Skip to main content

Hoi,

Dit jaar deed onze groep voor het eerst mee aan iScout. Een superuitdagend spel waar je slimme kennis met veel creativiteit moest combineren. Om stipt 19:00 uur kregen we onze opdrachten (linkjes: Doe opdrachten iScout 2011 & Werkstukken iScout 2011).

Deelnemers iScout 2012 team Volberteers

Aan iScout 2012 deden mee:

Johannes de Boer, Gerard Spit, Evelien van Gool, Fenneke Brookhuis, Marjolein Oude Grote Beverborg, Hannah Heutink, Tim Bachmayer, Luc Prawoto, Mike Salamat, Ewout Jonker, Ron Kits, Sjoerd Boerrigter, Jeroen Koch, Jeroen Grijsen, Douwe Hofstra, Sander Grakist, Leanne van der Weij, Menno Bokdam, Sanne Hofstra, Benjamin Waanders en Rob van Lier.

We werden geholpen door onze vrienden van de Vaandrig Leppink Groep: Tim Franssen, Nico Vermeulen, Marijke Bonzet, Willemijn Luiten en Melvin.

Met veel plezier hebben we een groot aantal opdrachten ingeleverd:

11) Sla snijden

De opdracht
Een salade is lekker, maar dat snijden kost zoveel tijd en de voorgesneden creaties zijn (vanwege de hoeveelheid verpakking) milieutechnisch niet verantwoord. Maar sla, tomaat en dat soort ingrediënten moeten ook gesneden kunnen worden met een ventilator. Maak een filmpje van de ventilator als keukenhulpje voor het maken van een goed gevulde salade. Let op. Denk om je eigen veiligheid en die van anderen. Ga de ventilator niet uitgebreid verbouwen. De bescherming om de propeller zal er inderdaad af moeten. Andere dingen aanpassen zijn te gevaarlijk. Pas ook op met slasaus en andere vloeibare bestanddelen. Bij een gebrek aan een ventilator zou je ook een grasmaaier over de snijplank kunnen laten rijden. Pas wel heel, heel, heel erg op je handen, vingers en andere belangrijke zaken.

Onze inzending
httpv://www.youtube.com/watch?v=wQE8B1aJAkk

12) Uit het raam

De opdracht
Omdat het te leuk is om niet te doen! Wie vrijdagavond naar 3FM luistert kent ongetwijfeld het item ‘Uit het raam’ waarin de gast van het radioprogramma ‘Ekstra Weekend’ een item van aanzienlijke omvang van 1 hoog (voorheen 3) mag onderwerpen aan de zwaartekracht. De opdracht moge duidelijk zijn, gooi iets van aanzienlijke omvang van zeker 3 hoog uit het raam. Uiteraard moet het voorwerp met een mooi geluid te pletter slaan. Let hierbij wel extra op de veiligheid van jezelf en die van anderen.

Onze inzending
httpv://www.youtube.com/watch?v=kHC6wh2JVsg

13) Stofzuigerbuis

De opdracht
Een gemiddelde supermarkt is uitgerust met een buizenstelsel en een flinke stofzuiger om bussen met papiergeld van de kassa naar de kluis te verplaatsen. Zo’n systeem is zelf ook te maken met een simpele regenpijp en wat stofzuigers. De opdracht is om een bus chips of iets soortgelijks door een regenpijp te verplaatsen met behulp van stofzuigers. Klein detail. De regenpijp moet nog wel verticaal aan het gebouw vast zitten en het voorwerp moet van beneden naar boven.

Onze inzending
httpv://www.youtube.com/watch?v=undhCHLpAxI

14) Vlaghijsen 2.0

De opdracht
Stilstand is achteruitgang, dat zou zomaar eens waar kunnen zijn. Laten wij daarom de nobele taak op ons nemen om een van de echte Scouting zaken eens onder de loep te nemen; het vlaghijsen. Al ruim honderd jaar gaat bij scouting de stoffen doek de houten paal in. Daar zijn anno 2012 vast en zeker alternatieven voor. Bedenk een goed alternatief en leg die vast. Een echt werkende smartphone app of website voor het vlaghijsen (uit te breiden met de wet-en-belofte-app). Of hijs een digitale vlag (beeldscherm) elektrisch de mast in.

Onze inzending

15) WC tegeltjes

De opdracht
Bij grootmoeder hangen ze ongetwijfeld nog aan de muur van het kleinste kamertje: tegeltjes met Hollandse wijsheden in mooi Delfts blauw. Voorzie 5 of meer tegels van de WC op jullie clubgebouw van de nodige Scouting gerelateerde slogans uitgevoerd in passend design. Bijvoorbeeld “Grow2continue” in ScoutIn-oranje of “Simply Scouting” in WJ-blauw.

Onze inzending

19) Sinaasappelsap

De opdracht
Ten tijden van de VOC had het zomaar zo kunnen zijn dan je een schip vol sinaasappels had, maar geen citruspers. Dan moest je dus de sinaasappel met het kanon tegen de wand van het schip te pletter schieten en het sap wat daarna van de muur afdroop op te vangen. Dat kan natuurlijk ook anders: Bedenk en maak een citruspers. Groot, omslachtig, overdreven, krachtig. Als het maar niet te simpel is. Enige effectiviteit zou handig zijn. Natuurlijk wordt het sap opgevangen. Maak bijvoorbeeld een soort heimachine van piohout en laat een piopaal (van toch zeker zo’n 5 meter) op een sinaasappel stampen. Een sinaasappel-aardbeien smoothie mag ook.

Onze inzending

20) Op de dansvloer

De opdracht
Het schijnt helemaal hip te worden. Op de dansvloer uitbeelden (al dan niet met attributen) waar de track, die op dat moment uit de speakers dampt, over gaat. Kijk maar: youtube. (de eerste 11 seconden uitgezonderd) en youtube De opdracht is van Chef’s Special’s Birds (youtube) net zo’n filmpje te maken. Alleen met dans, of met de nodige tekeningen en attributen. Gebruik minimaal een refrein en een couplet. PS. Deze mag ook: youtube

Onze inzending
httpv://www.youtube.com/watch?v=YvLCN47V9Pk

22) Bushokje

De opdracht
Een bushokje is altijd zo koud. Tijd om daar iets aan te doen. Voorzie een bushokje van een decoratief gordijntje, een plantenbakje en een werkende schemerlamp. Daarnaast een bijzettafel met twee glaasjes priklimonade, twee huiselijke mensen in coltrui zitten fijn te lezen in de Donald Duck van deze week en de andere de zaterdagkrant van vorige week.

Onze inzending

23) Bootje

De opdracht
Voorzie een serieus schip (dus zeker een meter of 15) van een mooie naam (lees: iScout). Het hoeft nou ook weer niet met verf op de romp, maar het moet wel netjes zijn. Denk bijvoorbeeld aan letters uitknippen uit grote vellen papier.

Onze inzending

24) Geokunst

De opdracht
Op de vele handelsmissies in den Vreemden gebeuren rare dingen. Als je een beetje indruk wilt maken, moet je iets hebben om mee te pronken. Gezien de reisleiding graag wat zaakjes zou willen doen met Sjeik Oliglans en zijn vrienden, moet er het nodige gebeuren. Zonder een mooi stukje geokunst hoor je er namelijk niet echt meer bij anno 2012. Bijvoorbeeld het bekende Palm Island of dit: http://idle.slashdot.org/story/11/07/20/162212/sheikh-carves-his-name-in-desert-so-its-visible-from-space Daarom ziet de reisleiding graag de tekst iScout op een respectabel formaat (zeker 2 meter lang) uitgegraven dan wel opgehoogd boven het maaiveld. iScout als eiland in een mooi vijvertje mag ook.

Onze inzending


28) Achteruitgang is vooruitgang

De opdracht
Soms is het leven niet zo gemakkelijk en moet je achteruitgaan om vooruit te gaan. Verzin een manier om met je fiets vooruit te trappen en toch achteruit te rijden.

Onze inzending
httpv://www.youtube.com/watch?v=d1rLi5nGLiQ

30) Scoutsleiding

De opdracht
Het is alweer een paar jaar terug dat de Scouting Academy van start ging. Bij de Scouting Academy haal je bijvoorbeeld je kwalificatie voor speltak leiding. Beargumenteer in minimaal 100 woorden en maximaal 500 woorden waarom je denkt dat Giel Beelen een goede of slechte Scoutsleiding zou zijn. Maak daarbij gebruik van deze kwalificatiekaart

Onze inzending
Giel Beelen de perfecte scouting leiding

36) Sluitertijd

De opdracht
Met een lange sluitertijd kan je mooie dingen maken. De opdracht is om een camera (waarvan je de sluitertijd handmatig kan bedienen) op een statief te zetten voor een donker gebouw. Ga met zaklampen aan de slag: beweeg, dans, gebruik bijvoorbeeld crêpepapier als kleurenfilter. Hul het gebouw in het licht van je zaklamp en maak er iets moois van! Creativiteit is gewenst!

Onze inzending

38) Facebook

De opdracht
iScout 2012 kan natuurlijk niet zonder Facebook, post op Facebook je groepsfoto en tag daar iScout in. probeer dit bericht zo vaak mogelijk geliked te krijgen en gedeeld. Denk hierbij toch wel aan een minimaal van 100 likes en 20 keer gedeeld. maak hier een print screen van en lever die in.

Onze inzending

Alle deelnemers van @hetvolbert @vaandrigleppinkgroep bedankt! Wij zijn heel blij dat we de Bastille van de Universteit Twente mochten gebruiken voor dit fantastisch georganiseerde event!

groetjes,
Johannes & Benjamin

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?