Skip to main content

Beste welpen en ouders

We zijn al een tijdje in de greep van het Coronavirus en de huidige lockdown maakt het uitoefenen van jouw (en onze) favoriete hobby, namelijk scouting, geen gemakkelijke opgave. Echter zullen wij koste wat het kost ons beste beentje voor zetten om de opkomsten online door te laten gaan.

Voor aanstaande zaterdag (23 januari) hebben wij opnieuw een opkomst voorbereid. De exacte details van de opkomst zullen nog een geheim blijven maar wat vaststaat is het volgende:

Aankomende zaterdag zullen wij om 13:45 uur verzamelen in het medium Discord waarna we om 14:00 uur gaan beginnen met de opkomst. Vanaf 14:00 uur sturen we elke 10 minuten via Discord een nieuwe opdracht naar de welpen waarna de welpen hiermee aan de slag mogen. Met de nadruk op ‘mogen’ want niets moet maar het zou natuurlijk erg leuk zijn als jij meedoet want hoe meer zielen hoe meer vreugd. (zie benodigdheden onderaan) Om 15:50 uur zullen wij de laatste vraag lanceren en de welpen hebben tot 16:00 uur de tijd om aan de opdrachten te werken want op dit tijdstip sluiten de inleverpunten en kan er geen bewijs voor een opdracht meer worden aangeleverd. Van 16:00 tot 16:30 uur gaat de leiding de opdrachten beoordelen en om 16:30 uur komen we nog even kort samen (via Jitsi) om de uitslag bekend te maken en een winnaar uit te roepen. Al met al heb je dus 2 uur de tijd om met de opdrachten bezig te gaan en het is ook prima als je ze door elkaar maakt.

Daarnaast zijn er ook nog een dingen te winnen (ja echt). De welp die de opdrachten het beste en op de meest originele wijze uitvoert, gaat naar huis met een overheerlijke appeltaart die hij/zij kan delen met de familie. Dus grijp je kans en doe mee met dit unieke scoutingavontuur. Vanzelfsprekend mogen familieleden (broertjes, zusjes en ouders) ook hun steentje bijdragen. De eerste ‘normale’ opkomst kijken we al het beeldmateriaal (foto’s en filmpjes) terug onder het genot van een drankje.

Iets voor 13:45 uur zullen jullie een uitnodiging ontvangen die jullie toegang verschaft tot ons kanaal in Discord. Discord heeft grofweg twee kanalen namelijk het spaakkanaal en het textkanaal. Dit komt neer op een kanaal om met elkaar te praten en een kanaal om met elkaar te chatten. Van 13:45 tot 14:00 uur hebben jullie uitvoerig de tijd om met elkaar te praten. Wij zullen een spraakkanaal activeren voor jullie ook voor het geval er vragen zijn over de opkomst en de diverse opdrachten. Elk opdracht heeft een speciaal kanaal genummerd van 1 tot en met 12. Lever je opdracht alsjeblieft in bij het juiste kanaal door een foto of filmpje te uploaden. Het is in Discord helaas niet mogelijk om elkaar te zien.

Mochten er tijdens de opkomst technische problemen zijn, neem dan spoedig contact met ons op. Wij doen dan ons uiterste best om jullie van een afstandje te helpen.

Benodigdheden voor deze opkomst: Skittles, spaghetti, vlag

Met vriendelijke scoutinggroet,

De welpenleiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?