Skip to main content

Beste Volbeteers,

Vanwege de maatregelen die afgelopen vrijdag bekend zijn gemaakt door het kabinet heeft de kersthike-commissie wat aanpassingen aan de kersthike gemaakt. De huidige maatregelen lopen tot en met de vrijdag van de kersthike, echter is ervoor gekozen om van de huidige maatregelen uit te gaan i.v.m. het plannen van de hike. Hieronder staan de punten die aangepast zijn.

 

Eendaagse hike

Omdat er vanaf 1700 uur geen scoutingactiviteiten meer mogen plaatsvinden en daarom overnachtingen niet door mogen gaan is de kersthike dit jaar helaas een eendaagse hike die op de zaterdag zal plaatsvinden. De kersthike zal in de omgeving Enschede gehouden worden, er zal naar ‘t Volbert teruggelopen worden. Daar zal als de maatregelen het dan toelaten buiten de boerenkoolmaaltijd (evt. in aangepaste vorm) gegeten worden. Uiterlijk een week van tevoren zal er gecommuniceerd worden of de boerenkoolmaaltijd doorgaat.

 

Contact tussen speltakken verminderen

Het contact tussen speltakken zal zoveel mogelijk beperkt worden door speltakken versprongen te laten vertrekken als de boerenkoolmaaltijd door kan gaan zal deze waarschijnlijk doorgaan met 1.5 meter tussen alle speltakken.

 

Geen niet-leden

Door de huidige maatregelen van Scouting Nederland is het helaas dit jaar ook niet mogelijk voor niet-leden om mee te lopen. Posthouders mogen wel helpen mits zij een corona toegangsbewijs kunnen laten zien (voor leden is dit niet nodig). Wij zullen posthouders hierover nog apart mailen!

 

Inschrijvingen en betalingen

Wij zijn momenteel druk bezig met het kijken hoe duur de kersthike in deze aangepaste vorm moet worden. Als dat bekend is zal er een nieuwe post met prijslijst en inschrijflink komen (om deze reden werkt de link in de oude post ook niet meer). De inschrijvingen van mensen die al gedaan zijn zullen automatisch naar de zaterdag alleen variant van hun speltak worden veranderd. Als je nog niet betaald hebt zou het fijn zijn als je hier nog heel even mee wacht tot de post met de aangepaste prijs. Mensen die al betaald hebben zullen het verschil teruggeboekt krijgen.

 

Wij als commissie vinden het erg jammer dat de kersthike niet zoals normaal door kan gaan maar zijn blij dat hij wel in aangepaste vorm door kan gaan. Bij vragen mail gerust naar: kersthike@volbert.nl.

 

Groetjes,

De kersthike-commissie

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?