Skip to main content

Geachte ouders en verzorgers van de welpen meiden,

Het zomerkamp is bijna zover! Zoals eerder gecommuniceerd gaan we naar Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen van dinsdag 19 juli tot en met zaterdag 23 juli. Dit kampterrein is zeer groot en spectaculair. We staan met de welpen op Roggeveld C. De andere speltakken staan in de buurt. Neem alvast een kijkje van het terrein op :http://www.adashoeve.nl/ .

Locatie

 • Roggeveld C
 • Gilwell Ada’s Hoeve
 • Zwolseweg 17
 • 7731 BC Ommen
 • Nederland

Tijden

Dinsdag 19 juli kunnen de kinderen om 10:30 bij de leiding worden afgeleverd. De kinderen moeten al in scouting uniform komen. Wees op tijd want om 10:45 openen we gezamenlijk met de hele groep! Zaterdag 23 juli kunnen de kinderen om 13:00 weer worden opgehaald op het kampterrein.

Noodtelefoon

Tijdens het kamp is de leiding voor dringende gevallen bereikbaar op deze nummers: 06-30477217 van Benjamin Waanders en 06-36513385 van Mark Agterhorst.

Kampbijdrage

De kampbijdrage voor het zomerkamp is eerder door de commissie bekend gemaakt. Volg de betalingsinstructies van de commissie op!

Verzekering

Uw kind is door het lidmaatschap bij Scouting Nederland verzekerd. Dit betreft dan de ongevallen- en de aansprakelijkheidsverzekering. Geadviseerd wordt dat uw kind zelf ook verzekerd is; de scoutingverzekering is namelijk slechts een aanvullende verzekering. Verder sluiten wij met de groep geen gezamenlijke reis- en bagageverzekering e.d. af. Indien je deze verzekering wenst, dien je deze zelf af te sluiten.

Slaapspullen

Dit keer slapen we in tenten en hebben we niet de beschikking over een clubgebouw. Het kan ‘s avonds en ‘s nachts koud worden, dus geef u kind voldoende truien mee. Ook is een opblaasbaar matje, isolatiematje en een goede slaapzak noodzakelijk.

Paklijst

Fiets

De commissie heeft fantastische activiteiten georganiseerd! Sommige zijn lopend te bereiken, maar voor sommige activiteiten moeten we er ook naartoe fietsen. De welpen moeten daarom een goeie fiets meenemen! Met goede banden, ketting en verlichting etc. Het is de verantwoordelijkheid van de ouder om de fiets op het kampterrein te krijgen en weer mee te nemen naar huis. Als dit niet lukt, raden we het aan om andere ouders te vragen of ze kunnen helpen. Als dit echt niet lukt, neem dan contact op met carlien.hageman@volbert.nl . Dan kunnen we kijken of er nog een klein plekje is in de aanhanger.

KIF

We nemen de meeste recente kamp informatie formulier (KIF) mee van uw welp. Als de KIF verouderd is of uw welp nog niet een KIF heeft ingeleverd dan kunt u deze invullen. Neem de KIF uitgeprint mee naar het kamp en stuur deze per mail op naar mark.agterhorst@volbert.nl. Een blanco document kunt u vinden op: www.volbert.nl/ledenservice/documenten. Voor onjuistheden als gevolg van veroudering van het KIF aanvaardt de leiding geen aansprakelijkheid. Let op: bij de inschrijving heb u weliswaar eventuele dieetwensen en/of bijzonderheden doorgegeven. Echter vervangt dat niet het KIF; om mee te gaan op kamp is het noodzakelijk dat de leiding van de welpen meiden in het bezit is van een KIF.

BMB

Bord, mok en bestek! We gaan weer genieten van lekkere maaltijden, dus neem je eigen bord, mok en bestek mee! Het is handig om op de BMB je naam te zetten met een permanente stift! Zo kan je de BMB makkelijker terugvinden.

Zonnebrand en anti-muggenspray

Het wordt warm en zonnig, dus het is erg belangrijk dat de kinderen voldoende zonnebrand, after-sun meenemen; Tevens is het nodig dat ze een bidon en een petje meenemen! Op het terrein zitten veel muggen, dus anti-muggenspul is wenselijk!

Een globale paklijst:

Fiets;

 • Een slaapzak en een zachte ondergrond;
 • Matje en eventueel een isolatiematje;
 • Kussen en de favoriete knuffel;
 • Jas & regenkleding;
 • Voldoende kleding;
 • klerenvoor bij het kampvuur (voldoende truien);
 • Waterdichte schoenen waar het kind lang op kan lopen;
 • Voldoende sokken;
 • Dagrugtasje;
 • Bidon;
 • Pyjama;
 • Zwemkleding en handdoek;
 • Uniformen en das;
 • Toiletspullen
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Evt. Medicijnen(geef dit even aan op het Kampinformatie-formulier s.v.p. Deze wordt op aanvraag verstrekt door de leiding);
 • Zaklamp; Zonnebrandcrème;
 • After-sun;
 • Anti muggenspray;
 • Zakmes met naamlabel;
 • Bord, Mok, Bestek met naamlabel;
 • Theedoek;
 • Evt. themakleding. (Ons thema is de steentijd);
 • Iets om mee te vermaken, (spel, boek etc.);
 • Snoep
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd ?

Hike

We gaan op hike met de welpen! De route is niet erg lang en bevat wat leuke verassingen. Het is belangrijk dat ze een bidon, dagrugtasje en goede schoenen meenemen.

Heimwee, zindelijkheid en zwemdiploma’s

Als uw kind soms last heeft van heimwee is dit handig om dit te melden bij de leiding. Wij zullen dat met u en het kind een goede afspraak maken over hoe we hiermee omgaan.

Als uw kind soms niet zindelijk is meld dit dan aan de leiding. We kunnen hiermee rekening houden. Het is handig om het kind dan extra onderbroeken en eventueel luiers mee te geven!

We gaan zwemmen dit kamp! als u kind geen zwemdiploma heeft of alleen maar A meld dit dan bij de leiding. Het kind mag dan een leiding kiezen om mee te zwemmen en alle leiding wordt op de hoogte gebracht. Geef zwembandjes mee aan het kind.

Het is handig dat deze informatie op de KIF komt en wordt door gemaild naar carlien.hageman@gmail.com en mark.agterhorst@volbert.nl.

Mobiel

De welpen meiden mogen geen mobiel meenemen op kamp. Bij noodgevallen is de leiding bereikbaar. Dit omdat we niet willen dat de kinderen continue met de mobiel bezig zijn en het risico van kwijtraken niet willen.

Overige informatie

Dit kamp wordt gedraaid door de bekende leiding: Benjamin Waanders, Mark Agterhorst, Noortje Hofstra, Riduan Ringes en Mark de Bruin. Op het kampterrein zijn ook de lio’s Lisa Meems en Carlien Hageman aanwezig.

Denk je bij de ontvangst op dinsdag aan het volgende:

 1. Zakmessen dienen bij aankomst ingeleverd te worden! De zakmes moet voorzien zijn van naam. De welpen mogen alleen onder toeziend oog van een leiding de zakmessen gebruiken.
 2. Bij een verouderde of geen KIF een KIF inleveren bij de leiding.
 3. De welpen mogen geen mobieltjes meenemen op kamp.

Mocht je nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact met Carlien Hageman. carlien.hageman@volbert.nl

 

Met vriendelijke goed,

 

 

De welpenmeiden leiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?