Skip to main content

Lieve explorers,

Zo vlak na een winderig TVK kijken wij alvast vooruit naar de komende activiteiten. Met natuurlijk het hoogtepunt van dit jaar: Zomerkamp!

Mart, Johannes en Leanne gaan komend weekend alvast op voorbereidingsweekend naar Bulgarije. We zullen daar de andere leiders ontmoeten. Ook komt er van elke partner een van de jeugdleden mee. Samen spreken we het programma  door, ontmoeten we de campingeigenaar en kijken we waar supermarkten, eerste hulp en activiteiten precies zijn. Ook maken we een verdeling over welke partner welk deel van de uitwisseling voor haar rekening neemt.

Voorbereiding

Je kunt er op rekenen dat van iedere deelnemer wordt gevraagd iets voor te bereiden voor het kamp. Ook zullen we tijden het kamp weer werken met een ‘leader of the day’. Echter, ben je nu ‘leader of the day’ met 3 andere jongeren.

Om goed voorbereid op kamp te gaan organiseren we 2 voorbereidingsmomenten. Deze zijn op woensdag 24 juni van 19:00 uur tot 21:30 uur, en op zaterdag 27 juni van 10:00 uur tot 13:00 uur. Dit doen we bewust niet tijdens de opkomsten! Zaterdag 27 juni verdelen we dan ook gelijk het materiaal dat we gezamenlijk meenemen op kamp (zo wordt geen tas te zwaar voor in het vliegtuig 😉 )

Betaling

Het zomerkamp gaat (zoals aangekondigd tijdens de info-avond) €150,- kosten. Wij ontvangen het kampgeld graag uiterlijk 10 juni op rekening NL58 RABO 014 139 90 15 t.n.v. Scouting ’t Volbert Explorers.

Heenreis

In de week van 1 juli zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Enschede, Gronau, Ochtrup en Epe. Dat houdt in dat er alleen een busverbinding mogelijk is tussen Nederland en Duitsland.

Jullie voelen het al aankomen: van die onzekerheid houden wij niet zo als we een vlucht moeten halen. Er zijn diverse mogelijke oplossingen, maar de meest voor de hand liggende is vervoer per auto.

We verzamelen om 05:15 uur bij ons clubhuis. Vanwaar we uiterlijk om 05:30 vertrekken naar Dortmund. Indien we uiteindelijk niet per auto, maar op een alternatieve manier naar Dortmund gaan, dan zal deze tijd veranderen.

We vertrekken om 08:30 uur vanaf Dortmund met een vlucht van Wizzair (W6 4332). We komen om 12:00 uur lokale tijd (11:00 uur Nederlandse tijd) aan in Sofia. Vanaf daar gaan we per bus of trein naar Sozopol, waar we aan het begin van de avond aankomen.

Terugreis

Op Vrijdag 10 juli vertrekken we om 06:15 uur vanaf het vliegveld in Sofia (05:15 Nederlandse tijd). We komen dan om 07:50 uur aan op het vliegveld in Dortmund.

Vanaf het vliegveld gaan we per trein terug naar Enschede. We gaan dan met z’n allen nog even lunchen op de oude markt, waarna het kamp echt ten einde is. Dit zal rond 14:00 uur zijn.

Locatie

Je hebt het goed gelezen! De locatie is veranderd. tijdens de info-avond hebben we gemeld dat we in Varna te gast zijn, echter bleek het zeer lastig geschikt accommodatie te vinden.

In Sozopol (ongeveer 40 km onder Bourgas) hebben we die wel gevonden. Namelijk Camping Zlatna Ribka, In het Nederlands vertaald dat zich ruwweg naar “Camping de Royale goudvis” ( website ).

Contact tijdens het kamp

We nemens tijdens het kamp geen telefoons en andere apparaten in. Sterker nog: we raden je aan een camera mee te nemen, zodat je al je herinneringen vast kunt leggen. Bellen en gebeld worden is erg duur, dus gebruik dat niet. Wel is er op de camping wifi aanwezig, dus je kunt iedereen laten weten dat je veilig bent aangekomen. In Bulgarije kopen we een aantal SIM-kaarten, zodat we elkaar in noodgevallen kunnen bereiken. Heb je nog een oude mobiel zonder SIM-lock over? Geef dat dan door aan de begeleiding!

Tijdens het kamp willen we graag een video blog bijhouden. Hiervoor nemen wij een camera mee.

Tijdens het gehele kamp zijn we bereikbaar voor noodgevallen : 06 22 49 05 07

Slapen

We overnachten in tenten met 3 of 4 personen. De indeling bepalen jullie zelf, zolang de jongens en meiden maar gescheiden slapen.

Geld

In Bulgarije hebben ze geen euro, maar de Lev. 1 Lev is ongeveer €0,51. Oftewel €1,- is bijna 2 Lev. De makkelijkste manier om aan Lev te komen is om contant geld op te nemen met je bankpasje. Bulgarije valt binnen de Europa-dekking van je bank.

Bagage

Wizzair kent een zeer streng bagagebeleid. De exacte regels vind je op: https://wizzair.com/nl-NL/useful_information/baggage. In het kort komt het er op neer dat je het volgende mee mag nemen:

1x ruimbagage

 • Gewicht: max 32 kilo
 • Breedte: 1,499 m
 • Hoogte: 1,194 m
 • Lengte: 1,715 m

Denk er goed om, dat je met je bagage op SCOUTING-kamp gaat. Dit betekent dat alles in je hike rugzak moet passen en dat je met deze tas in ieder geval een paar kilometer moet kunnen lopen (bijvoorbeeld op de dagen dat we onderweg zijn van- en naar het kamp)

1x handbagage

Afmetingen: 42 x 32 x 25 cm of kleiner. De tas moet onder de stoel voor je passen.
Daarnaast mogen passagiers de volgende artikelen meenemen:

 • een jas of deken
 • een mobiele telefoon
 • iets te lezen voor onderweg

Als de afmetingen van de handbagage de bovengenoemde limieten overschrijden, wordt de bagage vervoerd als ingecheckte bagage en worden bagagekosten in rekening gebracht.

Passagiers die meer dan één item handbagage bij zich hebben, komen niet door de veiligheidscontrole en moeten terug naar de incheckbalie, hun spullen anders inpakken of zich van de extra stuks handbagage ontdoen.

Voor vloeistoffen in de handbagage gelden de volgende door de overheid opgelegde beperkingen:

 • De vloeistof bevindt zich in een verpakking met een maximale inhoud van 100 ml
 • Alle verpakkingen voor vloeistoffen die voldoen aan de maximale inhoud van 100 ml passen probleemloos in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van 1 liter met afmetingen van 20cmx20cm.
 • De plastic zak dient afzonderlijk ter controle te worden aangeboden bij de beveiliging
 • U zult zich bij de luchthavenbeveiliging moeten ontdoen van vloeistoffen die niet voldoen aan de hiervoor vermelde vereisten.

Verzoek

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor zijn we op zoek naar ouders die ons naar het vliegveld in Dortmund willen rijden. We verzamelen 1 juli om 05:15 uur bij ons clubhuis. Rond 09:30 uur ben je dan weer terug in Enschede. Benzinekosten kunnen we vergoeden.

Geef via Whatsapp of mail door aan Johannes of je ouders kunnen rijden, en hoeveel mensen ze naast de bestuurder kwijt kunnen in de auto. Indien we niet genoeg plaatsen kunnen regelen zoeken we een andere oplossing.

Groetjes
Leanne en Johannes

PS. Mocht je het niet hebben meegekregen. Deze vrijdag is er geen opkomst ivm het leidingweekend.

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?