Skip to main content

Jo, geacht volk,

Overmorgen begint het jaarlijkse communicatiefestijn weer voor heel ‘t Volbert, de JOTI! Voor de duidelijkheid: de JOTI is van 16 oktober t/m 18 oktober 2015. En voor degenen die nog nooit van JOTI hebben gehoord, het staat voor Jamboree On The Internet. Alle scouts over de hele wereld doen er aan mee, dus, zoek ze dit weekend op! Helaas zijn de landelijke JOTI-insignes op. Maar dat terzijde.

Voor elke speltak geldt een andere opkomsttijd. Daarom bestaat dit bericht uit kopjes, zodat je geen aandacht kwijt bent aan irrelevante stukken tekst.

Welpen & scouts (& explorers)
Voor welpen en scouts is er qua tijden niks bijzonders aan de hand: die hebben gewoon van 14:00 tot 16:30 een opkomst, maar dan in thema. Scouts mogen in overleg met hun ouders tot uiterlijk 19:00 rond blijven hangen in de computerruimte om bijvoorbeeld verder te gaan met chatten met nieuwgemaakte overzeese vrienden!
De explorers mogen overigens ook deze dag meedoen als ze daar behoefte aan hebben. Graag zelfs, immers, meer zielen, meer vreugd. De stam wordt niet verwacht. Die zullen kapot thuis zitten omdat zij naar verwachting extreme hoeveelheden plezier tot zich toe zullen nemen.

Explorers & stam & dergelijke
Daarna (zaterdag, @19:00) is het feest! Dan zijn alle stam, SOS’ers, leidinks en explorers welkom op de, tja, de LAN-party. Je mág je eigen aerodynamische lichtgevende spelletjesgenerator meenemen, maar let wel: dit kunnen maar 4 mensen doen, meer plek is er eigenlijk niet: er staan al 15 werkende pc’s. We hebben beeldschermen (1280×1024) over, dus die hóéf je niet per se mee te nemen, maar, als je dus met eigen hardware aankomt, neem dan óók je toetsenbord, muis en stekkerdoos mee, anders heb je er niks aan.
Aan dezelfde mensen, wat betreft de vrijdag ervoor: we hebben voor de explorers een opkomst bedacht van 20:00 tot 22:00. De stam begint net als normaal gesproken om 21:00. Van 22:00 tot 03:00 gaan we hoogstwaarschijnlijk “Unreal Tournament” spelen.
We mogen niet in het clubgebouw slapen, dus, voor beide avonden: als de laatstovergebleven mensen in slaap beginnen te vallen moet helaas iedereen opbokken. En over opbokken gesproken, @iedereen: er wordt niet bij de servers rondgehangen, en niet geklooid met kabels/apparatuur!

Nu denken jullie vast van, ja, maar, wat doen we op zondag dan? Nou, je eigen troep opruimen natuurlijk! En onder leiding van de JOTI-commissie alle pc’s en dergelijke opbergen. En hopelijk nog gezellig samen allerlei maaltijden nuttigen.

Vriendelijke cybergroeten van de JOTI-commissie,
Riduan, Joster, Machiel en Thomas.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?