Skip to main content

Beste ouders/verzorgers en welpenjongens en -meiden,

 

Ook dit jaar is er weer een zomerkamp!

Het zomerkamp is van zondag 11 Juli 2021 11:00 uur – donderdag 15 Juli 2021 15:00 uur. In dit bericht wordt alle informatie van het kamp weergegeven:

Locatie + brengen en ophalen:

De welpen worden op zondag 11 juli 11:00 uur in uniform en das verwacht bij Blokhut de Hei.

Adres:

Blokhut de Hei

Scouting Sint Jorisgroep

Lindeboomweg 6b

7213 LS Gorssel.

Donderdag 15 juli kunnen de welpen om 15:00 uur weer opgehaald worden bij Blokhut de Hei.

Aanmelding

Uw kunt uw kind aanmelden via het volgende formulier: aanmeldformulier . Aanmelden kan tot uiterlijk 4 juli.

Op dit formulier staan ook enkele concrete afspraken omtrent de gang van zaken en de betalingsinstructie. 

Kampbijdrage:

Per welp dient een kampbijdrage van €100,- te worden overgemaakt. De kampbijdrage dient op 6 juli op de volgende rekening te staan: NL60 RABO 0103 2671 15 t.n.v. Scouting ’t Volbert o.v.v. NAAM KIND + zomerkamp2021. Dit geldt zowel voor de welpenmeiden als de welpenjongens.

Let op: niet overmaken naar de rekening van de vereniging (waar de contributie heengaat!).

Zomerkamp en Corona 

I.v.m. de coronamaatregelen heeft  Scouting Nederland een kampprotocol opgesteld waar wij tijdens kampen rekening mee houden. Zie: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/ voor meer informatie. De huidige maatregelen kunnen namelijk aan veranderingen onderhevig zijn d.m.v. versoepelingen of juiste een strenger beleid.

Wij gaan verstandig om met deze regels en verwachten dat u als ouder ook uw steentje bijdraagt door bijvoorbeeld niet uw zoon of dochter met klachten op kamp te sturen, of wanneer een gezinslid in quarantaine zit ook thuis te blijven.

Het is de bedoeling dat voor kamp een speciale gezondheidscheck wordt ingevuld en dat deze naar waarheid wordt ingevuld.

Ook verwachten wij dat de gegevens van SOL (https://sol.scouting.nl/) volledig up-to-date zijn. Dit betekent dat er minimaal 2 telefoonnummers in staan. Bij voorkeur 2 oudercontacten en/of een tweedelijnscontactpersoon. Ook moeten de aanvullende lidgegevens zijn ingevuld (dit moet altijd volledig). Als uw SOL niet is ingevuld kan uw zoon of dochter niet mee op kamp. Bij problemen of vragen kan gemaild worden naar welpenleiding@volbert.nl.

Ook hebben wij ervoor gekozen om ons als leiding kort vooraf te laten testen op een eventuele COVID-besmetting door middel van thuistests. Dit zodat we zo veilig mogelijk op kamp kunnen.

Verzekering:

Uw kind is door het lidmaatschap bij Scouting Nederland verzekerd. Dit betreft dan de ongevallen- en de aansprakelijkheidsverzekering. Geadviseerd wordt dat uw kind zelf ook verzekerd is; de scoutingverzekering is namelijk slechts een aanvullende verzekering. Verder sluiten wij met de groep geen gezamenlijke reis- en bagageverzekering e.d. af. Jeugdleden dienen zelf of via hun ouders/verzorgers te zijn verzekerd tegen schade en andere kosten (WA, ziektekosten, reisverzekering, etc.).

Paklijst:

 • Een slaapzak en een zacht isolerende ondergrond (bijvoorbeeld een matje)
 • Een theedoek
 • Een jas en regenkleding
 • (Warme) kleding voor bij het kampvuur
 • Droge reservesokken, waterdicht schoeisel (bijvoorbeeld laarzen)
 • Pyjama
 • Uniform en das
 • Tandenborstel met de daarvoor geschikte pasta
 • Overige badkamerartikelen bijvoorbeeld zeep en handdoek
 • Medicijnen (medicijngebruik graag ook in SOL invullen)
 • Zaklamp
 • Indien zakmes, eentje dat voorzien is met naamlabel
 • Iets lekkers voor de leiding wordt gewaardeerd
 • Themakleding
 • Zonnebrandcrème
 • Antimuggenmiddel
 • Zwemkleding

Denkt u bij de ontvangst op zondag aan het volgende:

Regels:

 • Zakmessen dienen bij aanvang van het kamp te worden ingeleverd. Uit veiligheidsoverwegingen mogen de welpen alleen met toestemming onder toezicht van de leiding in de kampvuurkuil hun zakmes gebruiken. Ook stellen we het op prijs dat als uw zoon een zakmes meeneemt deze te voorzien van een naamlabel.
 • Snoepgoed thuislaten. Onze ervaring is dat privésnoepvoorraden van kinderen leiden tot oneerlijkheid (het ene kind heeft veel snoep, het andere weinig) en snoepen vlak voor de maaltijden, en dat is niet wenselijk. Daarom zal de leiding zorgen voor voldoende snoep/tussendoortjes/eten op geschikte momenten voor iedereen.
 • Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u deze in te leveren bij de leiding. De leiding bewaart deze en dient ze toe precies zoals op de gegevens in SOL zijn aangegeven. Het is niet de bedoeling dat kinderen zelf medicijnen bewaren. Zorg dat SOL up-to-date is, want als dit niet zo is kan uw kind NIET mee op kamp!
 • Ouders mogen het kampterrein helaas niet betreden vanwege de huidige Coronamatregelen. Zij dienen hun kind af te zetten voor de inrit. De leiding staat de welpen op te wachten en zullen bijstaan met het vervoer van de bagage naar de blokhut.

Leiding:

Het kamp wordt gedraaid door de bekende leiding van de welpenjongens en -meiden.

Noodnummer:

Tijdens het kamp is de leiding voor dringende gevallen bereikbaar op het noodtelefoonnummer van leiding Amber Hartman : 06-36554578

Tot slot:

Denkt u bij ontvangst op zondag aan het inleveren van de zakmessen. Uit veiligheidsoverwegingen mogen welpen alleen met toestemming onder toezicht in de kampvuurkuil met messen bezig.

Mocht u nog vragen hebben over het kamp, naam dan gerust contact met de leiding op door een mail te sturen naar welpenleiding@volbert.nl

Denk s.v.p. aan een tijdige aanmelding (uiterlijk 4 juli) en betaling (tot en met 6 juli).

 

Het wordt een geweldig kamp! We hebben er zin in!

 

Met vriendelijke groeten,

 

De welpenjongens-en-meidenleiding.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?