Skip to main content
De informatie in dit bericht is bijgewerkt, zodat voldaan wordt aan de Corona richtlijnen aangekondigd op 20 januari 2021.

Beste Welpen, Scouts, Explorers en ouders,

In de eerste dagen van de lockdown is bij diverse scoutinggroepen onduidelijkheid ontstaan over de maatregelen, toelichting en wetteksten vanuit de overheid. Scouting Nederland staat in nauw contact met de betrokken ministeries. Na overleg met het ministerie heeft het crisisteam van Scouting Nederland geconcludeerd dat de overheid heeft besloten alleen een uitzondering te maken voor sport tot en met 17 jaar. Er is in deze lockdown geen uitzondering voor jeugdactiviteiten zoals Scouting. In de nieuwe Covid-wet en de ministeriële regeling rond deze lockdown is dit echter onvoldoende duidelijk opgenomen. Hierdoor lijkt er wettelijk nog enige ruimte te zijn voor buitenactiviteiten. De informatie op Rijksoverheid.nl focust zich alleen op sport.

Omdat we corona alleen samen onder controle krijgen nemen de scoutinggroepen – ook Scouting ’t Volbert – haar verantwoordelijkheid. Daarom zijn we na de kerstvakantie  zoveel mogelijk aan de slag te gegaan met de goede ervaringen van de #ikscoutthuis activiteiten van de eerste lockdown. Samen zorgen we ervoor dat onze welpen, scouts en explorers ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten en tegelijkertijd zichzelf en hun naasten gezond houden. Want: voor kinderen en jongeren is Scouting in deze tijd extra belangrijk, ondanks dat dit even niet bij het clubhuis of op een kampterrein kan.

Om het belang van Scouting voor al die kinderen en jongeren in alle scoutinggroepen te onderstrepen spant Scouting Nederland zich tegelijkertijd actief in om in overleg met de overheid Scouting zo snel als (veilig) mogelijk is, weer op te starten. We zoek nu de grenzen van de regels niet op, zodat we ook met Scouting een steentje bijdragen aan het onder controle krijgen van het coronavirus. Indien de situatie rondom het coronavirus en/of de maatregelen niet verslechteren, streven we ernaar fysieke opkomsten in de buitenlucht na 9 februari weer op te starten.

Met stevige groet,
(bege)leiding en bestuur scouting ’t Volbert

Op (scouting)kamp met je familie?

  • Kampeerterreinen zijn gesloten voor groepskamperen.
  • Huishoudens zijn wel toegestaan op scoutingkampeerterreinen. De meeste terreinen zijn open.
  • Als scoutinglid mag je in Nederland gebruik maken van de kampeerterreinen en labelterreinen van Scouting. Niet alleen tijdens de Coronacrisis, maar altijd zolang je lid bent.
  • Gezelschappen van maximaal 2 personen zijn ook toegestaan.

Je vindt de terreinen op de volgende websites:

E-mailnotificatie bij nieuwe berichten

Lees je dit bericht, maar heb je geen mailtje gehad?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een mailtje bij elk nieuw relevant bericht op de website.

Ontvang je berichten van de verkeerde speltak? Klik dan onderaan de mail op het linkje om je voorkeuren te wijzigen.

Scoutingactiviteiten voor doordeweeks

Heb jij op schooldagen ook wel eens zin om wat leuks te doen? Kijk dan eens op www.ikscoutthuis.nl voor leuke activiteiten!

Samen opkomst draaien?

Heb jij op schooldagen ook wel eens zin om wat leuks te doen? Kijk dan eens op www.ikscoutthuis.nl voor leuke activiteiten!

Welpen mogen onder de huidige maatregelen bij een lid thuis in kleine groepjes samen deelnemen aan een online of thuisopkomst. Wil je dit afspreken met een van je mede-welpen? Let erop dat bij het samen komen voor thuisactiviteiten altijd de basismaatregelen gelden. Blijf thuis bij klachten. Je vindt de contactgegevens van je mede-welpen in Scouts Online.

Scouts, explorers, roverscouts, stamleden en vrijwilligers kunnen maximaal 1 persoon uitnodigen bij een lid thuis om deel  aan een online of thuisopkomst. Wil je dit afspreken met een van je mede-scout? Stem dit goed af met je ouder/verzorgers/huisgenoten. Let erop dat bij het samen komen voor thuisactiviteiten altijd de basismaatregelen gelden. Blijf thuis bij klachten. Je vindt de contactgegevens van je mede-speltakleden in Scouts Online.

Bijwerken lidmaatschapsgegevens

Ben je onlangs verhuisd? Heb je een nieuwe verzekeraar of bank? Heb je allergieën of gebruik je specifieke medicijnen? Is je mailadres veranderd? Zorg ervoor dat je leiding beschikt over de juiste gegevens!

Lees er meer over op www.volbert.nl/ledenservice

Of wijzig direct je gegevens in Scouts Online!

Nederland is tot en met 9 februari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken. Ook de nieuwe Britse virusvariant die op dit moment ook kinderen lijkt te treffen, geeft geen goede perspectieven om de grenzen van de maatregelen op te zoeken. Daarom zijn er géén fysieke opkomsten en zijn clubhuizen gesloten. Online activiteiten en activiteiten thuis zijn wél mogelijk.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?