Skip to main content

Beste welpen jongens en ouders/verzorgers,

De leiding heeft voor de welpen jongens maar liefst twee superopkomsten georganiseerd! En wel op zaterdag 24 januari en zaterdag 31 januari 2015. In dit bericht zien jullie meer informatie over deze superopkomsten.

Let op: het zijn twee superopkomsten, dus houdt in onderstaand bericht goed in de gaten welke informatie bij welke datum hoort.

Insigne verdienen

In het kader van deze twee superopkomsten gaan de welpen werken aan het behalen van een vaardigheidsinsigne. Wij zullen tijdens deze superopkomsten een aantal activiteiten en leuke opdrachten aanbieden die samenhangen met het behalen van de vaardigheidsinsigne “natuur”. Daarnaast hebben de welpen hiervoor vanmiddag een thuis-opdracht meegekregen; de toelichting voor deze opdracht staat hieronder.

Doen de welpen mee met de activiteiten/opdrachten die horen bij deze twee superopkomsten, dan verdienen zij na afloop deze insigne die mooi op hun uniform kan prijken. Doe dus vooral mee met de superopkomsten als je een insigne wilt verdienen (en natuurlijk ook geweldige dagen wilt hebben)!

Superopkomst zaterdag 24 januari

De superopkomst op zaterdag 24 januari is gewoon op het clubhuis van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze opkomst worden een aantal opdrachten/activiteiten aangeboden die nodig zijn om de vaardigheidsinsigne “natuur” te behalen. Zo wordt onder andere de door de welpen gemaakte thuis-opdracht gepresenteerd (zie de toelichting hieronder).

Wij willen hierbij ook aan alle welpen vragen om een schoenendoos o.i.d. en een oud tijdschrift met plaatjes over de natuur mee te nemen naar de opkomst op zaterdag 24 januari. Hoe meer hoe beter! De schoenendoos en tijdschriften met plaatjes over de natuur hebben wij nodig voor een andere activiteit voor het behalen van de insigne.

Toelichting thuis-opdracht – deadline 24 januari

De welpen hebben vandaag een opdracht meegekregen; deze opdracht moet, als zij graag de insigne willen verdienen, zaterdag 24 januari af zijn. Zaterdag 24 januari mogen de welpen hun gemaakte opdracht laten zien tegenover de rest van de speltak. Bij deze lezen jullie de toelichting van deze opdracht.

De opdracht is dat de welpen een poster/collage maken met als thema de natuur. De welpen mogen hierbij al hun creativiteit gebruiken om een mooie poster te maken. Wel is een voorwaarde dat de poster/collage afbeeldingen en informatie moet bevatten over een bepaalde keten in de natuur, bijvoorbeeld de voedselketen. De welpen kunnen op het internet informatie en afbeeldingen opzoeken voor de poster. Ook mogen ze zelf iets tekenen. Alles mag, zolang het resultaat een mooie poster/collage is met informatie over een bepaalde keten in de natuur.

De welpen mogen zelf kiezen over welke keten zij hun poster/collage maken, maar om jullie een beetje op weg te helpen staat hieronder ook een lijstje met voorbeelden van ketens in de natuur waarover jouw poster/collage kan gaan:

 • Van rups tot vlinder;
 • Van bloembol tot bloem;
 • Van kikkerdril tot kikker;
 • Kringloop van planten en bomen;
 • Kringloop van water;
 • Kringloop van zuurstof;
 • Voedselketen.

Superopkomst zaterdag 31 januari

De superopkomst op zaterdag 31 januari houden wij op een andere locatie dan het clubhuis. De vaardigheidsinsigne “natuur” kun je namelijk het beste verdienen in de natuur. Wij gaan daarom met de welpen op excursie naar het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug, waar ook een zeer interessant en leuk bezoek aan het Natuurdiorama museum niet ontbreekt.

Wij verzamelen met de welpen op zaterdag 31 januari om 11.00 uur op station Enschede (lekker op tijd zodat de leiding kaartjes kan kopen), bij de ingang aan de zijde van de bushaltes. Vandaar zullen wij met de trein naar Holten reizen. Vanaf station Holten lopen wij het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug in richting het Natuurdiorama museum. Daar zullen wij allerlei leuke activiteiten/opdrachten doen die ook nodig zijn voor het behalen van de vaardigheidsinsigne “natuur”. Vervolgens zullen wij na een wandeling terug naar station Holten, met de trein weer naar Enschede reizen, waar wij om 17.40 uur zullen aankomen. De welpen kunnen dan weer bij station Enschede opgehaald worden.

Deelnemersbijdrage 31 januari

Aangezien de superopkomst op zaterdag 31 januari iets duurder is dan de gemiddelde opkomst, vragen wij een kleine deelnemersbijdrage van € 2,- per welp. Dit kun je contant bij aanvang van de superopkomst op zaterdag 31 januari op station Enschede bij de leiding voldoen.

Denk aan het volgende op 31 januari:

De excursie op zaterdag 31 januari is een dagvullend programma, dus denk deze dag ook aan het volgende:

 • Goede wandelschoenen dragen, want deze dag zal de benenwagen zal een aantal keren worden gebruikt;
 • Trek je uniform en das aan. Dit zorgt voor een goede zichtbaarheid van onze groep tijdens de reis en in het museum.
 • Neem voor jezelf een lunchpakket, voldoende drinken en tussendoortjes mee. Het handigst is om dit in een rugzakje te doen die je makkelijk om kan doen tijdens het lopen. NB: de leiding verzorgt geen drinken en eten voor de welpen bij deze superopkomst.
 • Houdt rekening met de weersomstandigheden op deze dag; denk bijvoorbeeld aan regenkleding. We zijn veel buiten deze dag.

 Aan- of afmelden voor de excursie

De leiding heeft heel veel zin in deze geweldige excursie tijdens de superopkomst van zaterdag 31 januari! Wij hopen dat alle welpen mee gaan. Mocht jij niet mee kunnen doen aan deze superopkomst, dan horen wij graag tijdig. Stuur daarom z.s.m. een mail naar Tijs Weustenraad met jouw aan- of afmelding.

Je aan- of afmelding ontvangen wij, indien mogelijk al voor zaterdag 24 januari, of anders uiterlijk woensdag 28 januari. Dit i.v.m. reserveren.

 

Als je nog vragen hebt, stel deze dan gerust.

Met vriendelijke groet,

De welpen jongens leiding.

 

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?