Skip to main content

door Anne en Sanne

Vanochtend sliepen al een paar kinderen (we noemen geen namen) maar sommige gingen pas om 2 uur slapen. We stonden om half 8 op. Toen gingen we lekkere afbakbroodjes eten. Daarna gingen we met de tramtrein naar een museum. Dat was best saai. Zelfs de leiding vond het saai.

We kregen uitleg in het engels maar de helft verstond het niet. We vluchten snel naar buiten 😛 Er was een einde verderop een heel groot park waar we gingen relaxen en brood eten. Inge begon met kunstjes (foto) zoals radslagen en handstand. Toen we geen zin meer hadden gingen we met de metro/tram naar een ander park(het mauerpark dat is Duits voor muurpark). We moesten ook een stukje lopen en toen kwamen we stoplichten met mannetjes met hoeden tegen (foto). In het park was nog een grote superleuke rommelmarkt. (foto)Naast de rommelmarkt was nog een karaoke. Toen we daar naar toe liepen  kwamen we nog langs een stuk van de Berlijnse muur waar mensen graffiti op mogen spuiten. Er zaten hele mooie tekeningen tussen(foto) .De karaoke was supergrappig, maar zelf wouden we er niet aan meedoen. Er waren namelijk echt superveel mensen, wel een stuk of 800, het leek wel een arena! Kijken deden we wel. (foto)We kregen heel veel honger en een paar mensen gingen boodschappen doen. Het duurde heeel erg lang voor dat ze terug waren maar het was de moeite waard. We hadden heel veel fruit(ja,echt waar! ; )) en er was ook wat vlees op de barbeque. Op het stuk waar we zaten waren ook heel veel mensen aan het jongleren, dansen, badmintonnen, hoelahoepen, frisbeeën enzovoort…enzovoort. Het was heel gezellig. Overal was muziek en de mensen hadden allemaal een andere kledingstyle. Dat was wel grappig om te zien.

Toen we hadden gegeten liepen we naar het tweede kamer gebouw, het Reichsthag gebouw. Ondertussen……. Moest heel veel kinderen naar de wc. Anne moest zo nodig dat ze snel een cafeetje in rende dat vol zat met duitse mensen. Toen we er eindelijk aankwamen waren we (natuurlijk) veel te laat. (foto) Eerst renden iedereen(behalve anne en de leiding) naar de wc. Maar de wc was boven en daar moesten we met een lift naartoe. Cyrine, Sanne en pim waren te laat voor de lift, dus die moesten wachten op de volgende lift. Toen uiteindelijk(naar lang wachten) iedereen klaar was, gingen we het dak op. Het was al donker, dus er branden al veel lichtjes en we hadden een supermooi uitzicht. We moesten een soort ronde glijbaan oplopen die in een spiraal rondliep en ondertussen kregen we een oortelefoontje waardoor een meneer in het nederlands ons heel veel informatie vertellen. Bovenaan was een recht stuk met bankjes waar we omhoog konden kijken naar de sterren(het was er maar eentje ;D) (foto) toen we alles hadden gezien gingen we terug. Nog niemand liet merken dat ie moe was, dus gingen we nog een extra stuk lopen. (foto) deze mooie poort kwamen we nog tegen(foto) en ook nog een winkel met alleen maar spulletjes van de ampelman(die van het stoplicht ; P). uiteindelijk gingen we met de tramtrein weer naar het gebouw waar we slapen. Naar een tijdje was er niemand meer in de coupe, en dus gebruikten we de stangen als klimrek. (foto) bij het clubhuis viel iedereen al snel in slaapzzzzzzzz.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?