Skip to main content

Beste explorers,

In dit bericht je een overzicht van de zomerkampen, zoals tijdens de opkomsten van afgelopen weken besproken. Ons eerste zomerkamp valt gelijk met die van de welpen en scouts (5-11 juli). Ons tweede (en ‘echte’) zomerkamp valt dit jaar in de herfstvakantie.

Normaal gesproken gaan de explorers ongeveer 10 dagen op zomerkamp tijdens de zomervakantie. Dit is altijd naar een locatie in het buitenland. Afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije, Slovenië, Polen en Tsjechië geweest. Deze zomer is dat niet mogelijk, dus parkeren we dat even tot in het najaar.

Zomerkamp 5 - 11 juli

Ons eerste zomerkamp begint al bijna 🙂 . Tijdens dit zomerkamp gaan de Explorers die tevens LIO of leiding zijn met hun welpen- of scouts speltak mee. We gaan dus met een klein clubje op zomerkamp, naar hetzelfde terrein als de welpen en scouts. We draaien daar grotendeels een eigen programma, en sluiten – in overleg – aan bij het programma van de scouts.

Locatie

Buitencentrum de Voshaar
Oude Boekelerdijk 40
7546 PZ Enschede

Begin – & eindtijd

Explorers komen op eigen gelegenheid met de fiets naar de Voshaar. De begintijd is zondag 5 juli om 10:00 uur. De eindtijd op vrijdag 10 juli wordt tijdens het zomerkamp in overleg bepaald. Het is mogelijk dat je pas in de loop van de avond thuis bent.

Kampbijdrage en afmelden

De kampbijdrage voor dit kamp is €110,-. Graag voor aanvang van het kamp overgeschreven naar de Explorers IBAN: NL58 RABO 0141 3990 15 t.n.v Scouting ’t Volbert Explorers o.v.v Zomerkamp juli 2020 + naam deelnemer.

Mocht er na afloop van het zomerkamp geld overblijven, dan verrekenen we dit met de bijdrage van het tweede zomerkamp.

Deelname aan dit kamp heb je reeds bevestigd tijdens de opkomst.

Zomerkamp 10 - 18 oktober

Ons tweede zomerkamp laat dit jaar lang op zich wachten 🙂 . Tijdens dit zomerkamp gaan alle hudige Explorers mee. De invulling en locatie van dit kamp bespreken we in juli en augustus.

Locatie

Wordt door jullie zelf bepaald en is afhankelijk van de reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken.

Begin – & eindtijd

We verwachten op zaterdag 10 oktober te vertrekken en op zaterdag 17 of zondag 18 oktober terug te komen. Dit hangt af van vervoersmiddelen en planning.

Kampbijdrage en afmelding

De kampbijdrage voor dit kamp zal maximaal €250,- zijn en is afhankelijk van de bestemming. Tijdens dit kamp zetten we ook jullie budget in wat is verdiend met de diverse geldverdienacties. Zodra de locatie bekend is vragen we of jullie meekunnen. Weet je nu al dat je niet kan, geef dit dan door aan Yara.

Verzekering

Door het lidmaatschap bij Scouting Nederland ben je automatisch verzekerd. Dit betreft een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Gedetailleerde informatie over de verzekeringen die horen bij je lidmaatschap vind je op https://www.scouting.nl/ondersteuning/verzekeringen/verzekeringen-voor-scoutinggroepen .

Deze verzekeringen zijn aanvullende verzekeringen. We adviseren je om bij je ouders/verzorgers na te gaan hoe je verder verzekerd bent.

Gezondheidsformulier

Eerder vandaag heb je een mail gehad over het invullen van het gezondheidsformulier. Zorg dat je dit doet voordat je op kamp gaat. Heb je het formulier niet ingevuld, dan wordt je bij aankomst teruggestuurd naar huis. Meer informatie vind je via https://www.volbert.nl/2020/06/informatie-corona-richtlijnen-zomerkamp .

 

Wij hebben er zin in! Tot zondag!
Leanne, Johannes en het Explorer-bestuur

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?