Skip to main content

Lieve Volberteers,

Zoals jullie weten mogen we dit jaar gelukkig toch nog op zomerkamp!
Afgelopen donderdag heeft de overheid de COVID-19 richtlijnen die van toepassing zijn tijdens ons zomerkamp ge-update.

In dit bericht willen wij jullie graag op de hoogte brengen van de belangrijkste maatregelen.
Neem deze voordat je op kamp gaat goed door, we verwachten dat je weet wat de regels zijn wanneer je op het kamp aankomt.

Afstand houden

 • Jullie hoeven als jeugdleden (tot en met 17 jaar) binnen- of buiten onderling géén 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Jullie moeten wél altijd 1,5 meter afstand houden van de leiding!
 • De leiding onderling houdt ook 1,5 meter afstand van elkaar.

Invullen van het gezondheidsformulier (KIF)

 • Het is dit zomerkamp extra belangrijk dat jouw gegevens goed en volledig zijn ingevuld in onze ledenadministratie in Sol.
 • Zorg dat alle informatie voor de leiding beschikbaar is, door deze in te vullen in onze ledenadministratie in Sol.
 • Het is verplicht om voordat het kamp begint in ieder geval twee contactpersonen in te vullen die in geval van nood die tijdens het kamp bereikbaar zijn!
 • Deze personen moeten bereikbaar zijn gedurende het kamp en jou bij ziekteverschijnselen kunnen ophalen van het kampterrein.
 • Zonder deze gegevens kun je helaas niet deelnemen aan het zomerkamp.

Vermeld in jouw gegevens ook of je last hebt van aandoeningen die dezelfde symptomen als het coronavirus veroorzaken zoals astma en hooikoorts.

Je ontvangt via e-mail een persoonlijke uitnodiging voor het invullen van je medische gegevens.

Noodprocedure bij ziekte

De gezondheid van iedereen op het kamp is natuurlijk super belangrijk. Houd daarom je eigen gezondheid en die van je vrienden en vriendinnen goed in de gaten. Heb jij zelf klachten, of één van je vrienden of vriendinnen, meld dit dan bij jouw leiding.

 

Ziek of verkouden zijn is helemaal niet erg, er wordt er natuurlijk goed voor je gezorgd. Als je ziek wordt of klachten krijgt tijdens het kamp, dan moet je helaas wel direct naar huis.

Hygiëne

Tijdens dit kamp is hygiëne extra belangrijk. We hebben alles wat we nodig hebben om tijdens het kamp vaak handen te wassen en te desinfecteren. Dit zullen we dus ook vaak gaan doen!

Aankomst- en vertrek

 • De aankomst op het kamp is voor jullie allemaal op zondag 5 juli. Dit is de verplichte aankomstdag.
 • De aankomst is ingedeeld in aparte tijden voor de welpen, scouts en explorers. Kijk even na hoe laat je op het kamp wordt verwacht!
 • Een dagje of meer later op het kamp aankomen kan helaas niet, eerder weg gaan kan wel (in overleg met je leiding).
 • Normaal gesproken bieden wij jullie ouders / verzorgers bij het brengen of halen graag een kopje koffie aan, dat kan dit jaar helaas niet.
 • Jullie moeten worden afgezet bij de ingang van het kamp en helaas mogen de ouders / verzorgers niet bij de ingang blijven hangen of het kampterrein betreden.
 • Het brengen en halen wordt georganiseerd in de vorm van een kiss&ride.

Controlevragen RIVM

Bij de ingang van het kamp zullen een aantal controlevragen moeten worden beantwoord m.b.t. jouw gezondheid, deze zijn voorgeschreven door het RIVM. Als je één van de onderstaande vragen met “Ja” moet beantwoorden, dan kan je helaas niet aan het kamp deelnemen 🙁

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak.
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot / gezinslid met koorts en / of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot / gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot / gezinslid terwijl hij / zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Deze vragen worden bij aankomst van het kamp door jouw leiding gesteld.

We gaan er natuurlijk, ondanks de extra kampregels, een knallend kampfeest van maken!!!
We zien jullie snel!

Namens het bestuur en alle leiding van Scouting ’t Volbert
Leanne

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?