Skip to main content

Zomerkamp Scouts 2020

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al wel gehoord hebben is de kogel door de kerk, we mogen ook dit jaar op zomerkamp. Om dit veilig te laten verlopen zijn er wel wat regels waar we ons aan moeten houden, die hier kort zullen worden toegelicht. Ook kan je hier andere belangrijke informatie over het zomerkamp .vinden.

Coronamaatregelen

Om zo veilig mogelijk op kamp te gaan gaan we dit jaar op kamp in kampbubbels. Kampbubbels zijn afgesloten groepen waar geen externen in kunnen komen. Zo is dit een veilige omgeving om in te spelen voor de kinderen. In de kampbubbels hoeven de Scouts geen afstand te houden tijdens activiteiten. Voor verdere informatie over de corona richtlijnen is te vinden in deze post

Scouts mogen in de kampbubbel komen, tenzij:

 • je de afgelopen 24 uur of bij de start van het kamp één of meerdere van de volgende (milde) klachten hebt (gehad): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • je bij de start van het kamp een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt.
 • je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als je korter dan 14 dagen geleden contact gehad hebt met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had.
 • je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld.
 • je in een risicogroep zit, want dan is toestemming nodig van je ouders. Overleg eventueel met de huisarts.
 • je ziek wordt of klachten krijgt tijdens het kamp, want dan moet je direct naar huis.

Als een scouts tijdens het kamp last krijgt van klachten die ook bij COVID-19 horen zullen wij die scouts afzonderen van de rest. De ouders zullen dan meteen de scout moeten ophalen. Daarom moet ouders altijd in de mogelijkheid zijn hun kind op te halen tijdens het kamp. 

Verder is het belangrijk om te zorgen dat de aanvullende lidgegevens in SOL up-to-date zijn. Daarnaast moeten er minimaal 2 contactpersonen in SOL staan. Ook willen wij vragen het aan te geven, in SOL, als uw kind last heeft van een ziekte of aandoening die dezelfde verschijnselen heeft als COVID-19. Zo kunnen we daar rekening mee houden.

Wanneer en waar?

Dit jaar is het zomerkamp voor de scouts van 5 t/m 10 juli. Het zomerkamp is op buitencentrum de Voshaar. Dit is een kampterrein net buiten Enschede. U kunt uw kind van 1300 tot 1330 uur brengen. Vanwege corona werken wij dit jaar met een kiss & drive. De kinderen worden bij de ingang opgevangen door de leiding, ouders mogen niet het terrein op. Op 10 juli kunt u uw kind weer om 1500 uur ophalen. Wij zullen zorgen dat alle spullen dan klaar staan zodat de kinderen zo mee kunnen. Ouders hoeven op die manier niet het terrein op.

Buitencentrum de Voshaar

Oude Boekelerdijk 40, 7546 PZ Enschede

Thema

Het thema van dit jaar is “lone surivor”.
Meer informatie komt zeer snel beschikbaar via alternatieve kanalen. Maar wees voorbereid op een uitdagende survival binnen de radioactieve zone.

Kampbijdrage en aanmelding

De kampbijdrage is dit jaar €110,-. Dit bedrag moet voor 1 juli worden overgeschreven naar de bankrekening van de scouts jongens NL60 RABO 0103 2672 12 O.V.V. NAAM DEELNEMER + Zomerkamp 2020. Let op: dit is een ander rekeningnummer dan die van de groep waar de contributie naartoe gaat!

Het overmaken van de kampbijdrage is tevens de aanmelding voor het zomerkamp. 

Verzekering

Uw kind is door het lidmaatschap bij Scouting Nederland verzekerd. Dit betreft dan de ongevallen- en de aansprakelijkheidsverzekering. Geadviseerd wordt dat uw kind zelf ook verzekerd is; de scoutingverzekering is namelijk slechts een aanvullende verzekering. Verder sluiten wij met de groep geen gezamenlijke reis- en bagageverzekering e.d. af. Indien u deze verzekering wenst, dient u deze zelf af te sluiten.

Paklijst

 • Een rugzak (om alles in te doen);
 • Een slaapzak;
 • Matje en eventueel een isolatiematje;
 • Jas en regenkleding;
 • Voldoende kleding (maar zeker niet te veel);
 • Set kleding die vies mag worden;
 • Kleren voor bij het kampvuur;
 • Waterdichte ingelopen schoenen waar de scout lang op kan lopen;
 • Voldoende sokken;
 • Dagrugzak;
 • Bidon of waterfles totaal 1,5 liter;
 • Zwemkleding en handdoek;
 • Uniform en das;
 • Toiletspullen
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Evt. Medicijnen(geef dit aan in SOL);
 • Zaklamp;
 • Zonnebrandcrème;
 • Anti-muggenmiddel;
 • Zakmes;
 • Bord, Mok, Bestek met naamlabel;
 • Theedoek;
 • Iets om mee te vermaken, (spel, boek etc.);
 • Themaspullen (lone surviror, radioactiviteit) ;
 • Wit T-shirt dat na afloop van kamp niet meer wit hoeft te zijn
 • 6 AA batterijen

Tot slot

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact op met de leiding (verkennerleiding@volbert.nl)

Het wordt een geweldig kamp! We hebben er zin in!

Met vriendelijke groeten,

De scouts leiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?