Skip to main content

Beste ouders van de welpenmeiden,

We hebben weer toestemming gekregen van Scouting Nederland om kampen te organiseren. Dus de leiding is hier direct mee aan de slag gegaan en er staat ons weer een lijp kamp te wachten!

Waar & Wanneer

Wij verwachten de welpenmeiden in uniform op zaterdag 29 mei om 11.00 uur op de volgende locatie:

Scouting de Klomp

Geukerdijk 100

7481 CD Haaksbergen

Op zondag 30 mei worden de nieuwe welpenmeiden geïnstalleerd en kunnen alle welpen opgehaald worden om 15.00 uur.

Aanmelden

Aangezien op kamp gaan met een coronapandemie wat ingewikkelder is dan normaal en we graag ouders de kans willen geven om vragen te stellen hebben wij er voor gekozen om alle ouders te bellen over of hun dochter mee wil op kamp. U kan worden gebeld op donderdagavond 29 april tussen 19.30 en 20.30.

Kampbijdrage

De kampbijdrage per persoon is 25 euro. Deze bijdrage moet vóór donderdag 27 mei op de volgende rekening staan: NL60 RABO 0103 2671 15 t.n.v. Scouting T Volbert o.v.v. NAAM KIND + weekendkamp 290521

Op kamp tijdens de coronapandemie (+SOL)

Het aantal besmettingen blijft in Nederland helaas hoog. Daarom gaan wij verantwoordelijk om met de mogelijkheden die er zijn. Scouting Nederland heeft een kampprotocol gemaakt waar wij ons dit kamp aan moeten houden. Klik hier om het protocol te downloaden.

Wij gaan verstandig om met deze regels en dit betekent dat u als ouder ook uw steentje zal moeten bijdragen. Wij verwachten dat u uw dochter niet op kamp stuurt met klachten of wanneer uw dochter in quarantaine zit. Voor kamp worden ouders geacht om dezelfde gezondheidscheck in te vullen als degene die voor de opkomsten wordt ingevuld. Als hier wijzigingen in zijn laten wij het via een post op de site weten.

Ook verwachten wij dat de gegevens van SOL (klik hier) volledig up-to-date zijn. Dit betekent dat er minimaal 2 telefoonnummers in staan. Bij voorkeur 2 oudercontacten en/of een tweedelijnscontactpersoon. Ook moeten de aanvullende lidgegevens zijn ingevuld (dit moet altijd volledig). Als uw SOL niet is ingevuld kan uw dochter niet mee op kamp. Bij problemen of vragen kan gemaild worden naar yara.straatman@volbert.nl.

Ook hebben wij ervoor gekozen om ons als leiding preventief te laten testen op een eventuele COVID-besmetting door middel van thuistests. Dit zodat we zo veilig mogelijk op kamp kunnen.

Installatie

Op zondag 30 mei om 14.30 worden de leden die nieuw zijn bij de welpenmeiden officieel geïnstalleerd. Helaas is het voor ouders nog steeds niet mogelijk om hierbij te zijn, in de plaats hiervoor krijgt u foto’s doorgestuurd. Het is voor de installatie belangrijk dat alle welpenmeiden die al geïnstalleerd zijn hun uniform en hun Volbertdas dragen. De welpenmeiden die nog niet geïnstalleerd zijn hoeven alleen een uniform aan, en dus nog geen das; zij ontvangen apart een bericht over de installatie.

Paklijst

 • Een slaapzak en een zachte ondergrond (bijvoorbeeld een matje)
 • Bord, mok en bestek
 • Een theedoek
 • Een jas & regenkleding
 • kleren voor bij het kampvuur
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bijvoorbeeld laarzen)
 • Pyjama
 • Uniform en das
 • Tandenborstel met geschikte pasta & zeep & handdoek
 • Medicijnen
 • Zaklamp
 • Zakmes met naamlabel
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd
 • Themakleding

Regels

Denkt u bij de ontvangst op zaterdag aan het volgende:

 • Zakmessen dienen bij aanvang van het kamp te worden ingeleverd. Uit veiligheidsoverwegingen mogen de welpenmeiden alleen met toestemming onder toezicht van de leiding in de kampvuurkuil hun zakmes gebruiken.
 • Snoepgoed thuislaten. Onze ervaring is dat privésnoepvoorraden van kinderen leiden tot oneerlijkheid (het ene kind heeft veel snoep, het andere weinig) en snoepen vlak voor de maaltijden, en dat is niet wenselijk. Daarom zal de leiding zorgen voor voldoende snoep/tussendoortjes/eten op geschikte momenten voor iedereen.
 • Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u deze in te leveren bij de leiding. De leiding bewaart deze en dient ze toe precies zoals op de gegevens in SOL zijn aangegeven. Het is niet de bedoeling dat kinderen zelf medicijnen bewaren. Zorg dat SOL up-to-date is, want als dit niet zo is kan uw kind NIET mee op kamp!

 

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact met de leiding op.

We hebben er zin in!

Met vriendelijke groeten van de welpenmeidenleiding,

Machiel, Yara, Juna en Sophie.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?