Skip to main content

Kersthike 2023

Het is weer zover, de Kersthike staat voor de deur! De Kersthike zal dit jaar plaatsvinden van vrijdagavond 15 december 2023 tot en met zondag 17 december 2023.

Wat is de Kersthike?

De kersthike is een wandeltocht, waar alle speltakken en ook ouders, aan deel mogen nemen. Hierbij wordt er van een locatie naar een andere locatie gelopen met behulp van verschillende routetechnieken. Dit begint dan voor alle speltakken vanaf de scouts en ouder op vrijdag. Zaterdag lopen alle speltakken mee. Op de eindlocatie kunnen wij dan met iedereen genieten van de heerlijke avondmaaltijd die er dan gekookt is.

Kersthike app

Wegens groot succes maken we net als vorig jaar, dit jaar weer gebruik van de Kersthike app op de vrijdag avond. Er vallen dit jaar ook weer mooie prijzen te winnen, dus schrijf je snel in!

De vrijdag route is alleen digitaal beschikbaar. Neem daarom een volle telefoon met 10mb mee (dat kost het max).

Insignes

Dit jaar kunnen alle jeugdleden ook weer het insigne routetechnieken verdienen door de kersthike uit te lopen. Deze insignes zullen na de boerenkoolmaaltijd op zaterdag worden uitgereikt.

Starttijden

Klik op speltak

Bevers

De bevers en hun leiding starten op zaterdag 16 december om 1400 uur met een supergave wandelroute. Zaterdagavond 16 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de Kersthike om 2000 uur afgelopen voor de bevers.

Welpen

De welpen en hun leiding starten op zaterdag 16 december om 1030 uur met een supergave wandelroute. Zaterdagavond 16 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de Kersthike om 2000 uur afgelopen voor de welpen.

Scouts (2 dagen)

De scouts die 2 dagen lopen beginnen op vrijdagavond 15 december om 1930 uur met het lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Op vrijdagavond lopen de scoutsleiding mee met de scouts. Na een overnachting lopen de scouts zaterdag verder over een super toffe route naar de eindlocatie. Daar is voor de scouts op zaterdagavond 16 december na een lekkere warme stamppot boerenkool maaltijd de Kersthike om 2000 uur afgelopen.

Scouts (1 dag)

Als je 1 dag loopt start je om 0930 uur op zaterdag 16 december. Je loopt vanaf hier een super toffe route naar de eindlocatie. Daar eet je een overheerlijke warme stamppot boerenkool maaltijd en is voor jou de Kersthike om 2000 uur afgelopen.

Explorers, Stam, SOS (2 dagen)

Beginnen op vrijdagavond 15 december om 1930 uur al met het lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Na een overnachting wordt er zaterdag verder over een super toffe route naar de eindlocatie gelopen. Daar is  op zaterdagavond 16 december een lekkere warme stamppot boerenkool maaltijd. Na de boerenkool maaltijd kan er nog tot zondag worden gebleven.

Explorers, Stam, SOS (1 dag)

Als je 1 dag loopt start je om 0930 uur op zaterdag 16 december. Je loopt vanaf hier een super toffe route naar de eindlocatie. Daar eet je een overheerlijke warme stamppot boerenkool maaltijd en mag je nog tot zondag blijven slapen.

Niet-leden

Niet-leden starten op zaterdag 17 december om 11.00 uur met een toffe wandelroute. Zaterdag 17 december is, na een overheerlijke stamppot boerenkool maaltijd op de eindlocatie, de kersthike om 20.00 uur afgelopen voor niet-leden.

Let op: als ouder loop je niet met je kind!

Mee-eten

Je kan ook alleen mee-eten met de overheerlijke boerenkool maaltijd. Je bent dan op zaterdag 16 december vanaf 1800 welkom op de eindlocatie. Om 2000 zal het dan ook voor jou afgelopen zijn.

Locaties

Beginpunt vrijdag

Parkeerplaats Deldenerbroek (Rijssenseweg 7495, Ambt Delden)

Startpunt Welpen en Niet-leden

Kruising Langerhorsterweg en Rijssenseweg

Beginpunt Bevers

100m ten zuiden van kruising Werninksweg en Schoolstraat

Eindpunt Zaterdag

Scouting Bentelo (Hagmolenweg 16, 7495 RB Ambt Delden)

Beginpunt Scouts, Explorers, Stam, SOS Zaterdag

Scouting Bentelo (Hagmolenweg 16, 7495 RB Ambt Delden)

Betaling

Om een fantastische Kersthike te kunnen organiseren, hebben wij een kleine financiële bijdrage nodig. De bijdragen staan hiernaast. U dient uiterlijk 12 december 2022 vóór 23:59 u in te schrijven en uw bijdrage moet op dezelfde datum op de volgende bankrekening staan: NL66 RABO 0103 2672 98 t.n.v. Scouting ’t Volbert o.v.v. KERSTHIKE 2023 + NAAM DEELNEMER.

Let op: dit is NIET hetzelfde rekeningnummer als die van de speltak of die voor de contributie.
Bevers
€10,00
Welpen
€15,00
Scouts (2 dagen)
€22,50
Scouts (1 dag)
€15,00
Explorers, Stam, SOS (2 dagen)
€28,00
Explorers, Stam, SOS (1 dag)
€20,50
Niet-leden
€17,00
Mee-eten
€6,50

Inschrijven

Relectieplicht

Help ons mee om de hike veilig te houden. Het is daarom verplicht om gedurende de complete hike:

Intacte reflecterende of lichtgevende objecten aan de voorzijde EN achterzijde te dragen.

Draag a.u.b. witte verlichting aan de voorkant en rode aan de achterkant, zo weten bestuurders of ze u van achter of voor naderen

Een werkende zaklamp of hoofdlamp te hebben

Een telefoondisplay telt niet mee!

Elke deelnemer dient dit alles op het startpunt te dragen of te kunnen tonen op verzoek, ongeacht het startmoment. Wie ’s morgens begint, kan ’s middags namelijk in schemer of donker lopen. Wie dit niet bij zich heeft kan zolang de voorraad strekt bij de commissie voor 2 euro verlichting kopen. Zonder deze verlichting kan niet aan de Kersthike deelgenomen worden!

Pendeldienst

Er zal net als vorige jaren weer een pendeldienst vanaf de eindlocaties zijn voor de mensen die hun auto op een van de beginpunten hebben geparkeerd. Mocht je hiervan gebruik willen maken, laat dit dan even tijdens de kersthike aan de commissie weten.

Belangrijk: Vervoer naar de start- en eindpunten wordt niet verzorgd door de commissie! Dit moet dus zelf geregeld worden.

Paklijst

Meenemen Zonder overnachting  Met overnachting  Leiding
Bord/mok/bestek  Ja Ja Ja
Plastic zak voor vuile vaat  Ja Ja Ja
Lunchpakket/drinken/snacks¹ Ja Ja Ja
WC-papier (waterdicht verpakt) Indien mogelijk Ja Ja
Goede wandelschoenen Ja Ja Ja
Regenkleding Ja Ja Ja
Dagrugzak Ja Nee Nee
Hikerugzak Nee Ja Ja
Slaapzak en matje Nee Ja Ja
Kompas Indien mogelijk Indien mogelijk Ja
Liniaal of kaarthoekmeter Indien mogelijk Indien mogelijk Ja
Zaklamp Ja Ja Ja
Reflectoren Ja Ja Ja
Droge/warme kleding Nee Ja Ja
Droge reservesokken Ja Ja Ja
Pyjama Nee Ja Ja
Toiletartikelen Nee Ja Ja
Handdoek/theedoek Nee Ja Ja
Slippers Ja Ja Ja
Andere dingen om het gezelliger/comfortabeler te maken. Denk aan kerstversiering aan jouw tas, kerstmutsen, etc. Ja Ja Ja

¹ Op de posten krijg je: 

  • Vrijdagavond post met warme drank
  • Vrijdagavond drinken en snacks op overnachtingsplek
  • Zaterdagochtend ontbijt voor overnachtende personen vr-za
  • Zaterdag post 1 met koffie/thee
  • Zaterdag post 2 met broodje knakworst
  • Zaterdag post 3 met snert/soep
  • Zaterdagavond diner
  • Zaterdagavond drinken/snacks op overnachtingsplek
  • Zondagochtend ontbijt voor overnachtende personen za-zo

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met de Kersthike-commissie 2023: kersthike@volbert.nl

“Wij hebben er zin in!”

De Kersthike-commissiePim, Sjoerd, Anne-Els, Pien en Joppe
Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?