sport is de beste chocolade van de hele wereld. Nadat iedereen zijn buit binnen had, gingen we terug naar het metro station. De familie Meems had wonderbaarlijk weinig zelfbeheersing en hadden de reep binnen no time op. In tegenstelling tot hun besloten Emma en Carlien de twee repen te delen en hadden het pas om één uur op. Dat is nu 57 minuten geleden. Ook kregen we tijdens het avond eten bezoek van vijf duitse scouts. We hebben gekletst (in het engels, ons duits is even goed als Lisa’s frans) en hebben we ze een paar spelletjes, jellen en nederlandse woorden geleerd.

Het is nu twee uur precies en we slapen als enige nog niet… Omdat we nog een stukje moesten plaatsen voor de blog, we zitten in de kamer naast de slaapkamer zodat we niemand tot last zijn. (wat zijn we toch lief :3)

Nu gaan we de binnenkant van onze ogen bekijken, weltrusten!

Kusjes van Carlien en Inge.<3

 

 

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?