Skip to main content

Lieve Volbert-homies!

Sommige mensen hebben meegelopen met de herfsthike en willen nog een keer zo’n prachtige hike doen. Anderen kunnen zich nog geweldige tochten herinneren van de afgelopen jaren langs bijvoorbeeld de Grolsch Veste of het lopen door een sprookjesachtig met sneeuw bedekt landschap. Dan is er goed nieuws voor jullie! Over een maand is er weer een supergezellige kersthike georganiseerd voor jullie door de explorer-dames! De route loopt dit jaar via Gronau naar de Lutte.

Via dit bericht krijgen jullie alvast wat informatie. Daarnaast kun je ook meteen inschrijven voor deze fantastische hike! Andere informatie zoals de locaties en paklijst wordt te zijner tijd ook bekend gemaakt op deze website.

Datum

De kersthike vindt plaats van vrijdagavond 13 december tot en met zondag 15 december. Hieronder staat precies per speltak aangegeven wanneer de kersthike begint en eindigt. Let op: de tijden zijn indicatief en kunnen nog gewijzigd worden.

Welpen

De welpen starten met een supergave wandelroute op zaterdag 14 december om 10.30 uur. Zaterdagavond 14 december is na een overheerlijke stamppot boerenkoolmaaltijd de kersthike rond 20.00 uur afgelopen voor de welpen.

Scouts

De scouts beginnen op vrijdagavond 13 december om 20.00 uur al met lopen van een leuke route naar een blokhut waar overnacht wordt. Op vrijdagavond loopt de scoutsleiding mee met de scouts. Na een overnachting lopen de scouts zaterdag verder over een supertoffe route naar de eindlocatie. Daar is voor de scouts op zaterdagavond 14 december na een lekkere warme stamppot boerenkoolmaaltijd de kersthike om 20.00 uur afgelopen.

Explorers/stam/SOS/leiding

Voor de explorers, stam, SOS en leiding start de kersthike op vrijdagavond 13 december om 20.00 uur. Van daar lopen zij een geweldige route naar de eerste overnachtingslocatie. Zaterdag 14 december wordt natuurlijk ook een uitdagende route gelopen naar de tweede overnachtingslocatie. Bij de tweede overnachtingslocatie schuiven zij aan bij een gezellige en lekkere maaltijd stamppot boerenkool. Vanaf 20.00 uur, nadat de jongere deelnemers naar huis zijn vertrokken, gaan de explorers, stam, SOS en leiding het jaar feestelijk uitluiden! Zondag 15 december om uiterlijk 14.00 uur is de kersthike ook voor de explorers, stam, SOS en leiding afgelopen. Het vervoer naar huis moeten deze deelnemers zelf regelen.

Meelopende ouders

Ook dit jaar is zaterdag 14 december weer een mogelijkheid voor ouders, broers, zussen, etc. om mee te lopen met de kersthike! Op zaterdag starten jullie, nadat de welpen om 10.30 uur vertrokken zijn, zelfstandig in groepjes of gezamenlijk met de route. De kersthike eindigt voor de ouders, broers, zussen, etc., na een heerlijke maaltijd stamppot boerenkool op zaterdag om 20.00 uur. Om alle verwarring uit te sluiten: de ouders, broers, zussen, etc. lopen niet samen met de jeugdleden. Jullie lopen zelfstandig een route, waarbij wel langs dezelfde posten gelopen wordt als de speltakken.

Locatie

Er wordt nog hard gewerkt aan het bepalen van een precieze start- en eindlocatie. Dit wordt bekend gemaakt nadat de route definitief gereed is. Naar verwachting zal dat zondag 8 december bekend gemaakt worden.

Wel kunnen wij jullie vast verklappen dat de route van de kersthike dit jaar door de omgeving van de Lut en Gronau zal gaan. De start- en eindlocatie zullen zich daar in de buurt bevinden. Dit betekent dus dat wij niet in Enschede op ‘t Volbert zullen verzamelen voor de kersthike.

Deelnemersbijdrage

Om een fantastische kersthike te kunnen organiseren hebben wij natuurlijk ook een kleine financiële bijdrage nodig. Deze bijdrage wordt gebruikt voor onder andere de huur van de blokhutten, routebenodigdheden, eten en drinken. De deelnemersbijdrage is per speltak vastgesteld en staan hieronder:

Welpen jongens en meisjes: 10 euro;
Scouts jongens en meiden: 17,50 euro;
Explorers: 20 euro;
Stam/SOS: 20 euro;
Leiding/LIO: 7,50 euro;
Meelopende ouders: 10 euro;

Alleen eten: 5 euro (Eten alleen op zaterdagavond mee met de stamppot boerenkoolmaaltijd).

De deelnemersbijdrage kun je uiterlijk vrijdag 7 december 12:30 uur overmaken naar 103267298 t.n.v. Scouting ‘t Volbert te Enschede onder vermelding van: Kersthike 2013, volledige naam deelnemer.

Inschrijven

Ben je al helemaal enthousiast!? En kun je niet wachten tot de kersthike begint? Schrijf je dan nu supereenvoudig in via de onderstaande link.

Aanmelden kersthike

Inschrijven doe je bij voorkeur zo snel mogelijk, maar toch uiterlijk vrijdag 29 november 2012 om 23.59 uur. Voor ons is het om organisatorische redenen van belang om tijdig het aantal deelnemers te weten.

Tot slot

Wij hebben er superveel zin in!

 

Met vriendelijke groeten,

De Kersthikecommissie:

Donnée Prawoto
Noortje Hofstra
Kirsten Baayens
Lisa Meems
Carlien Hageman
Karlijn Hegeman
Astrid van der Veen
Johannes de Boer
Leanne de Boer
Jeroen Koch (aka Kikkervis)

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?