Skip to main content

Beste ouders van de welpen-meiden,

De welpjes die vandaag aanwezig waren bij de opkomst hebben een nestteken gekregen. Dit is een insigne met een symbool die bij hun eigen nest hoort. Een nest is een groepje binnen onze welpen-meidengroep. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de meidengroep erg groot begint te worden en er veel nieuwe welpen bij zijn gekomen. We hopen zo  de samenwerking en band tussen de welpen verbeteren. Elk nest heeft een gids (een soort nestleider) en een helper (die helpt de gids).

We hebben 3 nesttekens:

  • de koala’s
  • de eenhoorns
  • de vlinders

De plaats van het nestteken

De plek van het nestteken is op de rechtermouw bovenaan. Zoals altijd geldt dezelfde regel van insignes op de blouse:  op de linkerkant komen de insignes  te staan van activiteiten die je hebt gedaan, en rechts de insignes van de groepen waar je bij hoort. Zo moet rechts helemaal bovenaan de 2 bandjes van de regio (1) en de vereniging (2). Daaronder kan het nestteken geplaatst worden, zoals op de blauwe insigne op de foto (3). Links moeten bijvoorbeeld kersthike of JOTI bandjes.

De insigne kan gestreken worden als de achterkant van plastic is, en anders kan hij er op genaaid worden of gelijmd met textiellijm.

Voor de nieuwe leden die (nog) geen blouse hebben, geen probleem. Vaak worden nieuwe welpen bij het eerstvolgende kamp geïnstalleerd, hierbij is een blouse wel fijn om te hebben. Een blouse kan op de scoutshop worden besteld (klik hier) of 2e hands.

Groetjes welpen-meiden leiding, Machiel, Sanne, Sophie & Yara

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?