Skip to main content

Beste Volbert-families en vrienden,

 

Familieweekend 2016 komt er weer aan! Graag nodigen wij jullie uit voor dit evenement. In dit vinden jullie alle informatie over Familieweekend 2016.

 

*Schrijf je hier in voor Familieweekend 2016: http://goo.gl/forms/oRTPwm67Nt.*

 

Familieweekend; wat is dat?

Een Familieweekend is een uniek “Ouder-Kind-weekend” waarbij jeugdleden van ’t Volbert samen met hun ouders kunnen proeven van het fijne scoutingleven! Dit is het moment om aan je ouders te laten zien welke geweldige activiteiten wij doen bij scouting. Uiteraard kunnen ouders meedoen met de aangeboden activiteiten tijdens het Familieweekend. Overige familieleden zijn ook welkom!

 

Tijdens het Familieweekend wordt een programma met activiteiten verzorgd, maar je mag ook zelf je eigen plan trekken. Niets moet, alles mag. De reguliere opkomst op zaterdagmiddag vervalt en wordt vervangen door een opkomst op locatie van het Familieweekend. Het wordt dus lekker gezellig druk en er is een hoop te zien en te doen.

 

Wanneer?

Familieweekend 2016 vindt plaats van zaterdagmiddag 18 juni tot en met zondag 19 juni 2016. Verderop in dit bericht worden de verschillende deelnamemogelijkheden uiteengezet.

 

Let op: in tegenstelling tot de voorgaande jaren begint het Familieweekend pas op zaterdagmiddag!

 

Locatie

Familieweekend 2016 wordt georganiseerd op het scoutingterrein Lambarene (http://www.radixenschede.nl/verhuur/lambarene/). Een mooie locatie aan de rand van Enschede achter Universiteit Twente, waar wij de beschikking hebben over een gebouw en een kampvuurkuil. Een groot bos voor gave spellen is op loopafstand.

 

Adres:

Lambarene

Horstlindelaan 251

7522 JG Enschede

 

Let op: parkeren op het terrein is niet mogelijk. Auto’s dienen te worden geparkeerd op het parkeerterrein van de naastgelegen voetbalvereniging.

 

Arriveren en tijdstippen

Voor het arriveren en vertrek van deelnemers maken wij onderscheid tussen twee categorieën. Te weten de dagdeelnemers en de overnachtende deelnemers.

 

Dagdeelnemers

Dagdeelnemers nemen alleen zaterdag deel aan het Familieweekend en blijven niet overnachten. Voor hen begint het programma op zaterdag in principe om 14.00 uur. Zij kunnen zaterdag meedoen met de georganiseerde activiteiten.

 

Voor dagdeelnemers zijn er vier mogelijkheden voor vertrek:

  1. Vertrek om 17.00 uur na afloop van de opkomst;
  2. Vertrek rond 19.00 uur na afloop van de BBQ;
  3. Vertrek rond 21.00 uur na afloop kampvuurprogramma;
  4. Vertrek rond 22.00 uur na afloop avondspel.

 

Overnachtende deelnemers

De overnachtende deelnemers kunnen zaterdag meedoen met het programma. Zij blijven slapen tot en met zondag. Zondagochtend is er een extra activiteit voor de overnachtende deelnemers.

 

Overnachtende deelnemers kunnen zaterdag vanaf 12.00 uur het terrein van het Lambarene betreden om tenten op te zetten en/of slaapplaatsen in te richten. Om 14.00 uur begint de opkomst met de activiteiten. Zondag om 12.00 uur dient het Lambarene leeg te worden opgeleverd.

 

BBQ

Zaterdagavond gaan wij, na afloop van de opkomst, gezellig met z’n allen BBQen. Let op: Iedereen verzorgt zijn eigen BBQ, vlees, drinken en hapjes. Wel gaan meestal deelnemers tijdens de BBQ bij elkaar te buurten om lekkernijen uit te wisselen.

 

Mocht je zelf geen BBQ hebben, dan is er een centrale BBQ beschikbaar waar jij je vlees op kunt leggen.

 

Overnachten

Deelnemers die willen blijven overnachten hebben twee opties. Zij kunnen in de slaapzaal in het gebouw op het Lambarene overnachten. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om een tent op te zetten op een beperkt en eenvoudig kampeerterrein naast het Lambarene. Ingeval je gaat kamperen dien je in beginsel zelf de kampeerspullen te verzorgen.

 

Mocht je nou geen kampeerspullen hebben maar wel graag willen kamperen, neem dan contact op met de organisatie. Misschien valt er wel wat te regelen.

 

Programma

Tijdens het Familieweekend wordt een programma aangeboden. Iedereen, dus ook de ouders en overige familieleden, kan meedoen met dit programma. Op hoofdlijnen is het programma als volgt:

 

Zaterdag

12.00 uur             Inloop terrein Lambarene (tenten opzetten en slaapplaatsen inrichten)

14.00 uur             Start opkomst: Groot spel + workshops typische scoutingdingen

17.00 uur             Einde opkomst + start BBQ

20.00 uur             Kampvuurprogramma

21.00 uur             Avondspel

22.00 uur             Slapen/naborrelen bij kampvuur

 

Zondag

8.30 uur               Ontbijt (verzorgd door de commissie)

9.30 uur               Extra activiteit voor overnachtende deelnemers

11.00 uur             Sluiting + afbraak

12.00 uur             Terrein leeg

 

Opkomst Jongeren (welpen + scouts)

Ouders – die niet deelnemen aan het Familieweekend – dienen ervoor te zorgen dat hun kind op de locatie (Lambarene) wordt gebracht en afgehaald. Binnen de tijden van de opkomst (zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur) zijn de leidingteams voor de kinderen verantwoordelijk. Hierbuiten

kan een kind enkel verblijven onder de begeleiding van een ouder dan wel andere volwassene. Welpen en Scouts kunnen zich dus niet voor het gehele weekend inschrijven zonder een ouder dan wel andere volwassene. Iedere familie is buiten de opkomsttijden verantwoordelijk voor de eigen kinderen.

 

NB: Voor Explorers geldt een aparte regeling dat binnen die speltak wordt afgestemd.

 

Deelnemersbijdrage

De kosten per persoon bedragen voor deelnemers als volgt:

 

  1. Dagdeelnemers: € 0,00 p.p.
  2. Overnachtende deelnemers: € 5,00 p.p.

 

Let op: Overnachtende Explorers betalen € 0,00 i.v.m. financiële bijdrage vanuit Explorerkas.

 

De deelnemersbijdrage kun je ter plaatse op het Familieweekend contant en gepast betalen aan de commissie.

 

Schrijf je hier in!

Ben je enthousiast en wil je graag mee? Schrijf je dan z.s.m. in via het onderstaande inschrijfformulier.

Let op: Neem je alleen deel aan de opkomst van 14.00 tot 17.00 uur, dan is inschrijven niet vereist.

 

Het inschrijfformulier wordt per deelnemer ingevuld (dus niet per familie). Hierop geef je aan op welke dagdelen je aanwezig zult zijn. Ben je jonger dan 18 en wil je toch het gehele weekend mee? Vraag dan je ouders of een ander volwassene als begeleiding voor het gehele weekend.

 

Inschrijfformulier:

http://goo.gl/forms/oRTPwm67Nt

 

Afronding

De commissie heeft erg veel zin in om een geslaagd Familieweekend op te zetten. Wij hopen dat jullie er allemaal zijn en dat wij samen er een groot succes van maken!

 

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de commissie.

 

Commissie Familieweekend 2016,

 

Mark de Bruin;

Carlien Hageman;

Martijn Hendrikx;

Tijs Weustenraad.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?