Beste Volbert-families en vrienden,

Graag nodigen wij jullie uit voor het Ouder-kind weekend 2019 op kampeerterrein Beundersveld te Hengelo in het weekend van 22+23 juni. Op zaterdagmiddag is er een opkomstprogramma, na afloop is er een BBQ en een avondprogramma en er kan gekampeerd worden!

Ouder-kind weekend; wat is dat?

Een Ouder-kind weekend is een uniek weekend waarbij jeugdleden van ’t Volbert samen met hun ouders kunnen proeven van het fijne scoutingleven! Dit is het moment om aan je ouders te laten zien welke geweldige activiteiten wij doen bij scouting. Uiteraard kunnen ouders meedoen met de aangeboden activiteiten tijdens het Ouder-kind weekend. Overige familieleden zijn ook welkom!

Tijdens het Ouder-kind weekend wordt een programma met activiteiten verzorgd, maar je mag ook zelf je eigen plan trekken. Niets moet, alles mag. De reguliere opkomst op zaterdagmiddag vervalt en wordt vervangen door een opkomst op locatie van het Ouder-kind weekend samen met je ouders. Het wordt dus lekker gezellig druk en er is een hoop te zien en te doen.

Locatie

Ouder-kind weekend 2019 is op het scoutingterrein Beunderveld te Hengelo (http://beundersveld.nl/). Dit is een mooie locatie met kampvuurkuil, veel bos en een groot grasveld waar tenten kunnen staan.

Adres: Torendijk 21, 7554 SX Hengelo.

Parkeren: Op/bij het terrein.

Programma

Zaterdag 22 juni:

 • 1400-1700 Opkomst voor iedereen (leden, familie, vrienden, etc.). We doen spellen en workshops met typische scoutingdingen!
 • 1700-2030 BBQ
 • 2030-2100 Avondprogramma met kampvuur
 • 2100-2300 Nachtspel

Zondag 23 juni:

 • 0830-0930     Ontbijt (wordt door de commissie geregeld)
 • 0930-1100 Extra activiteit voor overnachtende deelnemers
 • 1100-1200     Sluiting + afbraak (om 1200h moet terrein leeg zijn)

Je kunt zelf kiezen aan welke onderdelen je deelneemt. Uiteraard verwachten we onze jeugdleden op dit kamp (welpen, scouts, explo’s) met hun ouders!

Binnen de tijden van de opkomst (zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur) zijn de leidingteams voor de kinderen verantwoordelijk. Hierbuiten zijn de ouder dus verantwoordelijk.

Kamperen!

Het allerleukst is het natuurlijk om te blijven slapen! Op zaterdag kun je dan meedoen met het programma, en je kunt blijven slapen tot zondag. Zaterdagavond en zondagochtend zijn er extra activiteiten voor de overnachtende deelnemers.

Op Beundersveld is geen gebouw. We slapen dus in tenten. Hiervoor dient iedereen zelf de eigen kampeerspullen te verzorgen. Mocht je nou geen kampeerspullen hebben maar wel graag willen kamperen, neem dan contact op met de organisatie. Misschien valt er wel wat te regelen.

Kampeerders kunnen zaterdag vanaf 13.00 uur het terrein van het Beundersveld betreden om tenten op te zetten en/of slaapplaatsen in te richten. Om 14.00 uur begint de opkomst met de activiteiten. Zondag om 12.00 uur dient het Beundersveld leeg te worden opgeleverd.

BBQ

Zaterdagavond gaan wij, na afloop van de opkomst, gezellig met z’n allen BBQen. Let op: Iedereen verzorgt zijn eigen BBQ, vlees, drinken en hapjes. Wel gaan meestal deelnemers tijdens de BBQ bij elkaar te buurten om lekkernijen uit te wisselen.

Mocht je zelf geen BBQ hebben, dan is er een centrale BBQ beschikbaar waar jij je vlees op kunt leggen (deze is echter wel snel vol dus het is handiger om een eigen BBQ mee te nemen).

Kosten

 • Gratis voor leiding
 • Gratis voor explo’s
 • Kosten 10 euro pppn voor alle overigen die blijven slapen. Aub ter plaatse op het Ouder-kind weekend contant en gepast betalen aan de commissie.

Inschrijven

Inschrijven is nodig voor:

 • Leiding
 • Iedereen die blijft slapen
 • Leden van ’t Volbert (welpen, scouts, explo’s, stam, SOS)

Inschrijven is mogelijk via: http://tiny.cc/sekp6y

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met

Joppe Voogd (van de welpenleiding): joppe.voogd@volbert.nl.

Commissie Ouder-kind weekend 2019,

Mart van Lier;

Joppe Voogd;

Martijn Hendrikx.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?
Powered by