Skip to main content

Zomerkamp welpen 2020

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al wel gehoord hebben is de kogel door de kerk, we mogen ook dit jaar op zomerkamp. Om dit veilig te laten verlopen zijn er wel wat regels waar we ons aan moeten houden, die hier kort zullen worden toegelicht. Ook kan je hier andere belangrijke informatie over het zomerkamp vinden.

Coronamaatregelen

Om zo veilig mogelijk op kamp te gaan gaan we dit jaar op kamp in kampbubbels. Kampbubbels zijn afgesloten groepen waar geen externen in kunnen komen. Zo is dit een veilige omgeving om in te spelen voor de kinderen. In de kampbubbels hoeven de welpen geen afstand te houden.

Welpen mogen in de kampbubbel komen, tenzij:

 • je de afgelopen 24 uur of bij de start van het kamp één of meerdere van de volgende (milde) klachten hebt (gehad): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • je bij de start van het kamp een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt.
 • je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als je korter dan 14 dagen geleden contact gehad hebt met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had.
 • je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • je in een risicogroep zit, want dan is toestemming nodig van je ouders. Overleg eventueel met de huisarts.
 • je ziek wordt of klachten krijgt tijdens het kamp, want dan moet je direct naar huis.

Als een welp tijdens het kamp last krijgt van klachten die ook bij COVID-19 horen zullen wij dat kind afzonderen van de rest. De ouders zullen dan meteen het kind moeten ophalen. Daarom moet ouders altijd in de mogelijkheid zijn hun kind op te halen tijdens het kamp. 

Verder is het belangrijk om te zorgen dat de aanvullende lidgegevens in SOL up-to-date zijn. Daarnaast moeten er minimaal 2 contactpersonen in SOL staan. Ook willen wij vragen het aan te geven, in SOL, als uw kind last heeft van een ziekte of aandoening die dezelfde verschijnselen heeft als COVID-19. Zo kunnen we daar rekening mee houden.

 

Wanneer en waar?

Dit jaar is het zomerkamp voor de welpen van 5 t/m 9 juli. Het zomerkamp is op buitencentrum de Voshaar. Dit is een kampterrein net buiten Enschede. U kunt uw kind van 1100 tot 1130 uur brengen. Vanwege corona werken wij dit jaar met een kiss & drive. De kinderen worden bij de ingang opgevangen door de leiding, ouders mogen niet het terrein op. Op 9 juli kunt u uw kind weer om 1500 uur ophalen. Wij zullen zorgen dat alle spullen dan klaar staan zodat de kinderen zo mee kunnen. Ouders hoeven op die manier niet het terrein op.

Buitencentrum de Voshaar

Oude Boekelerdijk 40, 7546 PZ Enschede

 

Noodnummer

Het noodnummer is dit jaar: 06 15 33 43 03. Dit nummer zal het hele kamp beschikbaar zijn voor noodgevallen.

 

Aanmelden

Wij hebben in de afgelopen dagen geprobeerd iedereen te bellen om persoonlijk de regels uit te leggen voor dit speciale kamp. In dat gesprek hebben wij ook gevraagd of de kinderen mee gaan. Als u niet kon opnemen hebben we u gemaild.

 

Kampbijdrage

De kampbijdrage is dit jaar €95,-. Dit bedrag moet voor 1 juli worden overgeschreven naar NL60 RABO 0103 2671 15 O.V.V. NAAM DEELNEMER + Zomerkamp 2020. Let op: dit is een ander rekeningnummer dan die van de groep waar de contributie naartoe gaat!

 

Fiets meenemen

Net zoals bij het zomerkamp van vorig jaar, heeft iedereen dit jaar een fiets nodig. Zorg er dus voor dat uw welp een goed werkende fiets heeft.

 

Snoepgoed thuislaten

Onze ervaring is dat privésnoepvoorraden van kinderen leiden tot oneerlijkheid (het ene kind heeft veel snoep, het andere weinig) en snoepen vlak voor de maaltijden, en dat is niet wenselijk. Daarom zal de leiding zorgen voor voldoende snoep/tussendoortjes/eten op geschikte momenten voor iedereen.

 

Verzekering

Uw kind is door het lidmaatschap bij Scouting Nederland verzekerd. Dit betreft dan de ongevallen- en de aansprakelijkheidsverzekering. Geadviseerd wordt dat uw kind zelf ook verzekerd is; de scoutingverzekering is namelijk slechts een aanvullende verzekering. Verder sluiten wij met de groep geen gezamenlijke reis- en bagageverzekering e.d. af. Indien u deze verzekering wenst, dient u deze zelf af te sluiten.

 

Paklijst

 • Een slaapzak en een zachte isolerende ondergrond (bijvoorbeeld een matje)
 • Een warme jas & regenkleding
 • Warme kleren voor bij het kampvuur
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bv. laarzen)
 • Pyjama
 • Zwemkleding met handdoek
 • Uniform
 • Tandenborstel met geschikte pasta & zeep & handdoek
 • Theedoek
 • Medicijnen (geeft u dit even aan in SOL s.v.p.? Deze wordt op aanvraag verstrekt door de leiding)
 • Zaklamp
 • Zonnebrandcrème
 • Antimuggenspray
 • Zakmes met naamlabel (wordt aan het begin van het kamp door de leiding ingezameld).
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd
 • Eventuele themakleding (themabrief volgt spoedig)
 • Fiets
 • Gelieve geen zakgeld en mobieltjes
 • Persoonlijke Pokémon-kaart

U hoeft uw kind dit maal geen eigen bord/mok/bestek mee te geven, dit wordt verzorgd door de leiding.

 

Tot slot

Denkt u bij ontvangst op zaterdag aan het inleveren van de zakmessen? Uit veiligheidsoverwegingen mogen welpen alleen met toestemming onder toezicht in de kampvuurkuil met messen ‘spelen’.

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, neem dan gerust contact op met Joppe voor de welpen-jongens (joppe.voogd@volbert.nl) en Yara voor de welpen-meisjes (yara.straatman@volbert.nl). 

Het wordt een geweldig kamp! We hebben er zin in!

 

Met vriendelijke groeten,

De welpen-jongens- en -meisjesleiding

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?