Skip to main content

Beste Volbertmensen,

 

Sommige mensen hebben meegelopen met de herfsthike en willen nog een keer zo’n prachtige hike doen. Anderen kunnen zich nog geweldige tochten herinneren van de afgelopen jaren, bijvoorbeeld over de Holterberg, vlak over de grens in Duitsland of het lopen door een sprookjesachtig met sneeuw bedekt landschap. Dan is er goed nieuws voor jullie! Binnenkort wordt er weer een supergezellige kersthike georganiseerd! In deze post krijgen jullie alvast wat informatie. Inschrijven voor deze fantastische hike is binnenkort mogelijk en wordt in een apart bericht op deze website gecommuniceerd! Andere informatie zoals de locaties en paklijst wordt te zijner tijd ook bekend gemaakt op deze website.

Datum

De kersthike vindt plaats van vrijdagavond 16 december 2016 tot en met zondag 18 december 2016. Hieronder staat precies per speltak aangegeven wanneer de kersthike begint en eindigt.

Let op: de tijden zijn indicatief en kunnen nog worden gewijzigd.

 

Welpen

De welpen en hun leiding starten met een supergave wandelroute op zaterdag 17 december om 10.30 uur. Zaterdagavond 17 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkoolmaaltijd op de eindlocatie, de kersthike om 20.00 uur afgelopen voor de welpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scouts

De scouts beginnen op vrijdagavond 16 december om 19.30 uur al met lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Op vrijdagavond loopt de scoutsleiding mee met de scouts. Na een overnachting lopen de scouts zaterdag verder over een supertoffe route naar de eindlocatie. Daar is voor de scouts op zaterdagavond 17 december na een lekkere warme stamppot boerenkoolmaaltijd de kersthike om 20.00 uur afgelopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Explorers/stam/SOS/leiding

Voor de explorers, stam, SOS en leiding start de kersthike op vrijdagavond 16 december om 19.30 uur. Van daar lopen zij een geweldige route naar de eerste overnachtingslocatie. Zaterdag 17 december wordt natuurlijk ook een uitdagende route gelopen naar de tweede overnachtingslocatie. Bij de tweede overnachtingslocatie schuiven zij aan bij een gezellige en lekkere maaltijd stamppot boerenkool. Vanaf 20.00 uur, nadat de jongere deelnemers naar huis zijn vertrokken, gaan de explorers, stam, SOS en leiding het jaar feestelijk uitluiden! Zondag 18 december om uiterlijk 12.00 uur is de kersthike ook voor de explorers, stam, SOS en leiding afgelopen. Het vervoer naar huis hebben zij dan zelf geregeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet-leden

Ook dit jaar is het mogelijk voor de overige belangstellenden om mee te doen met de kersthike. Ouders, broers, zussen en andere niet-leden kunnen op zaterdag 17 december een leuke wandelroute lopen om 11.00 uur. Zij lopen dezelfde route als de welpen, maar niet samen met de welpen. De overige belangstellenden beginnen daarom ook pas om 11.00 uur met de wandelroute. Zaterdagavond 17 december is na een overheerlijke stamppot boerenkoolmaaltijd de kersthike om 20.00 uur afgelopen voor deze mensen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deelnemersbijdrage

Om een fantastische kersthike te kunnen organiseren hebben wij een kleine financiële bijdrage nodig. Deze bijdrage wordt onder andere gebruikt voor de huur van de blokhutten, routebenodigdheden, eten en drinken. U kunt betalen door het hieronder vermelde bedrag over te maken:                      

 

Een * betekent: Reflectiebonus van toepassing (zie volgende pagina)!

Bedrag Categorie
12 euro Welpen
21 euro * Scouts: Vr+za lopen, ontbijt + diner za
18 euro * Scouts: Alleen vr lopen, met overnachting vr-za (stopt na ontbijt za)
14 euro * Scouts: Alleen za lopen, diner
26 euro * Explorers: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, wel slapen tot zondag
26 euro * Explorers: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, niet slapen tot zondag
18 euro * Explorers: Alleen vr lopen, met overnachting vr-za (stopt na ontbijt za)
19 euro * Explorers: Alleen za lopen, diner, niet slapen tot zondag
19 euro * Explorers: Alleen za lopen, diner, wel slapen tot zondag
26 euro * Stam/SOS/Bestuur: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, wel slapen tot zondag
26 euro * Stam/SOS/Bestuur: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, niet slapen tot zondag
18 euro * Stam/SOS/Bestuur: Alleen vr lopen, met overnachting vr-za (stopt na ontbijt za)
19 euro * Stam/SOS/Bestuur: Alleen za lopen, diner, niet slapen tot zondag
19 euro * Stam/SOS/Bestuur: Alleen za lopen, diner, wel slapen tot zondag
7 euro * Leiding in functie: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, wel slapen tot zondag
7 euro * Leiding in functie: Vr+za lopen, ontbijt + diner za, niet slapen tot zondag
7 euro * Leiding in functie: Alleen vr lopen, met overnachting vr-za (stopt na ontbijt za)
7 euro * Leiding in functie: Alleen za lopen, diner, niet slapen tot zondag
7 euro * Leiding in functie: Alleen za lopen, diner, wel slapen tot zondag
16 euro * Niet-leden: Alleen zaterdag lopen, diner
0 euro Posthouders + hulpouders: dineren
6 euro Alleen dineren (geen posthouders)

 

Reflectiebonus

Voor alle wandelaars, behalve de welpen, geldt een Reflectiebonus! Help ons mee om de hike veilig te houden. Het is daarom verplicht om gedurende de complete hike:

  • Intacte reflecterende of lichtgevende objecten aan de voorzijde EN achterzijde te dragen;
  • en ook een werkende zaklamp of hoofdlamp te hebben (telefoondisplay telt niet mee).

 

Elke deelnemer dient dit op het startpunt te tonen, ongeacht het startmoment. Wie ’s morgens begint, kan ’s middags namelijk in schemer of donker lopen. Wie hieraan voldoet, wordt 2 euro Reflectiebonus uitgekeerd na afloop van de hike (contant op eindpunt aan deelnemer of via de bank). Wie hieraan niet voldoet, mag NIET deelnemen aan de kersthike. Dankzij een service van de commissie kan hij/zij in dat geval misschien de vereiste materialen lenen en alsnog deelnemen, maar dan vervalt de reflectiebonus.

 

Wij rekenen erop dat iedereen goed voorbereid komt en wij hopen veel reflectiebonus uit te keren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overmaken naar:

De bijdrage uit bovenstaande tabel dient uiterlijk 13 december 2016 te worden overgemaakt naar: NL66RABO 0103 2672 98 t.n.v. Scouting ’t Volbert o.v.v. KERSTHIKE + NAAM DEELNEMER.

 

Let op:

Dit is een ander bankrekeningnummer dan voor de betaling van contributie!

Bij meerdere deelnemers a.u.b. voor elke deelnemer een aparte overmaking; dank u.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot het slot

Kun je echt niet wachten tot de kersthike begint? Of wil je weer leuke herinneringen ophalen over de kersthike? Kijk dan eens in de verslagen van eerdere kersthikes: http://www.volbert.nl/2012/02/verslag-kersthike-2011.

Verslag Kersthike 2010

Of kijk eens in het fotoalbum naar geweldige foto’s van de kersthike van de vorige keren: http://www.volbert.nl/fotoalbum/.

 

Inschrijven voor deze supergave kersthike is binnenkort mogelijk en wordt in een apart bericht op deze website gecommuniceerd!

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met de Kersthike-commissie 2016: kersthike@volbert.nl.

 

Wij hebben er superveel zin in!

 

Met vriendelijke groeten,

 

De Kersthike-commissie:

 

Pim Beune;

Teun ;

Mart van Lier;

Riduan Ringes;

Martijn Hendrikx;

Tijs Weustenraad.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?