Skip to main content

Het is weer zover, de Kersthike staat voor de deur! De Kersthike zal dit jaar plaatsvinden van vrijdagavond 17 december 2021 tot en met zondag 19 december 2021.

Wat is de kersthike?

De kersthike is een wandeltocht, waar alle speltakken en ook ouders, aan deel mogen nemen. Hierbij wordt er van een locatie naar een andere locatie gelopen met behulp van verschillende routetechnieken. Dit begint dan voor alle speltakken vanaf de scouts en hoger op vrijdag. Zaterdag lopen alle speltakken mee. Op de eindlocatie kunnen wij dan met iedereen genieten van de heerlijke avondmaaltijd die er dan gekookt is.

Starttijden

Let op: de volgende genoemde tijden zijn indicatief en kunnen nog worden gewijzigd, verdere informatie over de plek van de posten volgt nog.

  • Bevers: De bevers lopen zaterdag vanaf post 3 naar het eindpunt. Zij starten om 14.00 uur.
  • Welpen: De welpen en hun leiding starten met een supergave wandelroute op zaterdag 18 december om 10.30 uur. Zaterdagavond 18 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de Kersthike om 20.00 uur afgelopen voor de welpen;
  • Scouts: De scouts beginnen op vrijdagavond 17 december om 19.30 uur al met het lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Op vrijdagavond lopen de scoutsleiding mee met de scouts. Na een overnachting lopen de scouts zaterdag verder over een super toffe route naar de eindlocatie. Daar is voor de scouts op zaterdagavond 17 december na een lekkere warme stamppot boerenkool maaltijd de Kersthike om 20.00 uur afgelopen;
  • Explorers/Stam/SOS/leiding: Zie scouts. Echter lopen deze groepen op vrijdagavond zonder begeleiding, en mogen zij op zaterdagavond nog blijven tot zondagochtend.
  • Niet-leden: Zelfde programma als de welpen. Echter beginnen de niet-leden zaterdag om 11 uur.

Inschrijving en bijdrage

U kunt zich hier inschrijven. Om een fantastische Kersthike te kunnen organiseren, hebben wij een kleine financiële bijdrage nodig. De bijdragen worden vermeld in het inschrijfsysteem. U dient uiterlijk 15 december 2021 vóór 23:59 u in te schrijven en uw bijdrage moet op dezelfde datum op de volgende bankrekening staan: NL66 RABO 0103 2672 98 t.n.v. Scouting ’t Volbert o.v.v. KERSTHIKE 2021 + NAAM DEELNEMER. Let op: dit is NIET hetzelfde rekeningnummer als die van de speltak of die voor de contributie.

Reflectieplicht

Help ons mee om de hike veilig te houden. Het is daarom verplicht om gedurende de complete hike:

(1) Intacte reflecterende of lichtgevende objecten aan de voorzijde EN achterzijde te dragen (Draag a.u.b. witte verlichting aan de voorkant en rode aan de achterkant, zo weten bestuurders of ze u van achter of voor naderen);

(2) Een werkende zaklamp of hoofdlamp te hebben (telefoon display telt niet mee).

Elke deelnemer dient dit alles op het startpunt te dragen of te kunnen tonen op verzoek, ongeacht het startmoment. Wie ’s morgens begint, kan ’s middags namelijk in schemer of donker lopen. Wie dit niet bij zich heeft kan bij de commissie voor 2 euro verlichting kopen (zolang de voorraad strekt). Zonder deze verlichting kan niet aan de Kersthike deelgenomen worden!

Pandemie

Gezien de huidige pandemie zal deze Kersthike waarschijnlijk wat anders gaan verlopen dan anders. De commissie is zich hier bewust van en organiseert dan ook een Kersthike conform de geldende richtlijnen. Mocht de situatie veranderen dan houden we u zeker op de hoogte.

 

Tot het slot

Heb je vragen? Neem dan contact op met de Kersthike-commissie 2021: kersthike@volbert.nl

Wij hebben er superveel zin in!

 

De Kersthike-commissie;

Pim Beune, Joppe Voogd, Teun , Hasse Keulstra.

Ps Leiding  Lisa slaapt het hele weekend in een hangmat!

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?