Skip to main content

Kersthike 2022

Het is weer zover, de Kersthike staat voor de deur! De Kersthike zal dit jaar plaatsvinden van vrijdagavond 16 december 2021 tot en met zondag 18 december 2022.

Wat is de Kersthike?

De kersthike is een wandeltocht, waar alle speltakken en ook ouders, aan deel mogen nemen. Hierbij wordt er van een locatie naar een andere locatie gelopen met behulp van verschillende routetechnieken. Dit begint dan voor alle speltakken vanaf de scouts en hoger op vrijdag. Zaterdag lopen alle speltakken mee. Op de eindlocatie kunnen wij dan met iedereen genieten van de heerlijke avondmaaltijd die er dan gekookt is.

Starttijden en -locaties

Let op: de volgende starttijden en -locaties zijn indicatief en kunnen nog worden gewijzigd.

Starttijden

Klik op speltak

Bevers

De bevers en hun leiding starten op post 3 met een supergave wandelroute op zaterdag 17 december om 14.00 uur. Zaterdagavond 17 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de Kersthike om 20.00 uur afgelopen voor de bevers.

Welpen

De welpen en hun leiding starten op post 1 met een supergave wandelroute op zaterdag 17 december om 10.30 uur. Zaterdagavond 17 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de Kersthike om 20.00 uur afgelopen voor de welpen.

Scouts

De scouts beginnen op vrijdagavond 16 december om 19.30 uur al met het lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Op vrijdagavond lopen de scoutsleiding mee met de scouts. Na een overnachting lopen de scouts zaterdag verder over een super toffe route naar de eindlocatie. Daar is voor de scouts op zaterdagavond 17 december na een lekkere warme stamppot boerenkool maaltijd de Kersthike om 20.00 uur afgelopen. Het is ook mogelijk om op zaterdag te starten.

Explorers, Stam, SOS

Beginnen op vrijdagavond 16 december om 19.30 uur al met het lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Na een overnachting wordt er zaterdag verder over een super toffe route naar de eindlocatie gelopen. Daar is  op zaterdagavond 17 december een lekkere warme stamppot boerenkool maaltijd. Na de boerenkool maaltijd kan er nog tot zondag worden gebleven. Het is ook mogelijk om op zaterdag te starten.

Niet-leden

Niet-leden starten op post 1 met een toffe wandelroute op zaterdag 17 december om 11.00 uur. Zaterdag 17 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de kersthike om 20.00 uur afgelopen voor niet-leden.

Let op: als ouder loop je niet met je kind!
Op vrijdag zal de route alleen digitaal beschikbaar zijn. Neem daarom een volle telefoon met genoeg mb’s mee. De commissie zal zorgen dat je vrijdagavond je telefoon weer kan opladen

Locaties

Beginpunt vrijdag

Petrus en Pauluskerk (Goorsestraat 19, 7496 AB Hengevelde)

Beginpunt Welpen en Niet-leden

Kruising Rotersweg en Beckumerschoolweg

Beginpunt Bevers

Kruising Oelersteeg en Nijhuisbinnenweg

Eindpunt Zaterdag

Scouting Delden (Morsweg 25, 7491 ZD Delden)

Beginpunt Scouts, Explorers, Stam, SOS Zaterdag

Scouting Bentelo (Hagmolenweg 16, 7495 RB Ambt Delden)

Kaart

Inschrijven en betaling

Om een fantastische Kersthike te kunnen organiseren, hebben wij een kleine financiële bijdrage nodig. De bijdragen worden vermeld in het inschrijfsysteem. U dient uiterlijk 12 december 2022 vóór 23:59 u in te schrijven en uw bijdrage moet op dezelfde datum op de volgende bankrekening staan: NL66 RABO 0103 2672 98 t.n.v. Scouting ’t Volbert o.v.v. KERSTHIKE 2022 + NAAM DEELNEMER.

Let op: dit is NIET hetzelfde rekeningnummer als die van de speltak of die voor de contributie.

Relectieplicht

Help ons mee om de hike veilig te houden. Het is daarom verplicht om gedurende de complete hike:

Intacte reflecterende of lichtgevende objecten aan de voorzijde EN achterzijde te dragen.

Draag a.u.b. witte verlichting aan de voorkant en rode aan de achterkant, zo weten bestuurders of ze u van achter of voor naderen

Een werkende zaklamp of hoofdlamp te hebben

Een telefoondisplay telt niet mee!

Elke deelnemer dient dit alles op het startpunt te dragen of te kunnen tonen op verzoek, ongeacht het startmoment. Wie ’s morgens begint, kan ’s middags namelijk in schemer of donker lopen. Wie dit niet bij zich heeft kan zolang de voorraad strekt bij de commissie voor 2 euro verlichting kopen. Zonder deze verlichting kan niet aan de Kersthike deelgenomen worden!

Pendeldienst

Er zal net als vorige jaren weer een pendeldienst vanaf de eindlocaties zijn voor de mensen die hun auto op een van de beginpunten hebben geparkeerd. Mocht je hiervan gebruik willen maken, laat dit dan even tijdens de kersthike aan de commissie weten.

Belangrijk: Vervoer naar de start- en eindpunten wordt niet verzorgd door de commissie! Dit moet dus zelf geregeld worden.

Paklijst

Meenemen Zonder overnachting  Met overnachting  Leiding
Bord/mok/bestek  Ja Ja Ja
Plastic zak voor vuile vaat  Ja Ja Ja
Lunchpakket/drinken/snacks¹ Ja Ja Ja
WC-papier Nee Ja Ja
Goede wandelschoenen Ja Ja Ja
Regenkleding Ja Ja Ja
Dagrugzak Ja Nee Nee
Hikerugzak Nee Ja Ja
Slaapzak en matje Nee Ja Ja
Kompas Indien mogelijk Indien mogelijk Ja
Liniaal of kaarthoekmeter Indien mogelijk Indien mogelijk Ja
Zaklamp Ja Ja Ja
Reflectoren Ja Ja Ja
Droge/warme kleding Nee Ja Ja
Droge reservesokken Ja Ja Ja
Pyjama Nee Ja Ja
Toiletartikelen Nee Ja Ja
Handdoek/theedoek Nee Ja Ja
Andere dingen om het gezelliger/comfortabeler te maken. Denk aan kerstversiering aan jouw tas, kerstmutsen, etc. Ja Ja Ja

¹ Op de posten krijg je: 

  • Vrijdagavond post met warme drank
  • Vrijdagavond drinken en snacks op overnachtingsplek
  • Zaterdagochtend ontbijt voor overnachtende personen vr-za
  • Zaterdag post 1 met koffie/thee
  • Zaterdag post 2 met broodje knakworst
  • Zaterdag post 3 met snert/soep
  • Zaterdagavond diner
  • Zaterdagavond drinken/snacks op overnachtingsplek
  • Zondagochtend ontbijt voor overnachtende personen za-zo

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met de Kersthike-commissie 2022: kersthike@volbert.nl

“Wij hebben er zin in!”

De Kersthike-commissieYara, Pim, Amber en Joppe
Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?