Skip to main content

Beste leden en ouders,

De corona-eindstreep is in zicht! De aangekondigde versoepelingen per 26 juni geven veel ruimte voor opkomsten, activiteiten, trainingen en zomerkamp. In dit bericht een overzicht van maatregelen die er nog zijn om Scouting veilig te laten plaatsvinden en om besmettingen te voorkomen.

Opkomsttijden welpen

De opkomsten voor de welpen beginnen vanaf 26 juni weer op de gebruikelijk tijd: 14:00 uur.

Wijzigingen per 26 juni

  • Voor alle (jeugd- en kader-)leden zijn fysieke opkomsten mogelijk. Er geldt geen maximum groepsgrootte.
  • Je kunt met 18+ de 1,5 meter regel loslaten bij gebruik van de Coronacheck-app. Dit geldt alleen als iederéén van 18 jaar en ouder deze app gebruikt.
  • Activiteiten met ouders zijn mogelijk. Volg hierbij de afstandsregels.
  • Zingen is toegestaan voor alle leeftijden.
  • Kampen en overnachtingen zijn toegestaan voor alle leeftijden. Er is geen beperking in groepsgrootte. Volg het kampprotocol (zie hieronder).
  • Groeps- en regioactiviteiten zijn toegestaan.
  • Bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau kunnen doorgaan op 1,5 meter afstand. Er geldt geen maximum aantal personen zolang de 1,5 meter gehandhaafd wordt.

Wijzigingen in het kampprotocol

Ook voor kampen kan er meer en daarom geven de versoepelingen aanleiding tot aanpassing van het kampprotocol. Echter, ondanks de versoepelingen is het virus nog niet weg.

Het protocol richt zich daarom nog steeds op het veilig en verantwoord laten plaatsvinden van kampen met een zo klein mogelijk risico op verspreiding van het coronavirus.

Als het toch mis gaat, dan helpt de kampbubbel de situatie onder controle te houden. Het aangepaste protocol geeft ook richting aan kampen voor 18 jaar en ouder.

In de informatievoorziening en voorbereiding van de zomerkampen wordt door de leiding het nieuwe ‘SamenOpKamp’ protocol gevolgd. Je kunt deze nalezen op samenopkamp.nl

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?