Skip to main content

Lieve Volberteers,

Over een paar weken is het alweer zo ver: dan wordt er weer een mooie en gezellige Herfsthike gelopen!

De Herfsthike is een jaarlijkse wandeltocht van drie dagen in de herfstvakantie. Daarbij wandelen we met bepakking over een prachtige route. De Herfsthike wordt georganiseerd voor iedereen vanaf 11 jaar: scouts, explorers, stam, SOS, leiding, kader, ouders en andere belangstellenden.

We hebben nog wel wat moeite met het prikken van de datum, omdat de JOTI dit jaar in het tweede weekend van de herfstvakantie valt en heel veel mensen een verlaat zomerkamp houden in de herfstvakantie. Daarom stellen we voor dat je in je aanmelding je voorkeur aangeeft: zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 oktober óf dus vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober. En als je een geniale suggestie hebt mag je dat ook verklappen. Meld je dus snel aan en dan houden we jullie op de hoogte!

Iedereen die wil, en dit kan, mag hieraan meedoen. Je loopt met je groepje volledig zelfstandig. Je zorgt voor je eigen spullen, je eigen eten, je eigen tentje en je eigen veiligheid. De organisatie zorgt alleen voor een mooie route en een plek waar je je tent op kunt zetten. Wil je als scout (t/m 14 jaar) meelopen, dan moet er een volwassene (bijvoorbeeld een van je ouders) met je meedoen.

Omdat er natuurlijk sprake is van een peterpandemie zal het dit jaar íétsje anders gaan, maar zoals het er nu naar uitziet valt het wel mee. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen om maar wel in Twente te gaan wandelen … Maar vlak buiten de stad is er al prachtige natuur! Als je er woont neem je dat natuurlijk inmiddels voor lief. Maar #herfsthike2020 zal sowieso nieuwe waardering aanwakkeren en er zal in het routeboekje geheime informatie verklapt worden over de omgeving.

De route eindigt zondag op het clubhuis waar een uitgebreid BBQ-buffet klaar zal staan! Nadere info over de route etc. volgt nog. Wij verwachten dat de route zo’n 20-30 km per dag zal zijn. De kosten zullen ongeveer 10 à 15 euro p.p. bedragen voor het hele weekend. Dit is voor het routeboekje, de overnachtingen, de insigne(!) en de eventuele BBQ: verklap in je aanmelding of je hier liever niet aan meedoet of juist wel maar dan op bijvoorbeeld een vegetarische manier.

Lijkt dit alles je supergaaf? Geef je dan op door dit formulier in te vullen: https://forms.gle/KpVtUa8aKUWQwduV7. Als je je hebt ingeschreven volgt verdere info zo spoedig mogelijk. Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact opnemen via herfsthike@volbert.nl.

We hopen dat iedereen er alweer veel zin in heeft en we zien jullie graag op het startpunt.

Herfsthikegroeten,
de Herfsthikecommissie 2020 (Machiel, Ingeborg en Astrid)

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?