Skip to main content

Beste Volberteers,

Over grofweg één maand is het weer zover. We gaan met zijn allen op Jambovo IX! Maar wat moet ik meenemen op dit kamp en wanneer gaan we precies vertrekken? Geen paniek! In deze infopost vindt je alle antwoorden op je vragen.

Waar?

Zoals al eerder was aangekondigd zullen wij op kamp gaan bij Scoutinglabelterrein de Gilwell Ada’s Hoeve gelegen aan de Zwolseweg 17 te Ommen. Op dit labelterrein hebben we de velden: Westhoek, Larinkmars en ZV278 tot onze beschikking.

Wanneer?

Bevers:

De jongste speltak van ’t Volbert is welkom op de Ada’s Hoeve op maandag 22 juli om 10:30 uur. De bevers kunnen afgezet worden om de parkeerplaats van de hoofdingang (aangegeven met P2 op de kaart) alwaar de beverleiding hun staat op te wachten. Na twee nachtjes slapen is het Jambovo voor de Bevers op woensdag 24 juli om 14:00 uur weer afgelopen.

Welpen:

De welpen zijn van harte uitgenodigd op de Ada’s Hoeve op maandag 22 juli om 10:00 uur. Op de parkeerplaats van de hoofdingang (aangegeven met P2 op de kaart) kunnen de welpen hun familie uitzwaaien waarna ze zich kunnen melden bij de welpenleiding die alvast klaarstaat. De welpen blijven 4 nachten slapen en dienen opgehaald te worden bij de hoofdparkeerplaats op vrijdag 26 juli om 14:00 uur.

Scouts:

Voor de scouts start het avontuur op zondag 21 juli om 08:30 uur. De scouts verzamelen zich op dit tijdstip op het clubhuis vanwaar ze op de fiets vertrekken richting Ommen. Voor de scouts is het kamp op zaterdag 27 juli om 13:00 uur voorbij waarna ze weer op de fiets stappen richting Enschede. Op zaterdag 27 juli omstreeks 16:00 uur zijn de scouts weer bij het clubhuis en kunnen ze na het opruimen naar huis.

Explorers:

De explorers worden op zaterdag 20 juli om 08:30 uur met fiets verwacht op het clubhuis. Nadat ze de tijd van hun leven hebben gehad op het Jambovo, stappen ze op de fiets. Ze komen op zaterdag 27 juli omstreeks 16:00 uur aan in Enschede waarna ze na het opruimen op het clubhuis richting huis kunnen.

Stam/SOS:

De Stam en SOS komen naar het Jambovo op de momenten die ze hebben aangegeven. Vanzelfsprekend mogen ze zelf kiezen hoe ze in Ommen komen. Het is de verantwoordelijkheid van de stamleden om vervoer naar het kamp te regelen.

Onderkomen:

Tijdens het Jambovo wordt er in tenten overnacht. Er is ook geen gebouw aanwezig op ons terrein. Iedere speltak (Bevers, Welpen, Scouts etc.) slapen op een eigen gedeelte van het kampterrein.

Telefoons:

Er is geen elektriciteit op het terrein aanwezig dus je dient een oplader en powerbank mee te nemen om je telefoon op te laden. Blijf je een hele week, dan is het misschien handig om twee powerbanks mee te nemen. Je kan ook de uitdaging aangaan met jezelf door helemaal geen telefoon mee te nemen en even te detoxen. De leiding is namelijk te allen tijde telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Fietsen (scouts en explorers):

Zowel de scouts als de explorers zullen zich op de fiets richting Ommen verplaatsen. Hieronder volgen details hoe dit precies gaat gebeuren. Allereerst zorgen de scouts en explorers ervoor dat ze op een degelijke fiets op ’t Volbert verschijnen (genoeg lucht in de banden, remmen in orde etc.). Dit draagt bij aan een soepel verloop van de fietstocht en minimaliseert oponthoud. Daarnaast moeten de scouts en explorers zelf een geel of oranje hesje meenemen zodat ze goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Ten slotte hoeven beide speltakken niet met rugzak te fietsen want deze kan in de vrachtwagen/auto’s. Wel is het verstandig om een dagrugzakje mee te nemen voor de fietstocht gevuld met water, een snack en zonnebrand. De overige speltakken hebben geen fiets nodig op het Jambovo.

Hike:

Tijdens het Jambovo staat er ook een hike gepland voor welpen, scouts en explorers. De welpen gaan één dag hiken terwijl de scouts en explorers een meerdaagse hike hebben. Tijdens de meerdaagse hike zullen de scouts en explorers op een ander kampterrein slapen. Het is daarom nodig dat hun individuele spullen zoals matje en slaapzak makkelijk vervoerd kunnen worden. Op deze reden is een hikerugzak noodzakelijk gedurende het Jambovo.

Paklijst:

Hieronder volgt een lijst van basisbenodigdheden voor dit Jambovo.

 1. Uniform en das
 2. Slaapzak
 3. Matje
 4. Hoofdkussen
 5. Toiletartikelen: tandenborstel, tandpasta, shampoo etc.
 6. Medicijnen
 7. Je eigen drinkfles
 8. Genoeg kleding maar niet teveel
 9. Zwemkleding
 10. Jas en/of regenkleding
 11. Hikeschoenen (stevige schoenen)
 12. Dagrugzak
 13. Theedoek
 14. Bord, mok en bestek
 15. Zaklamp
 16. Oplader en powerbank (geen stroom aanwezig op kampterrein)
 17. Zonnebrand
 18. Anti-insectspray (DEET)
 19. Zakmes (welpen en ouder)
 20. Hikerugzak (scouts en ouder)
 21. Iets lekkers voor de leiding
 22. Een goed humeur

Medische gegevens:

Zorg dat je voordat het kamp begint je aanvullende lidgegevens controleert (medicijnen, allergieën, noodcontact gegevens, etc.).

Hoe doe je dit?

 • Ga naar Scouts Online
 • Log in.
 • Klik op Mijn Scouting
 • Klik op Mijn basisgegevens (controleer hier of je telefoonnummer, mailadres en contactgegevens van je ouders/verzorgers kloppen)
 • Klik op Aanvullende lidgegevens
 • Pas gegevens aan waar nodig (vraag je ouders even of jullie een nieuwe reisverzekering, zorgverzekering of huisarts hebben).
 • Sla op!

Het is noodzakelijk dat de basis- en aavullende lidgegevens volledig ingevuld zijn. Doe dit alsjeblieft voor voor maandag 1 juli zodat de leiding tijdig kan inspelen op individuele situaties en behoeften. Een deelnemer die geen lidgegevens in SOL heeft staan, kan helaas niet mee op kamp.

Kampbijdrage:

Indien de kampbijdrage nog niet is overgemaakt, verzoeken wij dit zo spoedig mogelijk te voldoen. Hieronder staan nogmaals de kampbijdragen vermeld.

Bevers: € 50,00

Welpen: € 100,00

Scouts: € 150,00

Explorers: € 180,00

Stam / SOS: € 10,00 per overnachting

Rekeningnummer: NL66 RABO 0103 2672 98 t.n.v. Scouting ’t Volbert onder vermelding van voor- en achternaam.

Handigheidjes:

 1. Neem geen rolkoffers mee naar de Ada’s Hoeve aangezien de paden allemaal onverhard zijn. Wij raden hikerugzakken of in ieder geval tassen aan die je op je rug kan dragen.
 2. Het is wellicht handig om voor de heen-en terugweg te carpoolen. Ouders/verzorgers kunnen hier onderling afspraken over maken bijvoorbeeld via de ouder whatsapp die sommige speltakken hebben.
 3. Laat dure spullen thuis want er is altijd risico dat deze spullen kwijt raken of gestolen worden.

Thema:

De commissie kan zich voorstellen dat velen van jullie willen weten wat het thema van Jambovo IX precies is. Wij houden jullie nog even in spanning want binnenkort gaan we het thema lanceren. Er is dan nog voldoende tijd om helemaal in stijl van het thema op Jambovo te verschijnen.

Jambovomerchandise:

Voor iedere deelnemer is er dit jambovo een unieke Jambovodas, T-shirt en badge. Deze worden tijdens het kamp verstrekt aan de deelnemers. Deze leuke spulletjes zitten bij de kampbijdrage in.

Vragen?

Heb je vragen over het Jambovo? Dan kun je per e-mail contact opnemen met de commissie via jambovo@volbert.nl. Een commissielid even aanspreken kan natuurlijk ook altijd.

 

Met vriendelijke groet,

 

De Jambovo-commissie

 

(Amber, Brigitte, Jeroen, Johannes, Leanne, Pim, Teun en Mart)

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?