Skip to main content
De informatie in deze post kan nog veranderd/aangevuld worden, lees daarom deze post vlak voor vertrek nog even door

Beste Scoutsjongens en -meiden,

Op vrijdag 6 april, 1840 uur start het spionnenvoorjaarskamp met als startpunt het centrale treinstation in Enschede, hier krijgen jullie al meteen de eerste missie uitgereikt!
Vanaf het treinstation zullen jullie, met al je overlevingsmateriaal, naar de eerste overnachtingsplek treinen en hiken (de vijand mag jullie niet zien!). Een echte spion blijft nooit te lang op dezelfde plek, dus ook jullie niet! Op de zaterdag verplaatst iedereen zich op een ongeziene manier naar de volgende overnachtingsplek, dit is de plek waar jullie ouders je op zondag om 1400 uur kunnen ophalen.

 

Informatie voor de ouder/verzorg(st)er:

Aanvang kamp (brengen): 06-04-2018 om 1840 uur, stationsplein te Enschede (plein voor Enschede CS)

Einde kamp (ophalen): 08-04-2018 om 1400 uur, Groepsnatuurkampeerterrein Oostermaet,  tegenover Oerdijk 194, 7435 PK Okkenbroek

1ste overnachting: Paalcamping Klinkenbelt te Nijverdal, GPS (52°22’21.0″N 6°25’40.3″E)

2de overnachting: Groepsnatuurkampeerterrein Oostermaet, tegenover Oerdijk 194, 7435 PK Okkenbroek

 De eerste overnachting is op een zogenoemde paalcamping in de buurt van Nijverdal, dit is een camping midden in het bos zonder waterfaciliteit; dus ook geen toilet, douche of wasbak. Het is daarom belangrijk dat de scouts minstens drie liter drinkwater van huis meenemen. Bij het vertrek vanuit Enschede wordt dit door de leiding gecontroleerd, we vinden het erg belangrijk dat de scouts niet zonder water komen te zitten!

Deelname: We gaan ervan uit dat alle scouts meegaan, mocht de scout niet mee kunnen op kamp, dan horen wij dat het liefst zo spoedig mogelijk per mail. Het afmelden kan tot zaterdag 24-03-2018, dit is tevens de deadline voor het betalen van de kampbijdrage.

Kampbijdrage/KIF: De kampbijdrage voor dit kamp is €27 (incl. treinkaartje). Dit kan o.v.v. de voor- en achternaam van de scout voor zowel de jongens als de meiden overgemaakt worden naar de bankrekening van de scoutsmeiden: NL38 RABO 0103 2671 23 t.n.v. B.A.G. SCHRAVE-V.D. SALM. Bij het ontvangen van de kampbijdrage gaan wij ervan uit dat het Kamp Informatie Formulier (KIF) volledig is ingevuld, de ouder/verzorg(st)er draagt hier zelf verantwoording voor. We zien de bijdrage graag voor 24-03-2018 op de rekening.

Contact: Voor afmeldingen, vragen en opmerkingen kunt u een mailtje sturen naar verkennerleiding@volbert.nl. Mocht u tijdens het kamp dringend contact met ons willen opnemen, dan kunt u bellen naar Teun 

Paklijst: Hou er rekening mee dat alles in de hike-rugzak moet passen en niet al te zwaar moet zijn, de scouts gaan namelijk een aardig stukje lopen met hun persoonlijke materiaal. Een goede tip is om de scout zelf de tas te laten inpakken met in ieder geval de volgende voorwerpen;

 • Hike Rugzak
 • Uniform en das
 • Slaapzak
 • Matje
 • Jas & Regenkleding
 • Reserve kleding
 • Warme kleding voor ’s avonds
 • Droge reserve sokken
 • Bergschoenen
 • Pyjama
 • Toiletspullen
 • Toiletpapier
 • Handoek
 • Theedoek
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Themamateriaal
 • Bord, mok & bestek
 • Eventuele medicijnen  (s.v.p. doorgeven aan leiding en aangeven op KIF)
 • Minstens drie liter water, neem dit aan de hand mee in een plastic tasje met je naam erop. Als de leiding in een goede bui is, hoef je het misschien niet vanaf het station in Nijverdal naar de paalcamping te slepen 😉

Wij hebben er al zin in!

Met vriendelijke groeten,

De Scoutsleiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?